Alexander Vermeeren

Ik vind vooral het bedrijfseconomische gedeelte van de studie erg interessant maar daarnaast vind ik het belangrijk de algemene economie te begrijpen.

Alexander Vermeeren

Student Economie en Bedrijfseconomie

Met een accountant als vader en een boekhouder als moeder kreeg ik economie met de paplepel ingegoten. Het was niet voor niets dat ik al vanaf de vierde klas wist dat ik economie wilde gaan studeren en toen ik ging proefstuderen op de Erasmus Universiteit wist ik zeker dat dit de goede opleiding zou zijn.

Inmiddels zit ik in het tweede jaar en heb ik nog geen moment spijt gehad. Ik vind vooral het bedrijfseconomische gedeelte van de studie erg interessant maar daarnaast vind ik het belangrijk de algemene economie te begrijpen.

Het moeilijkste aan studeren is de discipline die een student nodig heeft. In je eerste jaar zal je gemiddeld 14 uur per week college hebben, wat betekent dat je de rest van de week zelf moet inplannen. Je mag zelf beslissen hoe je deze tijd invult.

In mijn eerste jaar ben ik ook lid geworden van een studentenvereniging en van de studievereniging EFR. Een logisch gevolg was dan ook dat ik in mijn eerste jaar op kamers ben gegaan. Om zo actief mogelijk mee te doen aan het studentenleven, doe ik meerdere commissies bij zowel mijn studentenvereniging als mijn studievereniging en daarnaast geef ik voorlichting aan middelbare scholieren voor de studie Economie & Bedrijfseconomie.

Mijn tip: geniet van je studentenleven, maar zonder studie geen studententijd.

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes