Post-Master IT-Auditing & Advisory

Over de opleiding

IT-Auditing & Advisory is het vakgebied dat zich bezighoudt met het beoordelen van c.q. het adviseren over het verantwoord toepassen van informatie (en communicatie-) technologie door organisaties. De opleiding IT-Auditing & Advisory aan de Erasmus Universiteit Rotterdam kenmerkt zich door aandacht voor de strategische inzet van IT en de rol van IT-auditors als ondersteuning van het topmanagement.

Bekijk hier de introductievideo

Opleidingsfilm post-master opleiding IT-Auditing & Advisory

Lees hier uitgebreide opleidingsinformatie

Doelgroep

De tweejarige parttime opleiding staat open voor een brede doelgroep, maar een academisch werk- en denkniveau is een voorwaarde. Hoewel de opleiding primair opleidt tot IT-auditor, blijkt zij in de praktijk ook relevant voor Security Officers, Risk Managers, IT-managers, IT-consultants en IT-adviseurs. De verschillende achtergronden van de studenten staan garant voor een brede benadering van de problematiek.

Waarom kiezen voor onze opleiding?

• De post-master opleiding IT-Auditing & Advisory is een wetenschappelijke beroepsopleiding met een conceptueel deel en een vertaalslag naar de praktijk.
  • Ons instroomniveau is Master en onze parttime opleiding duurt twee jaar.
  • Kandidaten die al eerder een Register-opleiding (RA, RO, RC/CPC) hebben afgerond volgen een eenjarig programma.
  • Afstudeermogelijkheden: referaat of praktijkopdracht.
  • Persoonlijk portfolio gericht op eigen ontwikkelbehoeften en afstuderen.
  • Aandacht voor strategische inzet van actuele IT.
  • Training in vaardigheden en advisering in kleinschalig onderwijs.
  • Interactieve colleges met groeps- en praktijkopdrachten.
  • Docenten werkzaam in de praktijk en wetenschap.
  • Jaarlijks wordt het curriculum aangepast n.a.v. recente ontwikkelingen.
  • De opleiding start jaarlijks in september, maar instromen op een ander moment is ook mogelijk. We maken dan een maatwerkprogramma.
  • De opleiding bestaat ruim 31 jaar en heeft al vele alumni afgeleverd.
  • Afgestudeerden kunnen worden ingeschreven in het Register van IT-Auditors dat beheerd wordt door de beroepsorganisatie NOREA waarna ze de titel RE mogen voeren.
  • Mogelijkheid PhD-vervolgtraject binnen ESAA.

Leerdoelen

De opleiding is een wetenschappelijke beroepsopleiding. Om de aansluiting met de praktijk optimaal te maken, wordt – naast kennisvergaring – veel aandacht besteed aan praktijksituaties in de vorm van casussen en aan het ontwikkelen van vaardigheden.

Docenten

Het docententeam bestaat uit hoogleraren en uit docenten die in de praktijk werkzaam zijn en vaak vooraanstaande posities in het bedrijfsleven of non profitorganisaties bekleden. De docenten zijn veelal deskundigen op het terrein van IT-Auditing & Advisory. Diverse docenten verrichten ook wetenschappelijk onderzoek en brengen deze kennis in de opleiding. Hierdoor komt een goede balans in de opleiding tot stand tussen theorie en praktijk.

Fysieke colleges en livestream

In september 2021 zijn we weer gestart met fysieke colleges gecombineerd met een livestream voor degenen die thuis willen of moeten blijven. E.e.a. met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.

Belangrijkste informatie op een rij:

Locatie collegesErasmus Universiteit Rotterdam Campus Woudestein
Collegedagen Wekelijks op vrijdag
InstroommomentSeptember 2022 (alternatieve instroommomenten mogelijk)
Duur opleiding2 jaar
Investering€ 12.500- per jaar (exclusief literatuur)
BijzonderhedenKopjaar (1 jaar) en modulair studeren mogelijk

Afstudeermogelijkheden

Bij de post-masteropleiding IT-Auditing & Advisory (RE) heeft de student een keuze uit afstudeermogelijkheden: een referaat, een artikel of een praktijkopdracht. Deze ITAA praktijkopdracht betreft een IT-gerelateerd praktijkonderzoek in opdracht van een organisatie, uitgevoerd door drie studenten. Voor kopjaarstudenten is er (onder een aantal voorwaarden) nog een vierde variant: het discussiedocument.

Contact

Voor alle andere praktische zaken en informatie kunt u contact opnemen met de Program Coordinator van de opleiding.

Charo García González

esaa-itaa@ese.eur.nl