Krijg grip op big data: aan de slag met Data Analyse
Doe betere voorspellingen en ontdek patronen

Cursus Data Analyse - Grip krijgen op Big Data

Datum(s)

Start 14 september 2018

Novotel Brainpark (Rotterdam)

€ 2.595,- (vrijgesteld van BTW)

BTW
Niet van toepassing

Inhoud van de opleiding Data Analyse - Grip krijgen op Big Data

Steeds meer bedrijven en organisaties verzamelen grote hoeveelheden data. Tijdens de opleiding Data Analyse leert u hoe u waardevolle informatie uit deze gegevens kunt halen. U maakt kennis met diverse data-analyse methodes. U leert hoe u deze methodes kunt inzetten om betere voorspellingen te doen en relaties in uw data te ontdekken. Naast de theoretische aspecten van de methodes voert u met (eigen) datasets zelf analyses uit in het programma R.

Deze opleiding biedt:

• Een overzicht van traditionele en nieuwe statistische analyse methoden
  • Een combinatie van theorie en praktijk
  • De mogelijkheid om met uw eigen datasets te werken

De resultaten

Na het volgen van deze opleiding kunt u:

• relevante onderzoeksvragen formuleren aan de hand van de aanwezige data;
• vaststellen welke methode(n) geschikt is/zijn om de onderzoeksvraag te beantwoorden;
• zelf een analyse uitvoeren;
• de kwaliteit en betekenis van de resultaten beoordelen.

Deelnemer aan het woord:

"Geeft mooi inzicht in analysetools in R. Op praktische wijze wordt je meegenomen om ingewikkelde data-analyses eenvoudig uit te voeren."

Datums

• 14 september 2018
  • 21 september 2018
  • 28 september 2018
  • 5 oktober 2018

Doelgroep

De opleiding Data Analyse – Grip krijgen op Big Data is bedoeld voor beginnende en meer gevorderde data-analisten bij zowel bedrijven als (semi-)publieke organisaties die moeten werken met grote datasets en die (nog) niet in staat zijn de data goed te analyseren.

Docent

Dr. Michel van de Velden is universitair hoofddocent (UHD) Statistiek bij het Econometrisch Instituut van de Erasmus School of Economics. Zijn onderzoekinteresses gaan uit naar het ontwikkelen en verbeteren van visualisatie methoden voor multivariate data en de toepassing van dergelijke, vaak niet parametrische, methoden op zogenaamde big data. Zijn toegepast werk bestrijkt een breed gebied variërend van archeologie tot transport wetenschappen.

Michel van de Velden promoveerde in 2000 aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn promotie verwierf hij een Grotius Grant en een Marie Curie Fellowship die hem achtereenvolgens in staat stelden onderzoek te doen aan de rijksuniversiteit Groningen en de Universitat Pompeu Fabra te Barcelona. Sinds 2004 is Michel van de Velden verbonden aan het Econometrisch Instituut.

Voorkennis

U heeft geen uitgebreide kennis van statistiek nodig om de opleiding Data Analyse – Grip krijgen op Big Data te volgen, basiskennis van statistiek is in principe voldoende. De verschillende
technieken en methoden worden stap voor stap uitgewerkt en geoefend. Wel wordt van u gevraagd dat u computervaardigheden en ervaring heeft met het werken met dataprogramma’s, in het bijzonder Excel, en basiskennis van R.

Studiebelasting

De studielast voor deze opleiding bedraagt ongeveer 28 uur.

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

Incompany/maatwerk

Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Houd mij op de hoogte

Ik wil ook graag een adviesgesprek

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie.

Factsheet

Datum(s)

Start 14 september 2018

Novotel Brainpark (Rotterdam)

€ 2.595,- (vrijgesteld van BTW)

BTW
Niet van toepassing
Tijdsduur
4 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Informatica

Datums14, 21, 28 september en 5 oktober 2018
Prijs€ 2.595 (incl. dagarrangement, btw niet van toepassing)
LocatieNovotel Brainpark (Rotterdam)
Alumni10% korting voor alumni van Erasmus Academie | 5% korting voor alumni van de EUR en RSM
CertificaatU ontvangt een certificaat van deelname van Erasmus Academie
AantalMaximaal 20 deelnemers

Persoonlijke gegevens

Factuurgegevens

Factuur naar
Ik ben alumnus van:

Ondertekening

Velden met een * zijn verplicht

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.