Strijd om Rotterdam #4 Linksom of Rechtsom

Start date

Wednesday, 14 Mar 2018, 19:00

End date

Wednesday, 14 Mar 2018, 20:00

Location
Erasmus University College

Note: This is a Dutch-speaking event

De reeks politieke tafelgesprekken gaat op 14 maart verder met het afsluitende debat 'Linksom of Rechtsom?' met een terugblik op de verkiezingscampagnes en de mogelijkheden voor het te vormen stadsbestuur. Aanwezig zijn dr. Jiska Engelbert, dr. Ward Vloeberghs, journalist Francisco van Jole (hoofdredacteur Joop.nl), journalist Rob Freijssen (hoofdredacteur Open Rotterdam) en columnist en docent Halil Ibrahim Karaaslan. Zender Open RotterdamOpent extern zendt de politieke tafelgesprekken uit op TV en via live streaming.  

De reeks bestaat uit vier afzonderlijke tafelgesprekken. In ieder gesprek buigen Rotterdamse lijsttrekkers en wetenschappers zich onder leiding van Marianne van den Anker over een actueel Rotterdams thema.  Tafel #4 op 14 maart is het afsluitende debat 'Linksom of Rechtsom?

Update’s en inhoudelijke informatie over de gesprekken is te vinden via de website van het EUCOpent extern.

De vierde tafel - ‘Linksom of Rechtsoms? (14 maart) gaat over de verkiezingscampagnes en het te vormen stadsbestuur. Aan tafel zitten dr. Jiska Engelbert (ESHCC), dr. Ward Vloeberghs (EUC), journalist Francisco van Jole (hoofdredacteur Joop.nl), journalist Rob Freijssen (hoofdredacteur Open Rotterdam) en columnist en docent Halil Ibrahim Karaaslan is terug te zien via Open RotterdamOpent extern.

Live opnamen: 19.00-20.00 uur  | Live stream via OPEN RotterdamOpent extern
Deuren tribune sluiten om : 18.45 uur – alleen toegankelijk voor studenten en staf Erasmus Universiteit Rotterdam;

EUC en de stad

Het EUC onderhoudt een actieve relatie met de Rotterdamse samenleving en daar horen ook activiteiten bij die studenten onderwijzen in kritisch wereldburgerschap. Het Erasmus University College Rotterdam (EUC) staat midden in het centrum van Rotterdam en op een steenworp afstand van het Stadhuis. Het EUC en OPEN Rotterdam hebben daarom samen de handen uit de mouwen gestoken om een reeks politieke tafelgesprekken te organiseren.

Volg De Strijd om Rotterdam bij OPEN Rotterdam

De online livestream maakt de tafelgesprekken toegankelijk voor iedereen en is op de woensdagen vanaf 19 uur te volgen via openrotterdam.nl/strijdomrotterdamOpent extern en het OPEN Rotterdam Facebook kanaal. 

De TV uitzending is de donderdagavond erna te bekijken op OPEN Rotterdam TV om 21 en 23 uur en op vrijdag om 11 en 13 uur via Ziggo kanaal 36 & KPN kanaal 1349.

Na afloop napraten met een hapje en een drankje.