Neslihan Inci

De master is dynamisch, actueel, fris en leerzaam.

Neslihan Inci

Student master Fiscaal Recht (Indirecte Belastingen) 2019-2020

Mijn naam is Neslihan Inci, ik ben 22 jaar en ik woon in Rotterdam. Na mijn bachelor Fiscaal recht heb ik besloten om ook de master Fiscaal Recht (Indirecte Belastingen) te volgen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik heb gekozen voor de Erasmus Universiteit, omdat alleen de Erasmus Universiteit Rotterdam de mogelijkheid aanbiedt om de master volledig op de campus te volgen (ten tijde van corona, red).

In de bachelor wordt gering aandacht besteedt aan de indirecte vakken. Dit heb ik altijd zonde gevonden. Erasmus School of Law heeft gelukkig wel een enthousiaste docent voor het vak Omzetbelasting: het enthousiasme en de kennis van deze docent heeft mijn interesse in de indirecte belastingen gewekt en uiteindelijk ervoor gezorgd dat ik deze master ben gaan volgen.

De master bestaat uit een klein groep studenten van enerzijds Erasmus School of Law en Erasmus School of Economics (economische faculteit, red.). Deze mix vond ik fijn, omdat het uiteindelijk op de werkvloer niet uitmaakt of je Fiscaal Recht of Fiscale Economie hebt gestudeerd, dus is het goed dat je al tijdens de studie in aanraking komt met verschillende interpretaties en inzichten over een bepaald onderwerp. Doordat de groep vrij klein is, is de master zeer dynamisch en persoonlijk. Binnen een aantal weken ken je iedereen en je kan makkelijk een medestudent of een docent benaderen.

Vrijwel alle docenten en hoogleraren zijn naast hun aanstelling aan de universiteit ook belastingadviseur waardoor je de gang van zaken in de praktijk al in de collegebanken meekrijgt.  Bovendien zijn de docenten en hoogleraren zeer enthousiast over hun eigen vakgebied waardoor je  intensieve en interessante discussies tijdens de contacturen, maar ook in de pauzes, langs ziet komen. 

Het vakkenpakket zit in het algemeen goed in elkaar. Natuurlijk kan het beter, maar ik ben me ook bewust van het feit dat de master pas twee jaar geleden is opgestart. De afdelingen zijn continu bezig met het verbeteren van de master en het vakkenpakket, dus gingen sommige zaken net wat anders dan ik gewend was in de bachelor. Wel heb ik gemerkt dat de mening van studenten zeer op prijs wordt gesteld, omdat de master juist vrij nieuw is. Met de hulp van het studentenpanel, waar ik onderdeel van was, hebben de afdelingen inmiddels al een aantal zaken verbeterd. Ook werd tijdens de contacturen regelmatig de mening van de studenten gevraagd. De student wordt dus volledig betrokken in alle zaken; het is jouw studie dus jouw mening telt mee.

De tentaminering was zeer variërend. Dit heeft zeker bijgedragen aan mijn zelfontwikkeling. Ik sta nu comfortabeler voor een grote groep om mijn verhaal te doen. Bovendien kon ik meteen de informatie die ik had opgedaan in de collegebanken toepassen op werk.

De master Fiscaal Recht (Indirecte Belastingen) is anders dan traditionele masteropleidingen; de master is dynamisch, actueel, fris en leerzaam. Je kan het meeste uit deze master halen door vooral vragen te stellen, actief mee te doen en alles goed bij te houden. Laat zien dat je de studie interessant vindt en je zal de volle ervaring van deze bijzondere master meekrijgen.

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes