MyFuture Master

Current facets (Pre-Master)

Het MyFuture programma is gebaseerd op vier pijlers: goalsetting, awareness, skills en giving back. Het programma focust zich op B1-studenten en masterstudenten, zowel nationaal als internationaal. In het studiejaar 2018-2019 zullen er drie modules worden georganiseerd binnen het MyFuture programma.

Door mee te doen aan de workshops zal je meer succes hebben in je studie, is de stap naar de arbeidsmarkt makkelijker en zal je succesvoller zijn in je (toekomstige) baan. Je investeert slechts een paar uur in jezelf en je kan daarvan direct de vruchten plukken gedurende je studie en bij je start op de arbeidsmarkt.

Aanmelden kan voor de gehele module of per workshop. Wanneer je minimaal vier workshops binnen een module hebt gevolgd, dan kom je in aanmerking voor het MyFuture certificaat voor die module. Via dit certificaat kan je aan een (toekomstige) werkgever laten zien dat jij aan deze skills hebt gewerkt gedurende je studie. Zo ben jij je medesollicitanten weer een stapje voor.

Let op: Deelname aan het programma is kosteloos. Wel verwachten we dat je bij iedere workshop waarvoor je je inschrijft aanwezig bent. Indien je zonder geldige reden, of zonder tijdige afmelding, niet aanwezig bent geweest bij een workshop, zal er een no show fee van 15 euro in rekening worden gebracht. Jouw afmelding is tijdig ontvangen indien wij deze minimaal drie werkdagen van tevoren hebben ontvangen.

employability skills

De eerste module in studiejaar 2018-2019 staat in het teken van employability skills.

In deze module wordt gefocust op belangrijke vaardigheden waarmee studenten zich kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt van de 21e eeuw, en die hen helpen om hun master tot een succes te maken. De skills die als uitgangspunt genomen worden voor deze module zijn enkele skills waarvan uit onderzoek is gebleken dat zij veelgevraagd zijn op de arbeidsmarkt: communicatieve vaardigheden, pro-activiteit en stressbestendigheid. Belangrijk: de employability skills in deze module zijn ook direct toepasbaar in de master, vooral voor het onderzoekspracticum en de masterscriptie.

Workshops

 • In deze workshop leer je hoe je krachtig overkomt op je publiek, en presenteren op een manier die bij jou past.

  Presenteren is een belangrijke vaardigheid in elke baan, en tijdens je studie. Maar hoe zorg je dat je krachtig overkomt bij een presentatie en impact hebt op je publiek? En hoe doe je dat op een manier die bij jou past? In deze workshop krijg je tips en tricks voor het geven van een goede presentatie.

  Wat levert deze workshop op?

  • Je maakt kennis met verschillende presentatietechnieken
  • Je vergroot je zelfvertrouwen in het geven van presentaties
  • Je verbetert jouw presentatievaardigheden
  • Je kent jouw kracht en aandachtspunten bij het geven van presentaties
  • In deze workshop leer je doelen stellen, plannen en prioriteiten bepalen.

   In korte tijd leg je de basis voor je timemanagement. Je zet de eerste stappen om rust in je agenda te creëren, een gezonde werk-privébalans aan te houden en in minder tijd meer resultaat te behalen.

   Wat levert deze workshop op?

   • Je wordt je bewust van en krijgt inzicht in je eigen manier van werken
   • Je deelt je tijd beter in aan de hand van doelen en prioriteiten
   • Je leert omgaan met uitstelgedrag
  • Feedback is een boodschap over het gedrag of de prestaties van een ander. Feedback is onmisbaar als je met anderen samenwerkt. Je moet zo nu en dan kunnen zeggen dat het werk van de ander niet in orde is, of juist heel erg goed is. Maar hoe je dat doet heeft vaak een bepaald effect op de (werk)relatie.

   Wat levert deze workshop op?

   • Hoe kun je iemand aanspreken op houding en gedrag en tegelijkertijd de relatie versterken?
   • Je leert op een goede en effectieve manier, positieve en negatieve feedback te geven én te ontvangen
  • In deze workshop leer je hoe je beoogd resultaat binnen de gestelde termijn haalt.

   Het beoogde resultaat binnen de juiste termijn halen is steeds weer een uitdaging.  Ook gaan we aan de slag met het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten om alles te doen wat je zou willen. Een skill die elke werknemer van jou verlangt – maar ook belangrijk is tijdens projecten in je studie, bijvoorbeeld bij het schrijven van essays of je scriptie.

   Wat levert deze workshop op?

   • Je leert hoe je een nuttig projectplan op kan stellen, inclusief (realistische) activiteitenplanning.
   • Je leert beter doelen stellen, plannen, en heldere prioriteiten bepalen.
  • In deze workshop leer je hoe je je eigen stress-signalen kunt herkennen, en hier beter mee om kunt leren gaan.

   Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. 14 procent van de werknemers meldt jaarlijks burn-outklachten. Zo’n 5 procent van de beroepsbevolking komt als gevolg daarvan bovendien langdurig thuis te zitten. Uit onderzoek door de LSVb bleek verder dat meer dan 74 procent van de studenten zegt dat hij vaak of heel vaak emotioneel uitgeput is, en heeft een op de drie studenten een verhoogde kans op een burn-out. In deze workshop leer je hoe je kunt herkennen dat je op weg bent naar een burn-out, en hoe je een deze kunt voorkomen.

   Wat levert deze workshop op?

   • Je leert je eigen stress-signalen te herkennen
   • Je maakt kennis met diverse manieren om stress beter te hanteren, waaronder het analyseren van je eigen (onrealistische) gedachten, het ervaren van een ontspanningsoefening, en het gebruiken van je eigen creativiteit om te zoeken naar manieren om met stress om te gaan.