Stagiair(e)/vrijwilliger Light of the World


Vind je het belangrijk dat jongeren met een beperking in ontwikkelingslanden betere kansen krijgen op werk en een opleiding? En leuk om mee te denken over de rol die bedrijven en de overheid hierin kunnen spelen? Wurm je je graag een weg door beleidsstukken? Dan zijn we op zoek naar jou voor onderstaande stage- / vrijwilligersopdracht!

Wat?
Light for the World zet zich steeds meer in voor het creëren van toegang tot werk en beroepsonderwijs voor jongeren met een beperking, met name in Oost-Afrika. We willen de
Nederlandse overheid en Nederlandse / internationale bedrijven daar zo goed mogelijk bij betrekken. Om daar een effectieve campagne op te ontwikkelen, die aansluit op de programma’s, capaciteit en ambities van LFTW, hebben we een aantal vragen die goed uitgezocht moeten worden.

De vragen die wij hebben zijn:
1. Welke instrumenten gebruikt het ministerie van Buitenlandse Zaken om te investeren in vakonderwijs, werkgelegenheid en ondernemerschap (voor jongeren)? Waar zitten aanknopingspunten of blokkades? Wat kunnen we leren van hoe momenteel ‘gender’ is ingebed in dit beleid?
2. Welke directies / ambtenaren zijn daarbij betrokken?
3. Welke concrete aanknopingspunten zijn er bij de Nederlandse ambassades in Oeganda, Kenia, Zuid-Soedan en Ethiopië?
4. Overzicht van de praktijk-context in de (bovengenoemde) landen: cijfers m.b.t. jongeren met een beperking, met welke bedrijven hebben we al contacten, goede voorbeelden.
5. Inzicht in de beleidscontext in de (bovengenoemde) landen: welke beleidsmaatregelen zijn er, of welke discussies zijn hierover gaande, om werkgelegenheid en ondernemerschap voor jongeren met een beperking te stimuleren? (bijv. quota, subsidies, etc.)
6. Welke initiatieven / campagnes zijn er op dit thema nationaal en internationaal waarbij we kunnen aanhaken?

Hoe?
Als stagiair / vrijwilliger zoek je bovenstaande informatie uit, maak je analyses en zet je dit beknopt op papier. Je denkt mee met een klein ‘campagne team’ binnen Light for the World, dat o.a. op basis van jouw informatie keuzes zal maken over hoe onze nieuwe campagne eruit komt te zien. Je hebt regelmatig overleg met het campagne team over welke informatie nodig is. Soms hebben jullie samen gesprekken met ambtenaren of andere organisaties.

Wie?
Je doet een Master Bestuurskunde of hebt een andere relevante / internationale studie-achtergrond. Of je bent al afgestudeerd. De documenten en
communicatie zijn in het Nederlands en Engels, dus het is nodig dat je beide talen goed beheerst.

Wanneer?
Het liefst kun je zo snel mogelijk aan de slag. Het aantal dagen per week en de duur van de opdracht kunnen we bespreken. Rond 15 juli hopen we in ieder geval klaar te zijn met de eerste analyse.

Waar?
Deze opdracht voer je vanuit Nederland uit. Dat kan bij ons op kantoor, vanuit huis, of een andere plek die jou uitkomt. Er is reiskostenvergoeding beschikbaar.
Een stagevergoeding behoort tot de mogelijkheden.

Ben je geinteresseerd?

Aanmelden kan via Lieke Scheewe op mailadres l.scheewe@lightfortheworld.nl.
Stuur je CV en een korte motivatie, dan nemen we contact met je op!

Heb je nog vragen dan kun je ook bellen naar 0318 - 78 73 85.