Golven en massa's - Eerste seminar Erasmus Studio

Vrijdag 3 oktober 2008  - 15.00 -17.00  (inloop vanaf 14.30, borrel na afloop)
Zaal De Unie, Mauritsweg 34-35, Rotterdam (route)

Toegang gratis (na aanmelding via erasmusstudio@eur.nl)

De Erasmus Studio start een serie seminars over niet–alledaagse wetenschap.  Wetenschappers praten over nieuwe onderzoeksmethoden en gaan daarover met  het publiek in discussie.
Het eerste seminar  is geinspireerd door de feestelijke samenwerking tussen twee jubilerende organisaties:  voetbalclub Feyenoord en de KNAW hebben onlangs het stadionpubliek een bijzondere versie van de ‘wave’ laten uitvoeren (video). Prof.dr.ir. GertJan van Heijst (TU Eindhoven) verklaart de achtergronden en de uitkomsten van het stadionexperiment en Prof.dr. Dick Houtman (Erasmus Universiteit) bespreekt zijn onderzoek naar de verhouding tussen massacultuur en individualisme.

Dit seminar maakt deel uit van het jubileumprogramma van de KNAW (www.knaw200.nl). Het thema van dit jubileumjaar is 'Magie van wetenschap'. Met dit motto wil de KNAW de fascinatie, de enorme uitdaging en het avontuur van wetenschap voor iedereen, van jong tot oud, zichtbaar maken. Wetenschap is de sleutel naar begrip van de wereld om ons heen en levert talloze verbazingwekkende resultaten en magische momenten op.

Samenvatting en spekersprofiel:  GertJan van Heijst, Dick Houtman