Masterclass Grondslagen van Geluk

Datum(s)

12 & 13 maart 2019 

Kosten

€1.950,- (vrijgesteld van BTW)

Geluk is van belang voor een ieder. Sommigen vinden een geweldige baan of carrière belangrijk, anderen willen succesvol zijn als ondernemer. Veel mensen willen een goede relatie met hun partner, met hun vrienden en met andere dierbaren, de meesten vinden hun gezondheid belangrijk.

Als je je afvraagt wat de gemeenschappelijke deler is, kom je uit bij geluk – levensgeluk. Zelfs nut (utility) als het ultieme economisch doel blijkt gekoppeld aan geluk. Tegelijkertijd is geluk voor velen een ontastbaar en zelfs zweverig begrip. En al helemaal binnen de economische context van organisaties. Daarom organiseert de Erasmus Universiteit de Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ voor een ieder die gefundeerd meer van geluk wil weten, het tastbaar wil maken en zich er vanuit zijn functie professioneel mee bezig wil houden, of dat overweegt te doen.

De Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ geeft een goed en helder overzicht in geluk (happiness, well-being) als psychologisch, sociologisch én macro-economisch fenomeen. Wat is geluk en wat zijn de verschillende niveaus? Is geluk meetbaar en zo ja hoe dan? Wat is de historie van het denken over geluk en wat is het toekomstperspectief?Dit zijn enkele van de vragen die aan de orde komen. De Masterclass combineert de laatste wetenschappelijke inzichten aan de hand van de World Database of Happiness, die door de Erasmus Universiteit is opgezet en wordt beheerd, met de kennis en inzichten van vooraanstaande academici en ‘thought leaders’ uit de (bedrijfs)praktijk. De Masterclass is de ideale voorbereiding op het Executive Program ‘Het Rendement van Geluk’, dat wederom in het najaar van start gaat als op het Executive Program ‘Sturen op Geluk in het publieke domein’ dat in het najaar voor het eerst zal starten.

Inhoud dag 1:

Wetenschap van Geluk

 • Geluk in de filosofie
 • Inleiding in de gelukswetenschap
 • Meten van geluk & World Database of Happiness
 • De wereld vraagt om geluk

Inhoud dag 2:

Bronnen van Geluk

 • Geluk in de geest van Augustinus
 • Lessen uit de positieve psychologie
 • Geluk in de genen
 • De toekomst van geluk

 

De Masterclass is ontwikkeld voor directeuren, bestuurders, ondernemers, managers, (zelfstandig) adviseurs en beleidsmakers die gefundeerd meer van geluk willen weten, meer grip op geluk willen hebben en zich er professioneel mee bezig houden, of dat overwegen te doen. De Masterclass kan los gevolg worden, en vormt een essentiële voorbereiding op de beide Executive Programs ‘Het Rendement van Geluk’ en het programma ‘Sturen op Geluk in het publieke domein’.

Inschrijven voor de Masterclass op 12 & 13 maart 2019 is mogelijk via het inschrijfformulier.* 

*Voor deelname aan de 2-daagse Masterclass op 12 & 13 maart 2019 werken wij inmiddels met een wachtlijst.

 • Erasmus School of Accounting & Assurance is als onderwijsinstelling erkend door de NBA en is daardoor gerechtigd PE-uren toe te kennen aan onderwijsactiviteiten. Het aantal PE-uren voor deze Masterclass bedraagt 15 uren.

Contact

Program Coordinator FFD

E-mailadres
esaa-ffd@ese.eur.nl
Telefoonnummer
010 - 408 97 33
Kamer
Van der Goot Building, Kamer M5-40
Adres
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA
Rotterdam
Postadres                       ESAA Erasmus Universiteit Rotterdam
Postbus 1738
3000 DR Rotterdam

Datum(s)

12 & 13 maart 2019 

Kosten

€1.950,- (vrijgesteld van BTW)

BTW
Niet van toepassing
Begindatum
dinsdag 6 mrt 2018
Tijdsduur
2 dagen
Aangeboden door
Erasmus School of Accounting & Assurance
Discipline
Economie
Type
Masterclass
Voertaal
Nederlands
Locatie

Villa Augustus, Dordrecht

Bekostiging

private

Inschrijving

Downloads

  Vergelijk @count opleiding

  • @title

   • Tijdsduur: @duration
  Vergelijk opleidingen