Lisa Gaster

Master Media & Journalistiek Alumnus

Waarom heb je voor de Master Media en Journalistiek gekozen? Was het een bewuste keuze voor een carrière in een specifiek veld? Waren er ook andere factoren van belang?

Ik koos voor deze master omdat ik een baan ambieerde in de pers en voorlichting. En omdat ik mezelf verder wilde ontwikkelen in mijn schrijfvaardigheden. Ik wist dat alleen deze master volgen niet voldoende zou zijn voor het soort baan waar ik naar opzoek was. Daarom heb ik ook activiteiten naast de master gedaan.

Hoe lang heeft het geduurd voor je je eerste baan vond na je afstuderen?

Na mijn afstuderen duurde dat ongeveer 2,5 maand.

Voor welke organisatie of bedrijf werk je momenteel, en wat is je functie?

Ik werk als trainee bij Erasmus School of Economics, waar ik werkzaam ben als beleidsmedewerker op de afdeling Marketing en Communicatie.

Welke onderdelen van je master kwamen van pas in je huidige functie of je loopbaan?

Veel verschillende onderdelen van mijn master, voornamelijk het schrijven in verschillende vormen en het vak dat gegeven werd door Thomas Loudon leerde mij veel over de journalistiek en werkethiek.

Was je goed voorbereid op je eerste baan? Waarom wel of niet?

Ja, omdat ik na mijn master ervoor gekozen heb om nog een relevante stage te gaan lopen. Door die stage ben ik mij veel bewuster geworden van mijn kwaliteiten en wat ik belangrijk vind in een baan. Vooral in een sector als journalistiek is het belangrijk om praktijk ervaring op te doen naast je studie.