Het traineeship van Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam

Ben jij een startende academische professional en wil jij aan de slag bij een toonaangevende universiteit? Dan is een plek in het 2-jarig LDE traineeship van de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam (LDE) wellicht iets voor jou!

Wat je gaat doen als trainee in het LDE - traineeship

Als trainee krijg je de unieke kans om je in twee jaar tijd op professioneel en persoonlijk vlak volop te ontwikkelen binnen een academische en dynamische omgeving. De beschikbare opdrachten zijn zeer divers en een kenmerk van elke opdracht is dat jij als trainee verbinding, kruisbestuiving en vernieuwing mogelijk maakt en daarmee een actieve bijdrage levert. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag als:

 • Projectsecretaris Strategic Development
 • Projectmanager op een faculteit
 • (Beleids)adviseur Onderwijs & Studentzaken
 • Business Analist op centraal niveau
 • Projectmedewerker binnen een LDE centre of op strategische thema’s als diversiteit of internationalisering
 • Adviseur procesoptimalisatie, bijvoorbeeld op het gebied van dienstverlening
 • Begeleider van implementatietrajecten van centraal naar facultair niveau
 • Finance trainee, gericht op de functie van Business Controller waarbij het traineeprogramma zich richt op een mix van centrale en facultaire activiteiten.

Geïnteresseerd in wat jouw voorganger LDE trainees ervaren? Lees hier hun blog: www.ldetraineeship.nlOpent extern.

Naast jouw opdracht neem je deel aan een intensief opleidingsprogramma en heb je regelmatig intervisiebijeenkomsten met jouw collega LDE trainees.

Wat wij vragen

Bij de start van het traineeship in september heb je een academische masteropleiding afgerond. Daarnaast heb je maximaal 2 jaar werkervaring en naast je studie heb je de nodige bestuurlijke-, internationale- of andere relevante werkervaring opgedaan. Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en bent breed inzetbaar en flexibel. Verder ben je een proactieve denker en doener, je durft uit je comfortzone te stappen, reflecteert op je eigen handelen en bent in staat te acteren op verschillende niveaus. Je wordt geselecteerd op de competenties analytisch denken, samenwerken, initiatief nemen, resultaatgerichtheid en zelfreflectie. De universiteiten hechten groot belang aan diversiteit en streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de maatschappij.

Wat wij bieden

 • Interessante opdrachten aan één of meerdere toonaangevende universiteiten.
 • Een tweejarig opleidings- en professionaliseringtraject met collega trainees, dat wordt begeleid door een gerenommeerd opleidingsinstituut.
 • Intervisie met jouw collega trainees en de mogelijkheid tot gesprekken met een mentor.
 • Roulatie na één jaar, tussen instellingen of binnen de universiteit.
 • Twee keer een aanstelling van één jaar voor 38 uur per week (1,0 fte).
 • Een salaris gebaseerd op schaal 10.0 in het eerste jaar (€ 2.588,- bruto p/m) en schaal 10.1 in het tweede jaar (€ 2.709,- bruto p/m) bij een volledige aanstelling.
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden (CAO Nederlandse Universiteiten).

Sollicitatieproces bij de Erasmus Universiteit Rotterdam

Voor dit traineeship solliciteer je uiterlijk maandag 14 mei direct bij één van deze drie universiteiten. Je kunt je sollicitatiebrief, voorzien van motivatie, CV en pasfoto mailen naar ldetrainees@eur.nl. Wij maken een selectie van de meest aansprekende CV’s en motivaties en laten je uiterlijk 17 mei horen of je door bent naar de volgende selectieronde(s).

De eerste selectieronde is gepland op 31 mei. Wanneer je met positief resultaat deze ronde doorloopt volgt op 7 juni ronde twee. Bij toewijzing van een plek binnen het traineeprogramma op de Erasmus Universiteit nodigen we je op 26 juni uit voor een kennismaking met mogelijke opdrachtgevers en volgt er op 2 juli een ontwikkelassessment, de basis voor het ontwikkelprogramma van het traineeship.

De officiële start van het LDE traineeship is op maandag 3 september 2018.

Contactgegevens traineeship

Erasmus Universiteit Rotterdam: ldetrainees@eur.nl. Wanneer je aanvullende vragen hebt kun je een email sturen naar ldetrainees@eur.nl of op de volgende drie momenten telefonisch contact opnemen via 010-4089180:

 • Maandag 30 april tussen 14.00 uur en 15.00 uur
 • Vrijdag 4 mei tussen 14.00 uur en 15.00 uur
 • Woensdag 9 mei van 13.30 uur tot 15.00 uur

Maak dus een keuze voor de universiteit waar je je eerste jaar in het LDE traineeship wilt starten. Via onderstaande links vind je per universiteit de informatie die je hiervoor nodig hebt zoals het vervolg van het sollicitatieproces en de relevante data.

De vacatures bij andere universiteiten:

Universiteit Leiden: LDE traineeshipOpent extern

TU Delft: LDE traineeshipOpent extern