Intake Engels BA

Op verzoek van en in samenspraak met de Bachelor Bedrijfskunde organiseert het Language & Training Centre een intake Engels voor studenten die zich willen aanmelden voor het vak BA English Course. De intake vindt plaats in de week van 24-28 juni 2019. Maak in het rooster hieronder een afspraak voor het mondelinge gedeelte (afspraak 1) en een voor het schriftelijke en online gedeelte (afspraak 2).

Voor de schrijf- en online toets zijn er drie toetsmomenten:

 • maandag 24 juni 13.30-14.15 uur (schrijftoets) & 15.00-16.30 uur (online toets)
 • donderdag 27 juni 09.30-10.15 uur (schrijftoets) & 11.00-12.30 uur (online toets)
 • vrijdag 28 juni 09.30-10.15 uur (schrijftoets) & 11.00-12.30 uur (online toets)

De mondelingen vinden op verschillende dagen in week 26 plaats.

 • De inschrijfdeadline is woensdag 12 juni 2019.
 • Vergeet niet om te betalen via de webshop.
 • Na de deadline ontvang je een bevestiging met daarin de locaties van de verschillende toets onderdelen en meer informatie over de complete intake.
 • Indien je vragen hebt, neem dan contact met ons op via ltc@eur.nl
 • De intake Engels voor BA studenten bestaat uit drie onderdelen:

  1. Online Quick Placement Test (maximaal 90 minuten)
  2. Schrijftoets (45 minuten)
  3. Mondelinge toets (gesprek met een docent Engels, circa 10 minuten)
 • De resultaten van de test zullen uitgedrukt worden volgens de niveaus van het Common European Framework of Reference (CEFR) en uiterlijk vrijdag 19 juli per e-mail worden verzonden aan je student-mailadres.

 • Studenten met dyslexie kunnen extra tijd krijgen voor het schrijfonderdeel van de toets. Om dit te regelen, dien je voor de deadline contact op te nemen met het LTC via e-mail (ltc@eur.nl). We ontvangen dan ook graag je dyslexieverklaring.

 • De kosten voor de intake zijn € 85,-. Rond je het vak BA English Course af, dan zul je deze kosten echter terug ontvangen (uiterlijk in januari 2020). Mocht je nu wel een intake doen, maar het vak later niet gaan volgen, dan worden de intake-kosten niet aan je geretourneerd.

 • Mijn ervaring met de BA English course was dat het een full-time tijdsbesteding vereist. Het volgen van een extra vak naast deze course is mogelijk, maar ik zou het niet aanraden. Elke les duurde 3.5 uur, en vervolgens werd er nog voor ongeveer 3 uur aan huiswerk opgegeven, plus één essay per week. Er lag een duidelijke focus in de stof op het verbeteren van de schrijfvaardigheid, zowel in de huiswerk opdrachten als in de lessen. Door de hoge mate van interactie in de lessen was er ook wel veel ruimte voor het oefenen van spreekvaardigheid, en het vergroten van je eigen vocabulaire.

  - Isis Vogelaar (2019)

  Hoewel ik de BA English Course als zeer nuttig heb ervaren, denk ik dat velen de workload van te voren onderschatten. Naast dat je standaard zestien uur les per week hebt, wordt er vrijwel voor iedere dag huiswerk opgegeven. Deze opgaven kunnen naar mijn ervaring echter gemaakt worden in minder dan een uur. Wat wel veel tijd in beslag neemt, zijn de wekelijkse essays. Hieraan zal je, afhankelijk van je aanpak, gemiddeld 10 uur per week kwijt zijn. Een tip die ik hierbij kan geven is om alvorens het schrijven heel goed na te denken over wat je wilt doen en een gestructureerde essay plan te maken. Hierdoor voorkom je dat je na de feedback van de docent opnieuw moeten beginnen, waardoor je uiteraard veel meer tijd besteed dan nodig.

  - Bo van der Ven (2019)