Impact Strategie Accelerator | Executive Program

Rotterdam Skyline - foto door Iris van den Broek

Over de opleiding

De omgeving is volop in beweging, voldoende aanleiding voor verandering. Richting bepalen, deze bijstellen of schaarse middelen doelgericht inzetten vraagt lef in leiderschap. Impact Strategie Accelerator biedt u kennis, ervaring en in- en overzicht om ook niet financiële doelen te behalen en tastbaar of zelfs financieel te maken. Het is een ontwikkelprogramma voor uw organisatie met een deel theoretisch kader en verdieping via uw praktijk en eigen dilemma’s. Ervaring met en casuïstiek van echte bedrijven en organisaties bieden inspiratie.

Met Impact Strategie Accelerator gaan we voorbij aan de hype van impact als containerbegrip. Het is een intensief en inspirerend leer- en ontwikkelprogramma dat tot verandering gaat leiden. We gaan verkennen waar het - voor u! - over gaat, het speelveld bepalen en een visie op implementeren van maatschappelijke impact ontwikkelen.

Impact Strategie Accelerator biedt u:

  • een bijdrage aan organisatie ontwikkeling
  • diepgravend begrip van de wereld van impact denken, -meten, -sturen en doen
  • een denk raamwerk om uw corporate waarden echt te laden, te vertalen en in vizier te houden
  • een praktische toepassing van impact voor de eigen organisatie en feedback hierop van experts
  • een heldere kijk op meervoudige waardecreatie in relatie tot verantwoording en/of toezicht en een handreiking voor boeiende gesprekken met uw directie, investeerders of donateurs, Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht

Doelgroep

Wil uw organisatie meer dan alleen een economische of financiële bijdrage leveren? Vindt u een maatschappelijke bijdrage interessant? Impact Strategie Accelerator is een in company aanbod waarin organisatie ontwikkeling in combinatie met impact denken en impact meten voorop staat. De organisatie gaat aan de slag met de eigen vraagstukken rond gewenst resultaat. Dit kan de gehele strategische richting betreffen maar ook een programma of een aantal projecten. U kunt als directie of management team een business case uitwerken maar ook als business development of programma team impact in kaart brengen. Impact Strategie Accelerator is geschikt voor het bedrijfsleven, branche organisaties, woning coöperaties, zorginstellingen, stichtingen, goede doelen en organisaties in sport en cultuur.

Belangrijkste informatie op een rij:

LocatieIntensief - in company* programma organisatie ontwikkeling
TaalNederlands of Engels
InvesteringPrijs op aanvraag
GroepsgrootteMinimaal vier kartrekkers

*uiteraard mogelijkheid op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam of op locatie elders

Inhoud van het programma

Diana Visser - Senior Director Sustainability, Corbion

“Goed programma om veel meer in detail te leren wat impact meten inhoudt, en vervolgstappen te zetten om dit in de praktijk te brengen.”

Kirsten Ottens - Directeur, ING Nederland Fonds

“Ik wilde graag op ‘impactles’ bij Karen. En dat is gelukt. Goede combi van theorie, eigen case en verhalen van anderen.”

Gerdine Westland - Coördinator Binnenlands Diaconaat, Kerk in Actie

“De eerste dagen zorgden voor vertraging, impact-denken en –meten is zo veelomvattend. Vertragen bleek nodig om daarna te kunnen versnellen: waar je zelf op in wil zetten. Impact Strategie Accelerator biedt veel leerzame interactieve vormen om de materie eigen te maken.”

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen