De economie van de woningmarkt: blijven woningen nog wel betaalbaar?

Docentenlezing op donderdag 7 oktober
Presenter

Matthijs Korevaar

Date
Thursday 7 Oct 2021, 15:30 - 16:30
Type
Online event
Add to calendar

Woningmarkteconoom Matthijs Korevaar heeft op 7 oktober een lezing gehouden over de economie van de woningmarkt. In deze lezing heeft Matthijs de deelnemers meegenomenin de wondere wereld van de woningmarkt en is hij ingegaan op belangrijke woonvraagstukken

Bekijk hier de opname van 7 oktober over de economie van de woningmarkt.

Over Matthijs Korevaar

Matthijs Korevaar is sinds 2020 universitair docent financiering aan de Erasmus School of Economics. Hij promoveerde aan de Universiteit Maastricht op onderzoek naar de lange termijn ontwikkeling van de woningmarkt. Hij doet momenteel onder andere onderzoek naar de rol van beleggers op de woningmarkt en de evolutie van de betaalbaarheid en gebruikt daarvoor ook zijn kennis van de geschiedenis. In 2021 vertrekt hij voor 1,5 jaar naar Columbia University om daar onderzoek te doen naar de gevolgen van woningbezit op het vermogen en inkomen van huishoudens en de verdeling daarvan. 

Naast zijn onderzoek doceert Matthijs in de bachelor Economie en Bedrijfseconomie en mengt hij zich ook met enige regelmaat in het publiek debat over de woningmarkt.

Wil je meer weten over het onderzoek van Matthijs? Lees dan deze krantenartikelen over de invloed van beleggers en de rol van pandemieën op de woningmarkt, of luister naar deze podcast met hem.

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes