Vergroot uw kennis en inzicht over de coassurantiemarkt
Brede en praktische opleiding voor zowel verzekeraars als schadeafhandelaars

Cursus Coassurantie & Verzekering

Datum(s)

Start maandag 18 maart

Kosten

€4.695,- (vrijgesteld van BTW)
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Compleet overzicht van de spelers, het spel en de nieuwste ontwikkelingen

Grote en complexe risico’s worden vaak gedragen door meerdere verzekeraars. Op één polis treden meerdere verzekeraars als risicodrager op. Het afsluiten van dergelijke verzekeringen en de schadeafwikkeling is vaak complex. Coassurantie & Verzekering biedt een compleet overzicht van de coassurantiemarkt, de spelers en het spel. Naast de theorie is er veel aandacht voor de werking in de praktijk. U krijgt meer grip op uw werk en verbetert de samenwerking met peers. 

Deze unieke opleiding - de enige in haar soort- wordt wegens succes voor de derde keer aangeboden.

  Wat heeft de opleiding mij te bieden?

  Dankzij de opleiding Coassurantie & Verzekering:

  • Beschikt u over een brede theoretische basis van het gehele vakgebied van coassurantie;
  • Heeft u kennis van de laatste (juridische) ontwikkelingen in de coassurantiepraktijk;
  • Kunt u deze ontwikkelingen toepassen in uw eigen werkzaamheden;
  • Kunt u buiten het vakgebied van uw eigen branche kijken; en
  • Breidt u uw professionele netwerk uit met leden van andere branches.

  Datums

  De opleiding vindt plaats op de volgende dinsdagen. De kick-off vindt plaats op maandag.

  • 18 maart (kick-off, inclusief diner)
  • 19 maart
  • 2 april
  • 16 april
  • 14 mei
  • 28 mei
  • 11 juni
  • 18 juni

  Doelgroep

  De opleiding Coassurantie & Verzekering is geschikt voor zowel juristen als de ‘doeners’ op de beursvloer. Denk hierbij aan risk- en insurance managers en juristen die werkzaam zijn bij verzekeraars, assurantiemakelaars en expertisebureaus. Ook voor de advocatuur geldt dat de opleiding u de mogelijkheid geeft om met experts uit de praktijk in contact te komen. Bent u als advocaat van mening dat het volgen van de opleiding uw vakbekwaamheid ten goede komt, dan kunt u zelf het aantal opleidingspunten berekenen.

  Docenten

  Prof. Mop van Tiggele is Academic Director van de opleiding Coassurantie & Verzekering. Zij is hoogleraar verzekeringsrecht aan de Eramus Universiteit Rotterdam en de Radboud Universiteit van Nijmegen. Prof. Van Tiggele is raadsheer-plaatsvervanger bij het Hof Arnhem-Leeuwarden en voorzitter dagelijks bestuur van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap. Haar aandachtsgebied is het (schade)verzekeringsrecht in brede zin. 

  Overige Docenten

  Tijdens de opleiding Coassurantie & Verzekering krijgt u les van zowel docenten met een academische achtergrond als docenten die werkzaam zijn in de coassurantiepraktijk. 

  Voorkennis

  Om de opleiding met succes te kunnen afronden is het wenselijk dat u een opleiding op HBO- of WO niveau heeft voltooid en/of beschikt over enkele jaren praktijkervaring in de coassurantiemarkt. Een juridische vooropleiding is niet verplicht.

  Studiebelasting

  Deze leergang is intensief en vraagt zelfstudie en zelfwerkzaamheid. Ter voorbereiding op de collegedagen ontvangt u te bestuderen rechtspraak en literatuur. Naast dat u de hoorcolleges volgt, vraagt het interactieve karakter van de bijeenkomsten dat u zich actief in de discussie mengt. De opleiding wordt afgesloten met een opdracht en open boek tentamen. Dit alles vraagt een tijdsinvestering. De tijd die hiermee gemoeid is, is sterk persoonsgebonden. Maar houd in ieder geval rekening met ten minste 4 - 6 uur zelfstudie per cursusdag.

  Contact

  Vragen over de opleiding? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

  Incompany/maatwerk

  Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
  tel: 31 (0) 10-4081819
  e-mail: markus@erasmusacademie.nl

  Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen Erasmus Academie

  Houd mij op de hoogte

  Ik wil ook graag een adviesgesprek

  Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
  Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

  Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

  Datum(s)

  Start maandag 18 maart

  Kosten

  €4.695,- (vrijgesteld van BTW)
  Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

  Startdatum
  Tijdsduur
  8 dagen
  Aangeboden door
  Erasmus Academie
  Discipline
  Recht
  Voertaal
  Nederlands

  Aanmelden

  De opleiding Coassurantie & Verzekering start op maandag 18 maart 2019.

  Persoonlijke gegevens

  Factuurgegevens

  Factuur naar
  Ik ben alumnus van:

  Ondertekening

  Velden met een * zijn verplicht

  Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

  Vertrouwelijke omgang met informatie: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie – welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden – op enigerlei wijze wordt bekend gemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkene(n) en Erasmus Academie.

  Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.