Yaïra Kempers

De gastdocenten, die vraagstukken koppelen aan hun praktijkervaring, geven het onderwijs een extra dimensie.

Yaïra Kempers

Student master Arbeidsrecht 2019-2020

Mijn naam is Yaïra Kempers. Momenteel ben ik bezig met het afronden van de master Arbeidsrecht. Mijn studieloopbaan is ietwat anders dan ‘normaal’. Ik heb namelijk eerst een bachelor Criminologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Tijdens het volgen van de minor Arbeidsrecht en Reorganisatie ontdekte ik mijn passie voor het arbeidsrecht, waarna ik de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden heb gevolgd. Verschillende stages in het arbeidsrecht hebben deze passie voor mij bevestigd. Door de enthousiaste verhalen van oud-studenten van de master wist ik al snel dat ik ‘terug’ wilde naar Rotterdam en deze master wilde volgen. Ik heb geen moment spijt gehad.

De master Arbeidsrecht is niet weggelegd voor studenten met een zesjesmentaliteit. Van studenten wordt veel verwacht: optimale inzet, veel studeren en betrokkenheid vanaf de eerste onderwijsdag in september. Dit maakt echter dat het onderwijs naar een hoger niveau wordt getild en je samen met je negentwintig medestudenten verschillende arbeidsrechtelijke vraagstukken uitdiept. Zo schrijf je niet uitsluitend individuele opdrachten, maar wordt ook samenwerking verwacht in verschillende groepsopdrachten. Bovendien geven de verschillende gastdocenten, die vraagstukken koppelen aan hun praktijkervaring, het onderwijs een extra dimensie. Dit zag ik vooral terug in de vakken Onderzoekspracticum Arbeid & Onderneming en Ontslagrecht.

Je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt! Naast theoretische uitdaging, biedt de master namelijk ook een koppeling met de praktijk. Zo hebben wij verschillende associates van de master bezocht die zich bezighouden met het arbeidsrecht: van grote tot kleine(re) advocatenkantoren en van de rechtbank Rotterdam en Hoge Raad tot het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Een waardevol inkijkje in de spreekwoordelijke keuken, omdat je een goed beeld krijgt van waar je interesses liggen en waar je (eventueel) je loopbaan wilt starten. Ook bouw je een relevant netwerk op dat je wellicht nog eens van pas komt.

Als je een student bent met een grote interesse voor het arbeidsrecht, die het meest uit zijn of haar tijd wil halen en niet bang is om hard te werken, is deze master al met al de beste keuze. Voor de selectieprocedure wil ik meegeven dat een passie voor het arbeidsrecht niet onder stoelen of banken hoeft te worden geschoven: gebruik het vooral!

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes