STAP-budget

Lees hier welke van onze opleidingen in aanmerking komen voor het STAP-budget!

Denk je er al langere tijd over na om een cursus of opleiding te volgen maar houdt de investering je een beetje tegen? Sinds 1 januari 2022 kun je een beroep doen op het STAP-budget. De afkorting STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie en is er voor iedere professional die scholing wil volgen. Per jaar kun je één keer een aanvraag van maximaal € 1.000,- indienen voor jouw persoonlijke STAP-budget. Benieuwd welke van onze Masterclasses, Executive Programs of losse modules voor het STAP-budget in aanmerking komen? Wij zetten het voor je op een rijtje!

Voor deze opleidingen kun je STAP-budget aanvragen

De Masterclasses, MasterCourses, Post-Masters en Execuctive Programs van Erasmus Economics & Business Executive Education (EEBEE) zijn Cedeo- en CRKBO-geaccrediteerd. Voor een aantal Executive Programs geldt, dat je hiervoor ook modulair kunt inschrijven; je volgt dan één of meerdere module(s) in plaats van het hele programma. Op dit moment komen de volgende opleidingen in aanmerking voor het STAP-budget:

Nu je weet welke van onze opleidingen/modules zijn opgenomen in het STAP-scholingsregister, en je je keuze gemaakt hebt, is het tijd om bij ons je STAP-aanmeldingsbewijs aan te vragen.

  • Dit werkt als volgt:
    Je schrijft je in voor de opleiding bij Erasmus Economics & Business Executive Education (EEBEE) via het inschrijfformulier op de desbetreffende opleidingspagina. Op het inschrijfformulier geef je aan dat je in aanmerking wil komen voor het STAP-budget. Na ontvangst van je inschrijving ontvang je van ons een STAP-aanmeldbewijs per e-mail. Dit is belangrijk, want zonder dit STAP-aanmeldingsbewijs is het niet mogelijk je STAP-budget aan te vragen
  • Je gaat naar het UWV-aanmeldportaal om je STAP-budget aan te vragen en je STAP-aanmeldingsbewijs te uploaden
  • Na inschrijving voor een opleiding bij EEBEE ontvang jij (via jouw werkgever) een factuur voor het volledig verschuldigde opleidingstarief
  • Zodra het budget is toegekend, krijgen wij als opleider daarover bericht vanuit het UWV
  • UWV betaalt het budget rechtstreeks uit aan EEBEE

Per kalenderjaar zijn er vijf tijdvakken waarin je een STAP-budget kunt aanvragen. Het totale bedrag dat er per tijdvak in 2022 beschikbaar is, is 32 miljoen. Wil jij kans maken op een STAP-budget van maximaal € 1.000,- per persoon per kalenderjaar? Zorg er dan voor dat je je aanvraag direct bij aanvang van het tijdvak doet. De start van het eerstvolgende tijdvak van dit jaar is op 1 november 2022 om 10.00 uur.

Verder is het belangrijk om te weten dat jouw opleiding, cursus of training van start moet gaan binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je het STAP-budget hebt aangevraagd. Vraag je bijvoorbeeld de STAP-subsidie aan in het tijdvak juli-augustus, dan moet je scholing uiterlijk op 31 november starten. Let er dus op dat je jouw STAP-budget niet te vroeg aanvraagt!

Wil je meer lezen over de algemene voorwaarden voor het aanvragen van een STAP-budget of heb je hier een vraag over? Dan verwijzen wij je graag naar het STAP-portaal van het UWV. Voor vragen over de opleidingen van Erasmus Economics & Business Executive Education kun je terecht bij onze opleidingscoördinatoren.

E-mailadres
eebee-info@ese.eur.nl
Adres
Burgemeester Oudlaan 50 - Van der Goot Building, M5
3062 PA
Rotterdam

Benieuwd naar ons executive aanbod? Check het hieronder!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen