Current facets (Pre-Master)

Goede voorbeelden van valorisatie

Iedere update geven we vanuit ECV een aantal goede voorbeelden van valorisatie. Deze keer komen de goede voorbeelden van ESHCC, ESSB en RSM.

• ESHCC: Tijdens de opening van het academisch jaar heeft dr. Sanne Opree van ESHCC de onderzoeksprijs van de EUR ontvangen. De jury prees haar onder meer vanwege haar valorisatie en public outreach.
  • Dr. Renske Keizer van de ESSB heeft een ERC starting grant gekregen voor onderzoek naar de manier waarop vaders invloed hebben op de ontwikkeling van sociale klasse van kinderen. Het onderzoek belooft veel waardevolle informatie op te leveren voor beleidsmakers.
  • RSM: Autodeel- en autoverhuurbedrijven kunnen meer winst behalen door beter op piektijden, populaire plaatsen en slecht weer in te spelen. Micha Kahlen, PhD kandidaat bij RSM, ontwikkelde een model dat bedrijven kan helpen hun auto’s effectiever te verdelen over de stad. Lees hier meer.
  • Nederlandse media besteden deze dagen aandacht aan een onderzoek van ESL-criminoloog dr. Willem-Jan Verhoeven over de effectiviteit van het verdachtenverhoor. Uit het onderzoek blijkt onder andere dat verdachten niet meer zaakgerelateerde informatie geven wanneer zij meer onder druk worden gezet. Meer informatie is hier te vinden
  • Ten tijde van de begroting roeren ook de economen van de ESE zich extra in het publiek debat. Dit doen zij zowel via EconomieOpinie als op eigen titel, zoals bijvoorbeeld prof. Bas Jacobs via zijn twitter-account.