Erasmus Academie Consultancy

Leven lang ontwikkelen zit in ons DNA, wij geven u graag advies
Erasmus Academie leven lang leren

Organisaties, zowel privaat als publiek, ontdekken de noodzaak van leven lang ontwikkelen (LLO). Een one-size-fits-all sjabloon voor LLO bestaat echter niet. Afhankelijk van de vraag én de organisatie, verschilt de aanpak. Erasmus Academie is het instituut voor leven lang ontwikkelen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. LLO zit in ons DNA. Wij ondersteunen u graag met het articuleren en ontwikkelen van uw leren en ontwikkelen opdracht.

Onderwijs is onze prioriteit

Leven lang ontwikkelen staat hoog op het prioriteitenlijstje van uiteenlopende organisaties. Ook de Rijksoverheid en de Europese Unie stimuleren de ontwikkeling van LLO. Daar zijn goede redenen voor, variërend van concurrentiekracht, veranderingen in de arbeidsmarkt, internationale ontwikkelingen, tot modern burgerschap en maatschappelijke betrokkenheid.

Al meer dan 25 jaar ervaring 

Erasmus Academie is het instituut voor leven lang ontwikkelen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Al meer dan 25 jaar zijn wij bezig met het ontwikkelen van onderwijstrajecten voor uiteenlopende doelgroepen met uiteenlopende leervragen. Daarnaast zijn we nauw betrokken bij strategische talentontwikkeling en de invulling van LLO-beleid binnen uiteenlopende organisaties, waaronder de EUR.

De impact van leren en ontwikkelen

Die kennis en ervaring zetten we ook graag in voor uw organisatie. De kracht van LLO zit in de impact ervan als strategische waarde. Wij ondersteunen zowel publieke als private organisaties met het ontwikkelen en verbeteren van leven lang ontwikkelen-trajecten.

Wij helpen u graag om de impact van uw onderwijs te versterken. U kunt voor advies bij ons terecht voor uiteenlopende zaken, zoals:

  • Strategische invulling van uw LLO-beleid
  • Ontwikkelen en uitwerken van leerlijnen voor diverse doelgroepen
  • Transformeren naar een lerende organisatie
  • Stimuleren van informeel, nonformeel en formeel leren
  • Conceptontwikkeling voor onderwijstrajecten
  • Beleidsondersteuning voor LLO

Bij Erasmus Academie is alles gericht op de impact van leren, die moet zo groot mogelijk

"Het ontwikkelen van digitale vaardigeden past in het streven om leven lang ontwikkelen tot een strategische waarde te maken. Immers, de uitdagingen waarvoor organisaties staan vragen van hen om lerende organisaties te worden. Een lerende organisatie zorgt op alle niveaus voor de integratie van werken en verschillende vormen van leren: formeel, informeel en non-formeel, met als doel tot innovatieve oplossingen te komen voor bestaande en nieuwe problemen. Dat betekent ook dat educatieve programma’s geen geïsoleerd aanbod moeten zijn van een reeks van cursussen, maar deel uitmaken van een geïntegreerd plan van institutioneel leren en institutionele kennisproductie.

Een dergelijke geïntegreerde aanpak is niet iets dat van bovenaf wordt opgelegd. Kennisverwerving, -deling en -productie zien wij als een constructivistische aangelegenheid. Leren is een actief en bovenal sociaal proces van kennisverwerving. Daarbij wordt enerzijds voortgebouwd op de al aanwezige kennis, terwijl anderzijds leren contextueel plaatsvindt, in relatie tot anderen, en onder eigen verantwoordelijkheid van het individu zelf. Kennisverwerving, -deling en productie wordt op deze manier ook sociaal kapitaal."

Mijn naam is Ad Hofstede, directeur van Erasmus Academie en senior-consultant LLO. Neem via het onderstaande formulier contact met me op of bel me direct.

Ad Hofstede

☎︎ +31 (0)10 4082090


Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Jouw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt om contact met jou op te nemen. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij je naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Onze opdrachtgevers

Onze incompany partners

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen