STAP-budget

Lees hier welke van onze opleidingen in aanmerking komen voor het STAP-budget!
Een STAP-budget brengt je ee stapje dichter bij de opleiding van je dromen

Denk je er al langere tijd over na om een cursus of opleiding te volgen maar houdt de investering je een beetje tegen? Sinds 1 januari 2022 kun je een beroep doen op het STAP-budget. De afkorting STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie en is er voor iedere professional die scholing wil volgen. Per jaar kun je één keer een aanvraag van maximaal € 1.000,- indienen voor jouw persoonlijke STAP-budget. Benieuwd welke van onze Masterclasses, Executive Programs of losse modules voor het STAP-budget in aanmerking komen? Wij zetten het voor je op een rijtje!

4 studenten kijken samen naar de STAP-informatie op een laptop

Voor deze opleidingen kun je STAP-budget aanvragen

De Masterclasses, MasterCourses, Post-Masters en Execuctive Programs van Erasmus Economics & Business Executive Education (EEBEE) zijn Cedeo- en CRKBO-geaccrediteerd. Voor een aantal Executive Programs geldt, dat je hiervoor ook modulair kunt inschrijven; je volgt dan één of meerdere module(s) in plaats van het hele programma. Op dit moment komen de volgende opleidingen in aanmerking voor het STAP-budget:

Nu je weet welke van onze opleidingen/modules zijn opgenomen in het STAP-scholingsregister, en je je keuze gemaakt hebt, is het tijd om bij ons je STAP-aanmeldingsbewijs aan te vragen.

  • Dit werkt als volgt:
    Je schrijft je in voor de opleiding bij Erasmus Economics & Business Executive Education (EEBEE) via het inschrijfformulier op de desbetreffende opleidingspagina. Op het inschrijfformulier geef je aan dat je in aanmerking wil komen voor het STAP-budget. Na ontvangst van je inschrijving ontvang je van ons een STAP-aanmeldbewijs per e-mail. Dit is belangrijk, want zonder dit STAP-aanmeldingsbewijs is het niet mogelijk je STAP-budget aan te vragen
  • Je gaat naar het UWV-aanmeldportaal om je STAP-budget aan te vragen en je STAP-aanmeldingsbewijs te uploaden
  • Na inschrijving voor een opleiding bij EEBEE ontvang jij (via jouw werkgever) een factuur voor het volledig verschuldigde opleidingstarief
  • Zodra het budget is toegekend, krijgen wij als opleider daarover bericht vanuit het UWV
  • UWV betaalt het budget rechtstreeks uit aan EEBEE

Per kalenderjaar zijn er vijf tijdvakken waarin je een STAP-budget kunt aanvragen. Het totale bedrag dat er per tijdvak in 2022 beschikbaar is, is 32 miljoen. Wil jij kans maken op een STAP-budget van maximaal € 1.000,- per persoon per kalenderjaar? Zorg er dan voor dat je je aanvraag direct bij aanvang van het tijdvak doet. De start van het eerstvolgende tijdvak van dit jaar is op vrijdag 17 maart 2023 om 10.00 uur.

Verder is het belangrijk om te weten dat jouw opleiding, cursus of training van start moet gaan binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je het STAP-budget hebt aangevraagd. Vraag je bijvoorbeeld de STAP-subsidie aan in het tijdvak juli-augustus, dan moet je scholing uiterlijk op 31 november starten. Let er dus op dat je jouw STAP-budget niet te vroeg aanvraagt!

Wil je meer lezen over de algemene voorwaarden voor het aanvragen van een STAP-budget of heb je hier een vraag over? Dan verwijzen wij je graag naar het STAP-portaal van het UWV. Voor vragen over de opleidingen van Erasmus Economics & Business Executive Education kun je terecht bij onze opleidingscoördinatoren.

E-mailadres
eebee-info@ese.eur.nl
Adres
Burgemeester Oudlaan 50 - Van der Goot Building, M5
3062 PA
Rotterdam

Benieuwd naar ons executive aanbod? Check het hieronder!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen