Frédérique Muller

Het docententeam blijft iedere student enthousiasmeren voor het arbeidsrecht en onderhoudt op een laagdrempelige manier het contact met de studenten.

Frédérique Muller

Student master Arbeidsrecht 2019-2020

Mijn naam is Frédérique Muller en ik bevind me momenteel in de laatste fase van de master Arbeidsrecht. Hiervoor heb ik mijn bachelor Rechtsgeleerdheid in deeltijd behaald aan Erasmus School of Law.

Ik was al ruim elf jaar aan het werk, toen ik besloot mijn rechtenstudie alsnog af te maken. Na het behalen van mijn bachelor heb ik getwijfeld of ik nog een master wilde volgen. De studiebelasting van een master in combinatie met een gezin gaf mij stof tot nadenken. Toch heb ik de sprong gewaagd, omdat het enthousiasme voor de master Arbeidsrecht groter was dan de twijfels die ik had. Tot nu toe is het de juiste keuze geweest!

 

Vergis je niet, het is een enorm druk jaar. De studiebelasting is groot en je bent twee dagen in de week op de universiteit of bij een associate. Het kleinschalige van de master is voor mij echt een pre. Het is een kleine groep van 30 gemotiveerde studenten die allemaal bewust voor deze master hebben gekozen en dat schept direct een band. Het niveau is hoog en er wordt veel van je verwacht.

De standaardonderdelen van een master zoals colleges, studiestof voorbereiden, opdrachten (individueel en in groepen) en tentamens worden afgewisseld met de unieke aspecten van deze master. Daarin is de master Arbeidsrecht onderscheidend. Per vak geven verschillende enthousiaste (gast)docenten college en halen daarbij ook (soms hilarische) ervaringen uit de praktijk aan. Bijna iedere week vindt een kantoorbezoek bij een associate plaats en dat varieert van een advocatenkantoor tot het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot de rechterlijke macht. Deze kantoorbezoeken zijn interessant en geven goed inzicht in de praktijk, maar kunnen ook inzicht geven in het fanatisme van een medestudent bij een (juridische) quiz. Het ontzettend gemotiveerde docententeam maakt de master Arbeidsrecht. Het docententeam blijft iedere student enthousiasmeren voor het arbeidsrecht en onderhoudt op een laagdrempelige manier het contact met de studenten. De betrokkenheid van de docenten is groot en geeft het gevoel dat zij met jou de eindstreep willen halen.

Besef dat deze master een serieuze hoeveelheid werk meebrengt. Vooral na het volgen van het deeltijdonderwijs kan dat een omschakeling zijn. Laat je daar niet door weerhouden. De opzet van het kleinschalige onderwijs, de enthousiaste docenten en, als kers op de taart, de Rotterdamse arbeidsspecialist die jij aan het einde van het studiejaar bent, maakt dat het allemaal waard!

Tot ziens in Rotterdam!

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes