Team EQI

De mensen van Erasmus Q-Intelligence vormen samen een gemotiveerd team dat haar expertise met veel enthousiasme inzet om de kwantitatieve vraagstukken van organisaties te beantwoorden.

 • Dr. Koen Bel
  Data Scientist
  Koen Bel is in Rotterdam gepromoveerd op het gebied van theoretische econometrie. Hij brengt deze specialistische kennis graag op een bruikbare en begrijpelijke manier in de praktijk. Speciale interesse gaat uit naar econometrische analyse voor marketing- en voorspellingsdoeleinden. Deze interesse is terug te vinden in zijn promotieonderzoek over extensieve relaties in keuzeprocessen.

 • Henny van den Bergh
  Medewerker Projecten
  Henny van den Bergh is sinds 1996 werkzaam op de Erasmus Universiteit. Zij is begonnen bij RSM als Marketing/Facility assistent. In 2007 is Henny begonnen bij EUR Holding en heeft daar als Programma Manager diverse opleidingen begeleid. Ook is Henny tijdelijk werkzaam geweest binnen de EUR Holding als Marketing Assistent.

 • Aagje Boelhouwer MSc
  Marketing & Communicatie
  Aagje Boelhouwer is na het behalen van haar master Communicatiewetenschap in diverse marketing- en communicatiefuncties werkzaam geweest, zowel in een uitvoerende als adviserende rol. Sinds 2014 werkt zij bij de EUR Holding van de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

 • Kristiaan Glorie

  Dr. Kristiaan M. Glorie
  Program Director
  Kristiaan Glorie is gepromoveerd in de Operations Research en gespecialiseerd in het ontwerpen en toepassen van schaalbare optimalisatiealgoritmen voor het oplossen van praktische vraagstukken. In het bijzonder gaat zijn interesse uit naar toepassingen op het snijvlak van Operations Research en Data Science. Kristiaan heeft gewerkt met een variëteit aan cliënten in de publieke en private sector.

 • Cees van Halem

  Prof.dr. Cees van Halem
  Directeur
  Cees van Halem is emeritus hoogleraar Management Accounting & Control en is sinds 1981 verbonden aan de Erasmus Universiteit. De combinatie wetenschap en praktijk is Cees op het lijf geschreven: naast zijn wetenschappelijke loopbaan heeft hij in 1985 zijn eigen bedrijf opgericht (Oasis; in het jaar 2000 onderdeel geworden van Ordina). Oasis leverde diensten op het gebied van ‘Management Information Systems and Decision Support Systems’.

 • Kim Leliveld

  Kim Leliveld MSc
  Junior Data Scientist
  Na haar studie Econometrie in Tilburg en een afstudeerstage bij INSEAD in Fontainebleau is Kim bij EQI terecht gekomen. Bij EQI houdt Kim zich bezig met verschillende projecten, waaronder projecten voor het voorspellen van de afzet en projecten op het gebied van HR.   

 • Anna Vermeul

  Anna J.W.M. Vermeul
  Directiesecretaris
  Anna Vermeul is werkzaam geweest in het bedrijfsleven, bij de overheid en in publiek-private samenwerkingsverbanden. Zij is sinds 2005 werkzaam bij de EUR Holding van de Erasmus Universiteit als directiesecretaris en manager Marketing & Communicatie.

Docenten en wetenschappers

 • Prof.dr.ir. Rommert Dekker
  Professor Quantitative Logistics, Operations Research and IT
  Rommert Dekker is in het bijzonder expert op het gebied van Maritieme & Container logistiek, Groene logistiek (CO2 emissie berekeningen), Groen Supply Chain Ontwerp, Retour Logistiek (hergebruik en recycling van gebruikte goederen), Onderhoudsoptimalisatie & Logistiek, Voorraadbeheer, Reservedelenbeheer, Transportoptimalisatie (robuuste trein- en vaarschema's) en  Gezondheidsoptimalisatie (vaccinatie optimalisatie, capaciteitsberekeningen).
  Projecten binnen dit onderzoeksveld heeft hij uitgevoerd voor Vopak, Shell Int., Fokker Services, ECT Container Terminal, Henkel, Maersk Line, Shell Pernis Refinery, SBM Offshore, Van Uden Transport, Philips Medical en Philips Consumer Electronics.

