Massive Open Online Course

Cursus MOOC Science Literacy. How Solid Science Can Help You Save the World

Datum(s)

De course is altijd beschikbaar. Je kan dus starten met de course, wanneer het jou uitkomt.

De course is gratis. Een certificaat is optioneel en kost ongeveer 50 euro.

Course information

Deze course zal je helpen om wetenschappelijk geletterd te worden, zodat je in staat zal zijn om betere keuzes te maken voor jezelf en de wereld om je heen. In tegenstelling tot andere cursussen over statistiek en wetenschappelijke methodes, onderzoeken we in deze course maatschappelijke uitdagingen -  zoals armoede en klimaatverandering - en bespreken we hoe statistische en wetenschappelijke methoden kunnen bijdragen bij het aangaan van deze uitdagingen. We presenteren deze methoden op een niet-wiskundige en toegankelijke manier. Na het volgen van deze course ben je in staat om te herkenen welke aanpakken om goed te doen in deze wereld, echt werken, en je zal je wetenschappelijke geletterdheid kunnen gebruiken om veranderingen aan te brengen in je eigen leven.

Veel van de huidige manieren om goed te doen in deze wereld zijn enkel gebaseerd op goede intenties, maar werken niet goed, of zijn zelfs schadelijk. In deze course spreken we met toonaangevende experts uit de academische wereld, van business en non-profit organisaties over hoe we wetenschap kunnen gebruiken om te ontdekken welke manieren om de wereld te verbeteren slecht, goed of  beter zijn. We zullen je ook uitnodigen om je eigen gedrag te veranderen, om zo meer goed te doen voor de wereld. Je zal leren hoe je slechte wetenschap in de media kunt herkennen, hoe je kunt evalueren of een sociaal programma werkt of niet en hoe je carriere meer impact kan hebben op deze wereld. Tot slot zal je je eigen plan opstellen over hoe je beter goed kan doen met behulp van wetenschap.

Meer informatie

Gastsprekers zijn onder andere Behavioral Economist Dan Ariely, filosoof Peter Singer en geluksonderzoeker Elizabeth Dunn.

• Portret Vera Schölmerich

Vera Schölmerich

• Portret Kellie Liket

Kellie Liket

Vera Schölmerich

Datum(s)

De course is gratis. Een certificaat is optioneel en kost ongeveer 50 euro.

Geen specifieke startdatum
Tijdsduur
5 weken
Aangeboden door
Erasmus University College | Erasmus Universiteit Rotterdam
Discipline
Overige gedrag en maatschapij
Instructievorm

Bezoek de Coursera website voor aanmelden en meer informatie.