Cursus Online taalcursus

Samenvatting

Type
Cursus
Datum(s)

Driemaal per jaar (15 januari, 15 april en 15 oktober) worden er licenties verstrekt

Kosten

Een jaarlicentie kost € 95,-

BTW
Niet van toepassing

Verbeter je talenkennis in je eigen tijd, in je eigen tempo en vanuit elke denkbare locatie!

Het LTC biedt studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit Rotterdam de mogelijkheid om zelfstandig en online een taal te leren via het programma Rosetta StoneDat vraagt wel discipline en doorzettingsvermogen. Je kunt een licentie aanschaffen voor één jaar.

Waarom kiezen voor Rosetta Stone?

Dit programma kun je gebruiken om:

 • zelfstandig een taal te leren;
 • je taalbeheersing Engels op peil te houden;
 • bepaalde onderdelen extra te oefenen. 

Rosetta Stone heeft oefeningen op ieder niveau, voor zowel beginners als gevorderden. Het programma biedt je de mogelijkheid om te kiezen tussen taalgebruik in het dagelijks leven of professioneel taalgebruik en bevat oefeningen voor alle taalvaardigheden. Als je moeite hebt met de uitspraak van een taal biedt het programma de mogelijkheid woorden en zinnen ‘na te zeggen’ en in een grafiek te controleren in hoeverre je uitspraak overeenkomt met de juiste uitspraak.

Ik heb een licentie aangeschaft, wat nu?

Inhoud: All Skills

Wanneer je voor het eerst gebruik maakt van Rosetta Stone zal er een test worden gestart om je niveau te bepalen. Die test is adaptief: na een correct antwoord, krijg je een iets moeilijkere vraag. Na een fout antwoord, krijg je een iets makkelijkere vraag. Op basis van de testresultaten wordt een programma met oefeningen voor je samengesteld. De placement test wordt eenmaal per PC aangeboden en is niet herhaalbaar. Maar je kunt ook de intaketest overslaan en zelf een niveau invoeren en vervolgens een keuze maken in het programma.

Het resultaat van de niveau-test is dus niet leidend: je kunt op elk gewenst moment je niveau en je programma aanpassen. Je kunt aangeven op welke situatie de oefeningen dienen te worden afgestemd: op een professionele of op een dagelijks situatie. Binnen de gewenste context worden vervolgens verschillende thema’s behandeld. Kies je voor de professionele situatie, dan leer je bijvoorbeeld te presenteren, bijeenkomsten te leiden en telefoongesprekken te voeren. In de dagelijkse situatie worden verschillende onderwerpen behandeld, zoals: met iemand kennis maken, vakantie boeken en eten bestellen. In beide contexten (professioneel en dagelijks gebruik) komen alle taalvaardigheden (spreken, luisteren, lezen en schrijven) aan bod. 

Het is raadzaam om bij de vraag: What skills would you like to work on?All Skills aan te vinken. Als je dat doet, wordt het hele pakket op een overzichtelijke wijze aangeboden. 

Technische specificaties & praktische zaken

Heb je een probleem met je microfoon of headset? Dan adviseren we je om de browser Google Chrome te gebruiken. Voor antwoorden op andere vragen kun je terecht op de website van Rosetta Stone: Rosetta Stone support page.

Contact

Contact

E-mail: ltc@eur.nl

Factsheet

Type
Cursus
Datum(s)

Driemaal per jaar (15 januari, 15 april en 15 oktober) worden er licenties verstrekt

Kosten

Een jaarlicentie kost € 95,-

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
Geen specifieke startdatum
Tijdsduur
1 jaar
Aangeboden door
Taal- en Trainingscentrum | Erasmus Universiteit Rotterdam
Discipline
Taal en cultuur
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
online

Aanmelden

 • Rosetta Stone is alleen beschikbaar voor studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit.
 • Een jaarlicentie kost 95 euro. Je kunt met één licentie twee talen leren. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om één taal te leren. De volgende talen zijn beschikbaar: ChineesDuitsEngelsFransItaliaansNederlands voor anderstaligen en Spaans (Spanje).
 • De instructies en uitleg van het programma zijn er in verschillende talen: Braziliaans, Chinees (versimpeld), Chinees (traditioneel), Duits, Engels, Frans, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Pools, Portugees, Slovaaks, Spaans, Thais en Turks.
 • Je kunt je inschrijven voor Rosetta Stone en betalen via de webshop. Let bij je inschrijving op het volgende:
  • Vermeld bij je bestelling de taal (of talen) die je wilt leren, de instructietaal van je keuze en je ERNA-code.
  • Je gegevens worden doorgestuurd en (elders) verwerkt. Je ontvangt dan van Rosetta Stone per e-mail de inloggegevens bij je persoonlijke account. Met dit account kun je inloggen op het Rosetta Stone platform.
  • Wil je een headset om het programma volledig te kunnen benutten? Stuur ons dan een mail via ltc@eur.nl of geef het aan bij de bestelling in de webshop.