Big Data

Big data-opleidingen

Big Data staat enorm in de belangstelling. Nog nooit was de hoeveelheid beschikbare data zo groot en van voldoende goede kwaliteit. De hoeveelheid informatie die Big Data in zich bergt is enorm en vaak complex. De kunst van Data Science is om bruikbare informatie te filteren uit Big Data. Met onze big data-opleidingen leert u de juiste vragen te stellen en via diverse analysemethoden bruikbare informatie te oogsten om betere voorspellingen te kunnen doen. In samenwerking met het Econometrisch Instituut van de Erasmus School of Economics bieden wij twee cursussen aan op het gebied van Big Data te weten: Data Analyse – Grip krijgen op Big Data en Data Science & Machine Learning.

De Big data-opleidingen van Erasmus Academie

We bieden 2 opleidingen aan voor beginnende en meer gevorderde data analisten werkzaam zowel bij private als (semi) publieke organisaties die moeten werken met grote datasets en die zich willen verbeteren in het analyseren van de beschikbare data:

Masterclass Data Analyse – Grip op Big Data

De Masterclass Data Analyse – Grip op Big Data, leert u hoe u via diverse, geavanceerde methoden van data-analyse ook echt vat krijgt op de verzamelde gegevens. Het verzamelen van big data is slechts het begin, het moeilijkste deel is data mining. Deze vierdaagse masterclass leert u de juiste vragen te stellen en via diverse analysemethoden bruikbare informatie te oogsten om betere voorspellingen te kunnen doen.

Meer informatie over de opleiding Data-analyse - Grip krijgen op Big Data >>

Masterclass Data Science & Machine Learning

Data Science kent twee soorten technieken: met de ene voorspelt men zo goed mogelijk, met de andere ontdekt men nog onbekende verbanden. De meeste aandacht gaat in deze masterclass uit naar predictieve methoden voor het voorspellen van numerieke en categorische variabelen. U leert onder andere meer over regressie, penalty-methoden en Support Vector Machine (SVM).

Meer informatie over de opleiding Data Science & Machine Learning >>

Waarom Erasmus Academie?

Onze Big data-opleidingen komen tot stand in samenwerking met experts uit de wetenschap en de (beroeps)praktijk. Wij bieden u unieke leerervaringen, die wetenschap en praktijk met elkaar verbinden. Met een opleiding van de Erasmus Academie krijgt u nieuwe inzichten en leert u nieuwe vaardigheden. De kennis die u tijdens beide opleidingen vergaart, stimuleert uw carrière en persoonlijke ontwikkeling, en draagt bij aan de innovatiekracht van organisaties. Kortom: kennis die verdiept.

Benieuwd naar de ervaringen van anderen die u voorgingen bij deze masterclass?

Wout van Zeeland – Gemeente Rotterdam
"Eind vorig jaar heb ik met veel plezier de Masterclass (Big) Data Analyse van Erasmus Academie gevolgd. In deze vierdaagse masterclass heb ik inzage gekregen in de belangrijkste methode en technieken van data analyse. Door deze masterclass ben ik nu instaat een onderzoeksvraag te formuleren en grote data verzamelingen te interpreteren. Ook heb ik het open source pakket RStudio leren gebruiken.

Tijdens de masterclass was er veel persoonlijke aandacht voor vragen en werd er veel afgewisseld tussen theorie en praktijk. Door het gebruik verschillende analyse methodes weet ik nu wat mijn aanpak gaat worden. Ook was ik erg onder de indruk van de kennis bij de cursusleiding. Deze masterclass levert veel op en is zeker de moeite waard!"

Data Analyse Grip krijgen op Big Data

Ga naar de opleiding

Data Science & Machine Learning

Ga naar de opleiding

Hoe onderscheidt u uw organisatie

Onderscheid uw organisatie door het verhaal erachter. Gebruik de kracht van verhalen en de verhaalstructuur voor het ontwikkelen en uiteenzetten van strategieën, positioneren, adviezen, organisatieontwikkeling en communicatiedoeleinden. In deze online Masterclass krijgt u de gereedschappen aangereikt voor het verzamelen, vormen en vertellen van de verhalen die voor uw organisatie en uw cliënten van betekenis zijn.

Volg de online Masterclass Corporate Storytelling