Theo Hoogwout: Schenk- en erfbelasting

In deze scholingsbijeenkomst behandelt Hoogwout de achtergrond en regels verbonden aan de Successiewet. Deze wet regelt in Nederland de belastingheffing bij het krijgen van een schenking of erfenis. De wet is complex en kent veel regelingen en vrijstellingen. Hoewel de wet het civielrecht als uitgangspunt neemt, zijn hierin ook belastbare feiten opgenomen die een economische grondslag hebben. Hoogwout legt uit hoe deze wet wordt toegepast bij verkrijging van een familiebedrijf.

In dat geval kan een vrijstelling gelden voor het ondernemersvermogen. Hiervoor is vereist dat de verkrijger de onderneming gedurende 5 jaar ongewijzigd voortzet. Bedrijfseconomisch kan bij deze voorwaarden wel een kanttekening worden geplaatst.

Theo Hoogwout

Over Theo Hoogwout

Theo Hoogwout is werkzaam bij het Fiscaal Economisch Instituut van Erasmus School of Economics en als belastingadviseur bij FBN | Juristen. Theo heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en fiscaal recht aan de Universiteit in Leiden.

Hij publiceert regelmatig in vakbladen en boeken op het gebied van familierecht, erfrecht en belastingrecht. Binnen Erasmus School of Economics verzorgt hij diverse vakken, waaronder Successiewet en Capita Selecta internationaal en Europees belastingrecht.

Datum

Donderdag 12 april 2018

Plaats

Erasmus Universiteit Rotterdam
Campus Woudestein
Theil Building, zaal C2-5

Programma

15.00 uur: Ontvangst met koffie en thee (begane grond, Theil Building)
15.30 uur: Opening scholingsbijeenkomst 'Schenk- en erfbelasting'
17.00 uur: Borrel (Restaurant Siena)

Aanmelden