Joris van Eijk

De ESE hecht veel waarde aan een kritische en analytische houding.
Joris van Eijk
Student Economie en Bedrijfseconomie

Op de middelbare school vond ik Economie en Management & Organisatie de leukste vakken, dus ik wilde ‘iets met economie’ gaan doen. De bachelor Economie en Bedrijfseconomie is erg breed en daarom voor mij de perfecte studie. Hoewel mijn interesse vooral ligt bij bedrijfseconomie, ben ik blij dat ik ook leer over bijvoorbeeld macro-economie en internationale economie. Daardoor zie ik hoe de economie één groot geheel is.

De goede naam van de Erasmus School of Economics (ESE) heeft zeker een rol gespeeld bij het maken van mijn studiekeuze. Ik merk nu waar die goede naam vandaan komt: De ESE hecht veel waarde aan een kritische en analytische houding. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik altijd moet uitleggen wat mijn uitkomst van een opgave betekent. Maar ook dat ik niet schrik als ik een ‘ingewikkelde’ formule zie.

Studeren is, als je het goed doet, vooral heel erg leuk. Halverwege het tweede jaar kreeg ik het vak gedragseconomie. Ik heb twee maanden lang genoten van de stof! Dat vak verklaart met behulp van psychologische inzichten wat het economisch vakgebied niet kan verklaren. Door dit vak gedragseconomie wil ik de master Behavioural Economics gaan volgen.

Tegen nieuwe studenten zou ik willen zeggen: ga vanaf dag één helemaal voor je studie en doe dingen buiten je ‘comfort zone’!