Doneren

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft in haar 101 jarig bestaan veel bereikt. De in 1913 opgerichte Nederlandse Handels-Hoogeschool heeft door de jaren heen andere disciplines aangetrokken of opgericht en mag zich sinds 1973 een universiteit noemen. Nu is deze universiteit één van de grootste van Nederland. Het is de eerste Nederlandse universiteit die is vernoemd naar een persoon, Desiderius Erasmus Roterodamus; een wereldberoemd kritische denker geboren in Rotterdam in ongeveer 1467. Kritisch denken is wat wij onze studenten leren en onze wetenschappers beoefenen vooruitstrevende onderzoek. Zo dragen universiteiten bij aan het creëren van een betere wereld en een betere toekomst.

De recente bezuinigingen treffen echter ook de universiteit. Wij hebben u steun harder nodig dan ooit. Waarvoor? Voor alle zaken die buiten de studies en onderzoek vallen. Wij willen bijvoorbeeld onze kunst onderhouden, onze campus duurzaam en milieuvriendelijk maken en educatieve programma’s die buiten het curriculum vallen steunen. Wij hebben uw steun ook nodig om kansarme jongeren uit andere werelddelen de mogelijkheid te geven onderwijs van kwaliteit te genieten.

Help ons de Erasmus Universiteit Rotterdam tot een zeer inspirerende plek te maken. Help ons uw zoon, uw dochter, uw nicht of neef de vaardigheden te geven om de volgende Feike Sijbesma of Neelie Kroes (beide alumni van onze universiteit) te kunnen worden.

Wij zijn u dankbaar voor iedere gift. Be part of the future!