Strijd om Rotterdam #3 Onderwijs en Emancipatie

Start date

Wednesday, 7 Mar 2018, 19:00

End date

Wednesday, 7 Mar 2018, 20:00

Location
Erasmus University College

Disclaimer: This is a Dutch-speaking event

De reeks politieke tafelgesprekken gaat op 7 maart verder met het thema Onderwijs en Emancipatie - 'Niet lullen maar poetsen'. Aanwezig zijn dr. Henk Oosterling, dr. Liesbeth Noordegraaf-Eelens en de lijsttrekkers Sven de Langen (CDA), Said Kasmi (D66) en Leo de Kleijn (SP). Zender Open RotterdamOpent extern zendt de politieke tafelgesprekken uit op TV en via live streaming.  

De reeks bestaat uit vier afzonderlijke tafelgesprekken. In ieder gesprek buigen Rotterdamse lijsttrekkers en wetenschappers zich onder leiding van Marianne van den Anker over een actueel Rotterdams thema.  Tafel #3 op 7 maart gaat over Onderwijs en Emancipatie. ‘Niet lullen maar poetsen?’

Het afsluitende debat ‘Linksom of Rechtsom?’ is op 14 maart.

Update’s en inhoudelijke informatie over de gesprekken is te vinden via de website van het SBS - EUC.

De eerste tafel - ‘Kom ‘ie uit Rotterdam dan? (14 februari) gaat over identiteit en integratie. Aan tafel zitten de lijsttrekkers van Leefbaar Rotterdam, NIDA en DENK, politiek filosoof dr. Tamar de Waal (ESL) en media en communicatiewetenschapper dr. Jiska Engelbert (ESHCC) is terug te zien via Open Rotterdam.

Live opnamen: 19.00-20.00 uur  | Live stream via OPEN Rotterdam
Deuren tribune sluiten om : 18.45 uur – alleen toegankelijk voor studenten en staf Erasmus Universiteit Rotterdam;

EUC en de stad

Het EUC onderhoudt een actieve relatie met de Rotterdamse samenleving en daar horen ook activiteiten bij die studenten onderwijzen in kritisch wereldburgerschap. Het Erasmus University College Rotterdam (EUC) staat midden in het centrum van Rotterdam en op een steenworp afstand van het Stadhuis. Het EUC en OPEN Rotterdam hebben daarom samen de handen uit de mouwen gestoken om een reeks politieke tafelgesprekken te organiseren.

Volg De Strijd om Rotterdam bij OPEN Rotterdam

De online livestream maakt de tafelgesprekken toegankelijk voor iedereen en is op de woensdagen vanaf 19 uur te volgen via openrotterdam.nl/strijdomrotterdam en het OPEN Rotterdam Facebook kanaal. 

De TV uitzending is de donderdagavond erna te bekijken op OPEN Rotterdam TV om 21 en 23 uur en op vrijdag om 11 en 13 uur via Ziggo kanaal 36 & KPN kanaal 1349.

Na afloop napraten met een hapje en een drankje.