Voorbereidend Jaar Erasmus

Nederlands - Language & Training Centre

Inleiding

Voorbereidend Jaar Erasmus is ontwikkeld om statushouders voor te bereiden op een opleiding in het Nederlands hoger onderwijs. 

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Cursus
Tijdsduur
1 jaar
Voertaal
Nederlands en Engels
Instructievorm
offline

Startdatums

Basisjaar: 

  • September 2022 tot en met april 2023 (Nederlands, Engels, Wiskunde, Studievaardigheden)

Specialisatietrajecten:

  • September 2022 tot en met augustus 2023 (Nederlands, Engels, Wiskunde, Natuurkunde, Studievaardigheden)
  • September 2022 tot en met augustus 2023 (Nederlands, Engels, Wiskunde, Natuurkunde, Biologie, Scheikunde en  Studievaardigheden)

Tijdens dit onderwijsprogramma is er veel aandacht voor Nederlands, Engels en Wiskunde. Het programma leert je hiernaast de studievaardigheden en communicatievaardigheden die belangrijk zijn voor een succesvolle studieloopbaan!

Wat leer je tijdens het Voorbereidend Jaar Erasmus?

Het belangrijkste onderdeel van het onderwijsprogramma is de Nederlandse taal. Aan deze cursus besteden we dan ook de meeste tijd en aandacht, vooral aan de spreekvaardigheid. Naast het Nederlands, volg je in de maanden september tot en met april de cursussen Engels, Wiskunde en Studievaardigheden. Als je de cursussen Nederlands, Engels, Wiskunde en Studievaardigheden succesvol afrondt, dan kun je vanaf de maand mei de cursussen Biologie, Natuurkunde of Scheikunde volgen. Language & Training Centre besluit samen met onder andere jouw contactpersoon van de gemeente voor welke cursussen je in aanmerking komt. Het onderwijsprogramma is dus voor iedereen anders!

Wat is nog meer belangrijk om te weten?

Het onderwijsprogramma is bedoeld voor statushouders die potentieel hoogopgeleid zijn, of zelfs al een opleiding in het hoger onderwijs afgerond hebben in het land van herkomst. Het is dus belangrijk dat je in jouw land van herkomst een opleiding in het hoger onderwijs hebt gevolgd of een opleiding die op het hoger onderwijs voorbereidt (minimaal HAVO). Ook als je in een Nederlandse internationale schakelklas (ISK) hebt gezeten, kun je in aanmerking komen voor deelname aan ons programma.

Je kunt worden toegelaten tot het Voorbereidend Jaar Erasmus als je voltijd beschikbaar bent om te studeren, je zowel het Nederlands als het Engels op het niveau B1 beheerst en jouw wiskundige vaardigheden goed genoeg zijn (vergelijkbaar met HAVO-4). Hiernaast is het belangrijk dat je in staat bent om met digitale middelen te werken, zoals bijvoorbeeld met Microsoft Word en PowerPoint.

Contact

E-mail: vje@eur.nl
Telefoon: 010 408 8063
Website: Language & Training Centre & Voorbereidend Jaar Erasmus

Feiten & Cijfers

Kosten
  • € 3750,00 indien client van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF
  • € 5750,00 indien geen client van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Kosten kunnen (gedeeltelijk) worden voldaan vanuit het persoonlijk inburgeringsbudget (DUO). Indien je niet beschikt over de benodigde € 3.750 uit het persoonlijk inburgeringsbudget, neem dan contact met ons op om jouw situatie te bespreken.

 

BTW
Niet van toepassing
Inschrijfdeadline

Maart 2022 (exacte deadline volgt)

Tijdsduur
1 jaar
Aangeboden door
Taal- en Trainingscentrum
Discipline
Taal en cultuur
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands en Engels
Instructievorm
offline
Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam, Campus Woudestein (basisjaar)
Erasmus Universiteit Rotterdam en Boswell-Bèta Utrecht (specialisatietrajecten + /++)

Bekostiging

private

Inschrijving

Elk jaar in april vindt er een intakedag plaats. Op deze dag praten we met jou over jouw studiekeuze, bespreken we jouw vooropleiding en maak je intaketoetsen voor Nederlands, Engels en Wiskunde. Aanmelden voor de intakedag kan via deze website.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen