Vergroot uw kennis en inzicht over de coassurantiemarkt
Brede en praktische opleiding voor zowel verzekeraars als schadebehandelaars

Cursus Coassurantie & Verzekering

Kosten

€4.695,- (vrijgesteld van BTW)
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Compleet overzicht van de spelers, het spel en de nieuwste ontwikkelingen

Grote en complexe risico’s worden vaak gedragen door meerdere verzekeraars. Op één polis treden meerdere verzekeraars als risicodrager op. Het afsluiten van dergelijke verzekeringen en de schadeafwikkeling is vaak complex. Coassurantie & Verzekering biedt een compleet overzicht van de coassurantiemarkt, de spelers en het spel. Deze opleiding geeft u meer grip op uw werk. Ook verbetert u de samenwerking met peers. 

Deze unieke opleiding - de enige in haar soort- wordt wegens succes voor de derde keer aangeboden.

  Wat heeft de opleiding mij te bieden?

  De opleiding behandelt veel verschillende verzekeringen. Ook de brancheoverschrijdende aspecten zoals de to follow-clausule komen aan bod. Per onderwerp wordt de juridische achtergrond, de werking in de praktijk en de belangrijkste ontwikkelingen besproken. Naast de theorie is er veel aandacht voor de werking in de praktijk.

  Dankzij de opleiding Coassurantie & Verzekering:

  • Beschikt u over een brede theoretische basis van het gehele vakgebied van coassurantie;
  • Heeft u kennis van de laatste (juridische) ontwikkelingen in de coassurantiepraktijk;
  • Kunt u deze ontwikkelingen toepassen in uw eigen werkzaamheden;
  • Kunt u buiten het vakgebied van uw eigen branche kijken; en
  • Breidt u uw professionele netwerk uit met leden van andere branches.

  "Bijblijven en soms bijsturen is essentieel voor de coassurantiepraktijk"

  Prof. mr Mop van Tiggele over de meerwaarde van de opleiding

  Datums

  Het is nog niet bekend of en wanneer deze opleiding weer gegeven wordt. Als u geinteresseerd bent vul dan het formulier 'houd mij op de hoogte' in en wij informeren u over een nieuwe editie. 

  "De opleiding geeft een integraal beeld van de risico’s en kansen in de coassurantiemarkt"

  Alumnus Rob Potter deelt zijn ervaringen met de opleiding

  Doelgroep

  De opleiding Coassurantie & Verzekering is geschikt voor zowel juristen als de ‘doeners’ op de beursvloer. Denk hierbij aan risk- en insurance managers en juristen die werkzaam zijn bij verzekeraars, assurantiemakelaars en expertisebureaus. Ook voor de advocatuur geldt dat de opleiding u de mogelijkheid geeft om met experts uit de praktijk in contact te komen. Bent u als advocaat van mening dat het volgen van de opleiding uw vakbekwaamheid ten goede komt, dan kunt u zelf het aantal opleidingspunten berekenen.

  Docenten

  Prof. Mop van Tiggele is Academic Director van de opleiding Coassurantie & Verzekering. Zij is hoogleraar verzekeringsrecht aan de Eramus Universiteit Rotterdam en de Radboud Universiteit van Nijmegen. Prof. Van Tiggele is raadsheer-plaatsvervanger bij het Hof Arnhem-Leeuwarden en voorzitter dagelijks bestuur van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap. Haar aandachtsgebied is het (schade)verzekeringsrecht in brede zin. 
  Naast prof. Van Tiggele krijgt u les van diverse andere docenten die veel ervaring hebben in de coassurantiebrance.

  Voorkennis

  Om de opleiding met succes te kunnen afronden is het wenselijk dat u een opleiding op HBO- of WO niveau heeft voltooid en/of beschikt over enkele jaren praktijkervaring in de coassurantiemarkt. Een juridische vooropleiding is niet verplicht.

  Studiebelasting

  Deze leergang is intensief en vraagt zelfstudie en zelfwerkzaamheid. Ter voorbereiding op de collegedagen ontvangt u te bestuderen rechtspraak en literatuur. Naast dat u de hoorcolleges volgt, vraagt het interactieve karakter van de bijeenkomsten dat u zich actief in de discussie mengt. De opleiding wordt afgesloten met een opdracht en open boek examen. Dit alles vraagt een tijdsinvestering. De tijd die hiermee gemoeid is, is sterk persoonsgebonden. Maar houd in ieder geval rekening met ten minste 4 - 6 uur zelfstudie per cursusdag.

  "Theorie wordt stevig onderbouwd door praktijkvoorbeelden"

  "Een uitdagende en breed georiënteerde leergang waarbij de theorie door docenten stevig onderbouwd wordt met voorbeelden uit de praktijk."

  Wilt u meer weten over de opleiding Coassurantie & Verzekering?

  Download nu de brochure

  Contact

  Vragen over de opleiding? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

  Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen Erasmus Academie

  Houd mij op de hoogte

  Wilt u graag een adviesgesprek over deze opleiding?

  Laat hier uw telefoonnummer achter, dan neemt één van onze adviseurs contact met u op.
   

  Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
  Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

  Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

  Kosten

  €4.695,- (vrijgesteld van BTW)
  Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

  Startdatum
  Startdatum
  Geen specifieke startdatum
  Tijdsduur
  8 dagen
  Aangeboden door
  Erasmus Academie
  Discipline
  Recht
  Voertaal
  Nederlands

  Aanmelden

  Het is nog niet bekend of en wanneer deze opleiding weer gegeven wordt. Als u geinteresseerd bent vul dan het formulier 'houd mij op de hoogte' in en wij informeren u over een nieuwe editie.