 • Prof.dr. Dick J.C. van Dijk
  Professor Financial Econometrics
  Dick van Dijk is expert in tijdreeksanalyse en voorspellen. Zijn onderzoeksinteresses omvatten conjunctuur analyse, de interactie tussen financiële markten en macroeconomische ontwikkelingen, en het voorspellen van rendementen en onzekerheid in financiële markten.

 • Prof.dr. Dennis Fok
  Professor Applied Econometrics
  Dennis Fok is gespecialaliseerd in het ontwerpen van modellen om beslissingen van consumenten te beschrijven, te verklaren en te voorspellen. In zijn onderzoek werkt hij regelmatig samen met bedrijven. Zijn technische interesse gaat onder andere uit naar het modelleren van verschillen in het gedrag van consumenten, marketing econometrie en Bayesiaanse statistiek. Het onderzoek van Dennis is gepubliceerd in diverse academische tijdschriften. Hij heeft een grote hoeveelheid studenten econometrie begeleid bij hun master scriptie onderzoek voor vele verschillende organisaties.

 • Prof.dr. Philip Hans B.F. Franses
  Professor Applied Econometrics and Marketing Research
  Philip Hans Franses was van 2006 tot 2019 de Decaan van de Erasmus School of Economics. Zijn onderzoek betreft de ontwikkeling en toepassing van econometrische methoden die relevant zijn voor vraagstukken in de marketing, finance en macro-economie.

 • Prof.dr. Patrick J.F. Groenen
  Professor Statistics
  Patrick Groenen zijn onderzoeksinteresse omvat visualisatie methoden, algoritmische methoden voor data-analyse, data science, multivariate analyse, classificatie, data mining en toepassingen in deze gebieden. Hij is coauteur van vier monografieën en van meer dan vijftig wetenschappelijke artikelen.

 • Placeholder

  Prof.dr. Dennis Huisman
  Professor Public Transport Optimization
  Dennis Huisman zijn onderzoek richt zich onder andere op het verbeteren van de kosten efficiency in het openbaar vervoer en het vergroten van de betrouwbaarheid van het reizen met het openbaar vervoer. Hij maakt daarbij gebruik van diverse optimaliseringsmethoden. Dennis Huisman is tevens part-time werkzaam bij NS als Expertise Manager Logistieke Processen. In 2008 maakte hij deel uit van het NS-team dat de prestigieuze Franz Edelman Award won. De Franz Edelman Award staat ook wel bekend als de 'Super Bowl' binnen Operations Research.

 • Prof.dr. Richard Paap
  Professor Econometrics
  Richard Paap zijn onderzoek richt zich op het toepassen van econometrische technieken voor marketing en macro- and micro-econonomische vraagstukken. Zijn expertise is o.a. tijdreeksanalyse (zoals seizoenspatronen, niet-lineariteiten en voorspellen), discrete keuzemodellen (logit, probit), Bayesiaanse econometrie en panel data.

 • Prof.dr. Albert P.M. Wagelmans
  Professor Management Science
  Albert Wagelmans zijn expertise betreft de ontwikkeling en analyse van optimaliseringsmethoden voor productie-, openbaar vervoer- en zorgplanning. Hij heeft projecten uitgevoerd i.s.m. organisaties zoals de NS, de Schiphol Group, TNO, Erasmus Medisch Centrum en de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS).

 • Placeholder

  Prof.dr. Peter P. Wakker
  Professor Decision under Uncertainty
  Peter Wakker is gespecialiseerd in de wiskunde, psychologie en implementaties van menselijke percepties van risico. Hij gebruikt hiervoor de prospect theorie, een theorie die een Nobel prijs in de economie heeft gekregen, en technieken van behavioral economics. Waar rationele modellen afwijken van empirische bevindingen, daar kunnen besliskundeconsultaties verbeteringen brengen.

 • Dr. Michel van de Velden
  Associate Professor of Statistics
  Michel van de Velden is universitair hoofddocent statistiek bij het Econometrisch Instituut. Zijn onderzoekinteresses betreffen het ontwikkelen en verbeteren van visualisatie methoden voor multivariate data en de toepassing van dergelijke, vaak niet parametrische, methoden op zogenaamde big data. Zijn toegepast werk bestrijkt een breed gebied variërend van archeologie tot transportwetenschap.