Nazli Çelikci

Deze master is een goede combinatie van de arbeidsrechtelijke theorie en praktijk

Nazli Çelikci

Student master Arbeidsrecht 2019-2020

Mijn naam is Nazli Çelikci. Momenteel (2019-2020) ben ik bezig met het afronden van de master Arbeidsrecht. Voordat ik begon aan de master heb ik de opleiding Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit gevolgd. Vanaf het eerste college van het vak Arbeidsrecht, dat verzorgd werd door prof. mr. dr. Ruben Houweling, in de bachelor borrelde er iets in mij op, waardoor ik na het volgen van het vak zeker wist dat ik de master Arbeidsrecht wilde volgen.

Deze master is een goede combinatie van de arbeidsrechtelijke theorie en praktijk. Zo worden er gastcolleges gegeven door juridische professionals die specialist zijn op dat onderdeel, waardoor de link met de praktijk gemakkelijk te leggen is door middel van diverse voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast staat vrijdag binnen de master ook wel bekend als ‘uitstapjesdag’, doordat de meeste kantoorbezoeken plaatsvinden op vrijdag. Op deze manier leer je, wat normaal niet wordt aangeboden bij de gebruikelijke masteropleidingen, de sfeer op het kantoor en de personen die werkzaam zijn binnen het kantoor kennen.

Wat betreft mijn ervaring met de master, kan ik eenieder die geïnteresseerd is in het arbeidsrecht en houdt van uitdaging de master aanbevelen. De groep bestaat uit 30 gemotiveerde studenten, waardoor in elk college genoeg ruimte is voor diepgang. Als afsluiter van het jaar wordt de master afgesloten met een stage, waardoor de mogelijkheid bestaat om enige praktijkervaring op te doen.

Voor degene die volgend jaar deze master gaan doen, wil ik als tip geven: geniet van het moment. Het jaar is zo om, waardoor je niet in de gaten hebt hoe snel de tijd gaat en je alweer het einde bent genaderd.

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes