Jitte Dingenouts

Toen een vriend mij over Econometrie vertelde was ik direct om. Dit omdat je bij Econometrie wiskundige technieken gebruikt om economische problemen op te lossen. Hierbij heeft wiskunde dus juist een grote betekenis.

Jitte Dingenouts

Student Bachelor Econometrie en Operationele Research

Op de middelbare school zag ik wiskunde altijd als puzzeltjes oplossen. Ondanks dat ik wiskunde om die reden erg leuk en uitdagend vond, dacht ik dat je bij wiskundige studies alleen maar droge wiskunde kreeg, zonder enige betekenis. Dat vond ik niet leuk. Toen een vriend mij over Econometrie vertelde was ik direct om. Dit omdat je bij Econometrie wiskundige technieken gebruikt om economische problemen op te lossen. Hierbij heeft wiskunde dus juist een grote betekenis.

Het was voor mij snel duidelijk dat ik naar de Erasmus Universiteit in Rotterdam wilde. Bij het eerste bezoek werd ik verliefd op de campus. Dit zorgt namelijk voor een goede sfeer op de universiteit en bovendien zit alles lekker dicht bij elkaar. Ook vond ik het belangrijk dat de universiteit goed stond aangeschreven.

Daarnaast heeft de Erasmus Universiteit goede banden met het bedrijfsleven. Er vinden bijvoorbeeld regelmatig carrière gerichte activiteiten plaats. Ook FAECTOR, de studievereniging van Econometrie, organiseert elk jaar activiteiten zodat je je mede-econometristen beter kunt leren kennen. Zelf doe ik bijvoorbeeld al twee jaar op rij een commissie bij FAECTOR die activiteiten organiseert.

Totdat ik er ging wonen vond ik Rotterdam altijd een ongezellige stad. Sinds ik hier echter op kamers woon en optimaal kan genieten van mijn studententijd, ben ik helemaal fan van de stad! Ik ga hier nooit meer weg!

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes