Rik van der Zee

Media & Cultuur Alumnus

Waarom heb je voor je Master Media & Cultuur gekozen? Was het een bewuste keuze voor een carrière in een specifiek veld? Waren er ook andere factoren van belang?

Na mijn studie Communicatie & Multimedia Design had ik behoefte aan theoretische verdieping. Tijdens mijn stageperiode bij een literaire uitgeverij heb ik mijn eerste werkervaring opgedaan binnen de culturele industrie. De master leek mij een mooi vervolg om academische vaardigheden te ontplooien en mij verder te ontwikkelen binnen de wereld van media en cultuur.

Hoe lang heeft het geduurd voor je je eerste baan vond?

Tijdens het afronden van mijn scriptie begon ik al met solliciteren. Ik ben via mijn privé netwerk aan een baan gekomen, en kreeg op de dag van mijn diploma-uitreiking te horen dat ik was aangenomen.

Wanneer je geen ‘warm’ contact hebt bij het bedrijf waar je solliciteert, is het lastig om tussen de honderden reacties te komen.

Wat zijn je voornaamste taken?

Ik geef communicatieadvies, redigeer teksten en blogs, verzorg de communicatie vanuit de directie en hou me daarnaast bezig met event organisatie. De Master Media en Cultuur kwam van pas bij mijn huidige functie, vooral wat betreft onderzoeken en toetsen van strategie. Naast mijn theoretische achtergrond hielp ook mijn werkervaring mee om voorbereid te zijn op de praktijk.

Heb je tips voor huidige studenten?

Zoek tijdens je studie al aansluiting bij de beroepspraktijk. Bijvoorbeeld in de vorm van een stage, om je academische vaardigheden te combineren met praktijkkennis.

Verena Prechsl