Cross-Cultural Internship in de Uitgeverij - Buitenlandstage in India August 2018 (Dutch Speaking Students)

Springer Nature zoekt breed geïnteresseerde afgestudeerden (m/v) voor haar Indiase dochteronderneming Springer Nature Technolgy and Publishing Solutions in Pune en Scientific Publishing Services in Chennai. Beide ondernemingen zijn grote aanbieders op het gebied van pre-media en leveren diensten zoals projectmanagement en typesetting voor boeken, tijdschriften en kranten, maar ook beeldbewerking, design en prep-rinting oplossingen voor de gehele uitgeverij sector. Springer Nature TPS en SPS zijn de belangrijkste partners in print- en online publishing voor de talen Engels, Duits en Nederlands.

Springer Nature is wereldwijd een toonaangevende uitgeverij voor onderzoeks-, onderwijs- en vakliteratuur met een ruim aanbod aan gerenommeerde en bekende merken. De uitgeverij levert producten en diensten van hoge kwaliteit. Springer Nature is de grootste uitgever van wetenschappelijke boeken, publiceert de invloedrijkste tijdschriften binnen de onderzoeksliteratuur, en geldt als pionier op het gebied van open acces-publicaties. De nieuwe onderneming realiseert met 13.000 medewerkers in meer dan 50 landen een jaaromzet van ca. 1,5 miljard euro. Springer Nature kwam in 2015 voort uit een fusie van Nature Publishing Group, Palgrave Macmillan, Macmillan Education en Springer Science+Business Media.
Dit bijzondere stage programma wordt twee keer per jaar aangeboden en biedt een fascinerend inkijkje in het bedrijfsleven en de cultuur van India. Het omvat een cultureel deel en deelname aan een sociaal ontwikkelingsproject, om de interculturele samenwerking optimaal te bevorderen.
Het Cross-Cultural Internship Programma bestaat al sinds 2006 en is uniek in de uitgeverij sector voor vakliteratuur. Dit programma heeft het voor veel deelnemers makkelijker gemaakt toegang te krijgen tot deze sector.
 

Jouw taken:

Tijdens jouw stage krijg je inzicht in de taken en werkprocessen van een van de toonaangevende dienstverleners in de uitgeverssector. Je biedt daarbij ondersteuning aan onze medewerkers op de afdelingen Pre-Editing, Manuscript Screening, Paginering of Marketing Services in verschillende pre-mediaprojecten. Meer specifiek bestaat jouw takenpakket uit:

 • tekstverwerking, in het bijzonder correctie en taalkundige revisie;
 • controleren van documenten volgens de interne voorschriften met betrekking tot lay-out;
 • levering van vertalingen (Nederlands/Engels);
 • ondersteuning van het productieteam bij de coördinatie en documentatie van Nederlandse projecten;
 • gegevensvalidering en –beveiliging;
 • productierelevante communicatie en follow-up met onze klanten en andere follow-upactiviteiten;
 • ondersteuning bij verschillende opleidingsinitiatieven ter verbetering van taalkennis van de plaatselijke medewerkers.

Jouw profiel:

 • afgestudeerden in de studierichting uitgeverij, druk- en mediatechniek/mediawetenschappen, communicatie, Nederlands, geesteswetenschappen (bijvoorbeeld Indologie en/of Zuid-Aziëstudies); informatica,
 • uitstekende kennis van het Nederlands en Engels in woord en geschrift; beheersing van andere talen is een pre;
 • (eventueel) praktijkervaring in de uitgeverswereld;
 • sociale en interculturele competenties, verkregen door ervaringen opgedaan in het buitenland (studie/werk);
 • uitgesproken belangstelling voor de Indiase cultuur;
 • integratie- en aanpassingsvermogen.

Voorwaarden:
Per direct zoeken wij voor de 25e groep 10 tot 12 stagiairs (m/v) die volgens planning eind augustus 2018 naar India vertrekken. Heb je zin om dit spannende avontuur aan te gaan? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 31 mei 2018 jouw online sollicitatie, bestaande uit een cv en een begeleidend schrijven (beide in het Engels). Je kunt bovendien aangeven of je 6 of 9 maanden in India wilt verblijven. Naast een passende maandelijkse vergoeding worden jouw volledige reis- en vaccinatiekosten betaald. Vanzelfsprekend verblijf je gratis in een appartementencomplex dat voldoet aan de Europese normen. Ook worden excursies georganiseerd waarvan de kosten worden vergoed.

"Intern Visa": Helaas kunnen wij geen sollicitaties van studenten meer in behandeling nemen, vanwege de Indiase "Intern Visa" regelgeving. Een Bachelor diploma is vereist om te kunnen solliciteren. Kandidaten in hun Master studie zijn soms mogelijk. We zullen elke sollicitatie afzonderlijk beoordelen of je voldoet aan de vereisten voor een Intern Visa.
 

More information

Bezoek ons ook op Facebook:Cross Cultural Internship India