Executive Program Data Analytics for Management

De voorlichtingsbijeenkomst vindt op 31 augustus plaats van 15.00 - 16.30 uur op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Tijdens deze bijeenkomst zal program director dr. Ronald Huisman het curriculum toelichten en ingaan op de aanpak en werkwijze van de opleiding.


Executive Program Data Analytics for Management bestaat uit 7 collegedagen en richt zich op (financieel) managers, beleidsmakers, adviseurs en controllers die inzicht willen krijgen in de mogelijkheden van big data en data analytics voor hun eigen organisatie.

In het algemeen hebben de deelnemers een universitaire- of HBO-achtergrond, in combinatie met een aantal jaren werkervaring.

Docenten geven interactieve colleges waarin zowel de theorie als de praktijk aan bod komen.
Onderwerpen en vragen die behandeld worden zijn bij voorbeeld:

  • Hoe stel ik de juiste vragen aan data-analytici voor het beste resultaat?

  • Waar moet ik aan denken bij het inrichten van een datagedreven organisatie?

  • Hoe kunnen we het declaratiegedrag door verzekerden voorspellen?

  • Hoe werkt fraudedetectie en hoe zetten we spamfilters in?

  • Wat is er nodig om datagedreven te kunnen handelen op de beurs?

  • Hoe optimaliseer ik de prijzen in een webshop?

  • Wat is er nodig om consumentengedrag te kunnen voorspellen?

Deelnemers krijgen buiten de collegedagen om webcasts aangeboden. Hierdoor kunnen zij voorbeelden die tijdens de colleges zijn besproken, in de dagelijkse praktijk zelf uitvoeren. Op die manier krijgen deelnemers inzicht in de mogelijkheden van data analytics én verschillende (machine learning) methoden.

Met het volgen van dit programma betreden de deelnemers een nieuw terrein van analyse, namelijk: kwantitatieve analyse van data betrekking hebbend op het eigen werkveld of de eigen discipline. Dit programma is speciaal geschikt voor directeuren, managers en controllers die meer willen halen uit de data analyse-afdeling en -onderzoeken van hun organisatie. Indien men na afloop van de cursus een verdere verdieping zoekt, staat de weg open naar meer geavanceerde programma’s zoals de Postacademische Opleiding  ‘Data & Business Analytics’.

 

Het Executive Program Data Analytics for Management start op 18 september 2018.

Kosten voor deelname bedragen € 5.495,-- (vrij van btw). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, lichte maaltijd, koffie/thee en parkeerkaarten.

We vinden het belangrijk om deelnemers goed te begeleiden. Daarom geldt er een groepsgrootte van maximaal 25 deelnemers. De ervaring leert dat de plekken snel vergeven zijn. Het inschrijfformulier voor deelname in februari kunt u downloaden via de button bovenaan deze pagina.

  • Erasmus Q-Intelligence is als onderwijsinstelling erkend door de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) en is daardoor gerechtigd PE-uren toe te kennen aan onderwijsactiviteiten. Dit programma bestaat uit 28 PE-uren.