Webinar | Simulatie voor strategische besluitvorming en control

Datum
donderdag 29 apr 2021, 15:00 - 16:30
Aanmelden Voeg toe aan agenda

Wilt u weten hoe u simulatie en scenario analyse kunt inzetten om u te helpen strategische vragen te beantwoorden? Schrijf u nu in voor het gratis webinar ‘Simulatie ten behoeve van strategische besluitvorming en control’ op donderdag 29 april vanaf 15.00 uur. We zullen u daar kort en krachtig informeren over hoe deze methodiek werkt en u ook een concreet klantvoorbeeld laten zien. Zo gaan we tijdens het webinar uitgebreid in op een strategisch vraagstuk dat draait om de inrichting van een logistiek netwerk.

In het webinar gaan we verder in op:

 • Strategische verkenning in de vorm van toekomstscenario's. Hierbij gaat het om het ontwikkelen van een strategisch meerjarenmodel dat u helpt bij het bepalen van de koers van uw organisatie. Een dergelijk model brengt de onderlinge afhankelijkheden in beeld tussen de belangrijkste economische variabelen van uw organisatie en helpt u bij het realiseren van uw missie.
 • Strategische beslissingsvraagstukken. Strategische beslissingsvraagstukken zijn vraagstukken die betrekking hebben op een of meer deelaspecten van de door uw gekozen strategie. Denk aan vragen als: Waar zetten we nieuwe winkels / fabrieken neer? Gaan we een nieuw marktsegment bedienen? Hoe richten we de interne processen in?
 • Strategic control. Strategic control draait om het continu monitoren of de performance van de organisatie nog wel in lijn is met de gekozen strategie. Het gaat om de vertaling van de uitkomsten van strategische planning naar concrete control-targets voor nu en de komende planperiode.

Het webinar start om 15:00 uur. Het programma ziet er als volgt uit:

 • Opening
  dr. Kristiaan Glorie, directeur Advisory & Analytics, Erasmus Q-Intelligence 
 • Strategic Control
  Hein Heuvelmans, Mercator Management Advies & 
  Executive Teacher postacademische opleiding Business Intelligence & Descriptive Analytics (Erasmus Q-Intelligence)
 • Strategische keuzevraagstukken en simulatie
  dr. Kristiaan Glorie, directeur Advisory & Analytics, Erasmus Q-Intelligence