Masterclass Strategisch gedrag
Leer de subtiliteiten van strategisch gedrag te herkennen en zelf effectief toe te passen

Cursus Opleiding Strategisch Gedrag

Datum(s)

1 juni 2021

Kosten

€ 975,- (vrijgesteld van btw)

Rommelen met informatie, free riding, lekken, bluffen, ja-zeggen-neen-doen. Allemaal voorbeelden van strategisch gedrag. Dit soort gedrag komt overal voor, in allerlei processen, in allerlei gradaties en op alle niveaus. De 1-daagse Masterclass Strategisch Gedrag leert je hoe je strategisch gedrag kunt herkennen en hoe je het effectief kunt inzetten in processen.

Je kunt nog zo bedreven zijn in procesmanagement, je blijft afhankelijk van de gedragingen van de andere spelers in deze besluitvormingsprocessen. En ook deze spelers zullen zich strategisch gedragen, d.w.z. ze zijn niet altijd coöperatief en zijn niet altijd transparant. Integendeel.

Het behoeft geen toelichting dat dit gedrag processen kan verstoren. Het kan vertrouwen ondermijnen en samenwerking onder druk zetten. Anderzijds: iedereen gedraagt zich wel eens strategisch en toch blijft procesmanagement effectief. Sterker nog: een beetje strategisch gedrag is vaak onmisbaar om iets voor elkaar te krijgen. Strategisch gedrag kan en is onmisbaar om processen succesvol te doen zijn!

De masterclass heeft het karakter van een interactief gesprek. Deelnemers brengen hun eigen cases in en geven hun eigen overwegingen. Collega-deelnemers en de docent reageren hierop. De docent weeft in deze discussie klein blokjes ‘college’ in, waarin lichtvoetig enkele bruikbare noties uit de theorie worden samengevat en gepresenteerd. Deze noties worden gelardeerd met vele voorbeelden uit de wereld van het bestuur, de internationale politiek en het alledaagse leven. Hiernaast zijn er cases in de vorm van groepsopdrachten.

Resultaten

Op het einde van de dag:

  • Weet je wat strategisch gedrag is;
  • Herken je strategisch gedrag in de processen waarin je deelneemt;
  • Vormt je een genuanceerde mening over de toelaatbaarheid van strategisch gedrag;
  • Beter dan voorheen leer je effectief en acceptabel strategisch gedrag te doseren.

Datums
Deze masterclass vindt plaats op dinsdag 1 juni 2021 (start 09.30 uur  - einde 17.00 uur).

Doelgroep
Deze dag is interessant voor iedereen die opereert in netwerken waarin personen en organisaties actief zijn, afhankelijk zijn van elkaar om succesvol te zijn, maar waar samenwerking toch niet vanzelfsprekend is. Inspirerend voor iedereen die meer wil weten over de waas van mysterie waarin Strategisch Gedrag is gehuld. Hoe kun je tot strategisch gedrag komen of is het een kwestie van creativiteit en intuïtie?

Strategisch gedrag is relevant voor de private sector, de publieke sector en in de semi-publieke sector. Het speelt tussen organisaties maar ook in organisaties tussen personen.

Docenten
De docent is Prof. mr. dr. Ernst ten Heuvelhof, Hoogleraar Bestuurskunde aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management van de Technische Universiteit Delft. Hij publiceert over complexe besluitvormingsprocessen, over procesmanagement en over ontwikkelingen in de nutssectoren. In 2016 heeft hij een boek gepubliceerd over strategisch gedrag. Hiernaast adviseert hij (semi-)overheden en vervult hij een aantal maatschappelijke functies.

Wilt u meer weten over de Masterclass Strategisch Gedrag?

Download nu de brochure

Contact

Neem bij vragen contact op met Mariëlle Elenbaas, Adviseur opleidingen

Datum(s)

1 juni 2021

Kosten

€ 975,- (vrijgesteld van btw)

BTW
Niet van toepassing
Tijdsduur
1 dag
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Gedrag en maatschappij
Type
Cursus | Executive programma
Voertaal
Nederlands
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door gebruik te maken van de onderstaande link:

Strategisch Gedrag (1 juni 2021)