Maak kennis met Machine Learning
Doe betere voorspellingen en ontdek patronen

Cursus Data Analyse - met machine learning meer grip op Big Data

Datum(s)

Start vrijdag 7 juni 2019

Kosten

€ 2.595,- (vrijgesteld van BTW)
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Data Analyse - met machine learning meer grip op Big Data

Steeds meer bedrijven en organisaties verzamelen grote hoeveelheden data. Het verzamelen van big data is slechts het begin, het moeilijkste deel is de analyse van de gegevens. Tijdens de opleiding Data Analyse leert u hoe u via traditionele en nieuwe machine learning technieken waardevolle informatie uit deze gegevens kunt halen. In deze opleiding komen zowel technieken aan bod die gebruikt kunnen worden voor het beschrijven en ontdekken van onbekende verbanden, als technieken voor het doen van voorspellingen. U voert zelf analyses uit in het programma R.

Resultaten

Na het volgen van deze opleiding kunt u:

• relevante onderzoeksvragen formuleren aan de hand van de aanwezige data;
• vaststellen welke machine learning methode(n) geschikt is/zijn om de onderzoeksvraag te beantwoorden;
• zelf een analyse uitvoeren;
• de kwaliteit en betekenis van de resultaten beoordelen.

"Je leert niet alleen het recept, maar begrijpt echt wat je aan het doen bent"

Cursist Willem de Jonge deelt zijn ervaringen

Datums

De opleiding vindt plaats op de volgende vrijdagen:

  • 7 juni 2019
  • 21 juni 2019
  • 28 juni 2019
  • 5 juli 2019

"Geeft mooi inzicht in de analysetools van R"

Op praktische wijze word je meegenomen om ingewikkelde data-analyses eenvoudig uit te voeren.

Doelgroep

De opleiding Data Analyse – Grip krijgen op Big Data is bedoeld voor beginnende en meer gevorderde data-analisten bij zowel bedrijven als (semi-)publieke organisaties die moeten werken met grote datasets en die (nog) niet in staat zijn de data goed te analyseren.

Docent

Dr. Michel van de Velden is universitair hoofddocent (UHD) Statistiek bij het Econometrisch Instituut van de Erasmus School of Economics. Zijn onderzoekinteresses gaan uit naar het ontwikkelen en verbeteren van visualisatie methoden voor multivariate data en de toepassing van dergelijke, vaak niet parametrische, methoden op zogenaamde big data. Zijn toegepast werk bestrijkt een breed gebied variërend van archeologie tot transport wetenschappen.

Michel van de Velden promoveerde in 2000 aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn promotie verwierf hij een Grotius Grant en een Marie Curie Fellowship die hem achtereenvolgens in staat stelden onderzoek te doen aan de rijksuniversiteit Groningen en de Universitat Pompeu Fabra te Barcelona. Sinds 2004 is Michel van de Velden verbonden aan het Econometrisch Instituut.

Voorkennis

U heeft geen uitgebreide kennis van statistiek nodig om de opleiding Data Analyse – Grip krijgen op Big Data te volgen, basiskennis van statistiek is in principe voldoende. De verschillende technieken en methoden worden stap voor stap uitgewerkt en geoefend. Wel wordt van u gevraagd dat u computervaardigheden en ervaring heeft met het werken met dataprogramma’s, in het bijzonder Excel. Basiskennis van R is een pré maar niet verplicht.

"Op praktische wijze heb ik meerdere methoden geleerd om ingewikkelde data-analyses uit te voeren"

Daarnaast een mooi inzicht gekregen in R en de analysetools in dit programma.
Jolanda ten Brinke

Wilt u meer weten over de opleiding Data Analyse - Grip krijgen op Big Data?

Download nu de brochure
Opleiding Data Science & Machine Learning
De opleiding Data Science en Machine Learning laat u kennis maken met innovatieve machine learning methoden voor het doen van voorspellingen.
Meer weten over Data Science & Machine Learning?
Masterclass Process Mining
De masterclass Process mining biedt een snelle en eenvoudige methode om via data inzicht te krijgen in de knelpunten van bedrijfsprocessen.
Meer weten over process mining?

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Houd mij op de hoogte

Wilt u graag een adviesgesprek over deze opleiding?

 

Wilt u advies van onze adviseurs? Vink dan dit vakje aan.
 
Laat hier uw telefoonnummer achter, dan neemt één van onze adviseurs contact met u op.
 

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Algemeen

De opleiding Data Analyse van Erasmus Academie leert de deelnemers waardevolle informatie uit big data te halen. Alumnus Willem de Jonge (59), business developer bij ABN AMRO, deelt zijn ervaringen

Datum(s)

Start vrijdag 7 juni 2019

Kosten

€ 2.595,- (vrijgesteld van BTW)
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Startdatum
Tijdsduur
4 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Informatica
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

Datums7, 21, 28 juni en 5 juli 2019
Prijs€ 2.595 (incl. dagarrangement, btw niet van toepassing)
LocatieNovotel Brainpark (Rotterdam)
Alumni10% korting voor alumni van Erasmus Academie | 5% korting voor alumni van de EUR en RSM
CertificaatU ontvangt een certificaat van deelname van Erasmus Academie
AantalMaximaal 20 deelnemers

Persoonlijke gegevens

Factuurgegevens

Factuur naar
Dit e-mailadres gebruiken we voor het versturen van uw digitale factuur.
 
Ik ben alumnus van:

Ondertekening

Velden met een * zijn verplicht

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Vertrouwelijke omgang met informatie: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie – welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden – op enigerlei wijze wordt bekend gemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkene(n) en Erasmus Academie.

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.