5 oktober 2017: Congres Lokaal Sturen op Geluk

Vraagt u zich wel eens af in hoeverre u als lokale overheid bijdraagt aan het geluk van uw inwoners? Hoe u invloed kunt hebben op hun welbevinden en kwaliteit van leven. En als dat zo is, hoe doet u dat dan?

Een groeiend aantal gemeenten ziet dat zij met beleid invloed kan hebben op het geluk van inwoners. Moet de lokale overheid wel sturen op geluk, wat zijn de mogelijkheden en beperkingen daarvan en welke effecten zijn te verwachten?


Hierover willen we het graag met u hebben op het congres ‘Lokaal sturen op geluk’ op 5 oktober 2017 in Schagen. Dit congres wordt gezamenlijk georganiseerd door de gemeente Schagen en EHERO (Erasmus Happiness Economics Research Organisation), onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. U bent hierbij van harte welkom.

Programma 5 oktober 2017                                                         
9:00 – 17:00 uur met aansluitend netwerkborrel

Locatie:
CineMagnus, Grotewallerweg 2, Schagen
Dagvoorzitter: Menno Bentveld
 

Ochtend:
Keynote speakers o.a.:

prof.dr. Jan Peter Balkenende
(hoogleraar Erasmus Universiteit)
 

prof.dr. Ruut Veenhoven
(emeritus hoogleraar over de sociale
condities voor menselijk geluk, EHERO)

 

Middag:
Inspirerende workshops en lezingen over hoe u geluk kunt toepassen in lokaal beleid.
 

Gemeente Schagen is één van de eerste gemeenten in Nederland, die sturen op geluk. Wij willen dat alles wat wij doen en laten bijdraagt aan het geluk van onze inwoners. Daarom zijn wij in 2016 gestart met een zoektocht naar hoe we dat het beste kunnen doen. Een zoektocht die wij graag met andere overheden onder- nemen. Vandaar het congres ‘Lokaal sturen op geluk’. Met dit congres willen wij geluk op de kaart zetten en u en andere gemeenten inspireren ook te gaan sturen op geluk. Het congres is bedoeld voor bestuurders en beleidsmedewerkers van lokale overheden, die geïnteresseerd zijn in geluk of met geluk bezig zijn. Deze uitnodiging is naar alle burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen gestuurd. Zijn er beleidsmedewerkers in uw organisatie die met dit onderwerp bezig zijn of belangstelling hebben? Stuur deze uitnodiging dan ook naar hen.

Schrijf u in op www.congresgeluk.nl. Graag tot ziens op 5 oktober 2017.

Hartelijke groeten,

Jan Steven van Dijk                                                  drs. Guy van Liemt RM
Wethouder Geluk Gemeente Schagen                    Executive Director EHERO

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes