Nederlands B1.1+ B1.2 (batch cursus)

Nederlands - Language & Training Centre

Inleiding

Tijdens deze cursus leer je de basis van de Nederlanse taal, waarbij de nadruk ligt op communicatie in een alledaagse context met gebruik van populaire en veel…

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Cursus
Startdatum
woensdag 1 feb 2023
Tijdsduur
20 weken
Voertaal
Engels

Startdatums

DagDataTijdLocatie
    

 

 • woensdag 1 feb 2023

De cursus Nederlands B1.1 + B1.2 is een dubbele cursus: aan het eind van het traject is de stof van twee cursusniveaus behandeld. De cursus bestaat dan ook uit 20 lessen van 2,5 uur. Voordeel is dat je tussendoor geen examen hoeft te doen. Je stroomt dus automatisch door van niveau B1.1 naar niveau B1.2.

Wat leer je tijdens de cursus Nederlands?

Tijdens deze cursus leer je de Nederlandse taal, waarbij de nadruk ligt op luisteren en communicatie in een alledaagse context. Tijdens de lessen word je geacht actief deel te nemen aan de conversatie- en mondelinge opdrachten.

Om het beste uit de lessen te halen, wordt er van je verwacht dat je elke week je huiswerk maakt en de woordenschat te oefenen. Houd er rekening mee dat het geen passieve lessen zijn, waarbij je alleen luistert, teksten leest en zinnen vertaalt.

Wat is nog meer belangrijk om te weten?

 • Het Language & Training Centre organiseert eenmaal per jaar batch cursussen Nederlands in de periode januari/februari-juni.
 • Deze cursus is toegankelijk voor cursisten met een academische achtergrond (hbo/wo).
 • De steuntaal van deze cursus is Engels. In de lessen wordt echter zoveel mogelijk Nederlands gesproken.
 • Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. In de bevestigingsbrief die je ontvangt als de cursus doorgaat, informeren we je over de details.
 • Van de deelnemers wordt verwacht dat zij naast de wekelijkse contacturen ongeveer drie uur per week aan zelfstudie besteden.
 • De groepen zijn klein: minimaal 10 en maximaal 16 deelnemers. Let op! Bij minder dan 10 inschrijvingen behoudt het LTC het recht om de cursus te annuleren. Wanneer een cursus vanwege te weinig aanmeldingen niet doorgaat, word je hierover geïnformeerd en wordt er contact opgenomen over restitutie.
 • Aanwezigheid bij de lessen is niet verplicht, wel raadzaam. Let op! Tijdens de laatste les vindt er een mondelinge toets en een luistertoets plaats. Om voor de cursus te kunnen slagen, dien je dan aanwezig te zijn.
 • De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Met dyslexie kun je extra tijd krijgen voor dit examen. Vergeet niet om je dyslexieverklaring met je verzoek naar ltc@eur.nl te sturen.
 • Je ontvangt een certificaat als je de cursus afsluit met een 5,5 of hoger.
 • Lees ook onze voorwaarden.

Contact

E-mail: ltc@eur.nl
Telefoon: 010 4081997
Website: Language & Training Centre

Feiten & Cijfers

Kosten

Tarief 1: Studenten & medewerkers: € 500,-
Tarief 2: Overigen: € 700,-

Is het niet duidelijk onder welke tariefgroep je valt? Lees verder

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
woensdag 1 feb 2023
Inschrijfdeadline

-

Tijdsduur
20 weken
Aangeboden door
Taal- en Trainingscentrum
Discipline
Taal en cultuur
Type
Cursus
Voertaal
Engels
Bekostiging

private

Inschrijving

Inschrijving is gesloten.

Om toegelaten te worden tot deze cursus, moet je kennis van de taal op niveau A2.2 zijn. Dat je over dit niveau beschikt, kun je op 3 manieren aantonen:

 • het B1.1-advies van een intake of assessment van het LTC (niet ouder dan 1 jaar);
 • het bewijs van deelname aan de A2.2-cursus van het LTC (niet ouder dan 1 jaar);
 • Als je op dit moment deelneemt aan de A2.2-cursus van het LTC, kun je je ook inschrijven voor de vervolgcursus, onder voorbehoud dat je slaagt voor het afrondende examen.

Je kunt je inschrijven voor de cursus Nederlands B1.1 en betalen via de webshop (kies voor academisch jaar 2022). Alleen als je externe werkgever voor je betaalt en de betaling via factuur moet plaatsvinden, vragen we je vooraf contact op te nemen via e-mail om hier afspraken over te maken. Uitleg over de betaalprocedure voor EUR medewerkers vind je hier.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen