Beter voorspellen dankzij Data Science en Machine Learning
Direct aan de slag met de meest actuele technieken

Cursus Data Science & Machine Learning

Datum(s)

De opleiding start maandag 13 mei 

Kosten

€ 2.595,- (vrijgesteld van BTW)
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Inhoud van de opleiding Data Science en Machine Learning

Big Data is groot, complex en gevarieerd. Data alleen (of het nu Big of Small is) voegt geen waarde toe. Waarde wordt pas toegevoegd door analyse van deze data. De opleiding Data Science & Machine Learning maakt de deelnemers bekend met de laatste ontwikkelingen op het terrein van voorspellen, modelleren en data-analyse en leert hoe u waarde uit data haalt. U wordt uitgedaagd de theorie direct toe te passen in R. 

Resultaten

  • U bent op de hoogte van de meest gebruikte Data Science tools en technieken van dit moment (R, (Ridge) Regressie, Penalty en Support Vector Machine)
  • U leert werken met variabele selecties (de Lasso en het Elastic Net) en de resultaten interpreteren
  • U kunt deze voorspelmodellen in R toepassen, zelf waardevolle data analyses maken en de uitkomst interpreteren

Datums

De opleiding Data Science & Machine Learning wordt in 2019 aangeboden op:

  • maandag 13 mei 2019 (9.30 tot 16.30 uur)
  • maandag 20 mei 2019 (9.30 tot 16.30 uur)
  • maandag 27 mei 2019 (9.30 tot 16.30 uur)
  • maandag 3 juni 2019 (9.30 tot 16.30 uur)

"Er werden meerdere nieuwe technieken gepresenteerd voor modelpredictie"

"Ik kende ze allemaal niet dus vele lessons learned. Het heeft mij leren denken buiten de traditionele kaders van standaard fouten, betrouwbaarheidsintervallen e.d. eigenlijk teveel om op te noemen. De cursus biedt een goede basis voor het gebruik van R en Rstudio. Ik kan er nu zelf mee aan de slag." 

Doelgroep

Voor de beginnende Data Scientist met enige kennis van statistiek en statistische software maar ook voor professionals met affiniteit voor modellen en kwantitatieve data-analyses. U bent bijvoorbeeld Big Data projectmanager, Business Intelligence manager of consultant, data analist, business analist, datawarehouse analist, informatie architect, marketing (technology) manager, marketing (intelligence) manager of innovatie manager.

Docent

Prof.dr. Patrick Groenen is Hoogleraar Statistiek aan de Erasmus School of Economics van Erasmus Universiteit Rotterdam. Het werk van Patrick Groenen focust zich op de ontwikkeling van nieuwe Data Science-methoden waaronder machine learning technieken, exploratieve data analyse, visualisatie en hun toepassingen. 

Voorkennis

Om de diverse statistische concepten te kunnen begrijpen heeft u kennis nodig van basale statistiek op minimaal HBO niveau. Of u heeft gelijkwaardige praktijkervaring. We zullen voornamelijk werken in het programma R. Basiskennis daarvan is echter niet noodzakelijk.

"Deze masterclass was zeer waardevol"

"Ik heb mijn kennis vergroot over het gebruik van R, de theorie achter Regressie (verschillende soorten), interpretatie van modellen en de onderlinge verschillen in toepassingsgebied."
D. van Kampen - Bexter b.v, Delft

Wilt u meer weten over de opleiding Data Science & Machine Learning?

Download nu de brochure
Opleiding Data-Analyse - Grip krijgen op big data
De opleiding Data Analyse behandelt machine learning methoden die gericht zijn op het doen van voorspellingen en ontdekken van relaties.
Meer weten over Data Analyse - Grip krijgen op big data
Masterclass Process Mining
De masterclass Process mining biedt een snelle en eenvoudige methode om via data inzicht te krijgen in de knelpunten van bedrijfsprocessen.
Meer weten over Process mining

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

Incompany/maatwerk

Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Houd mij op de hoogte

Wilt u graag een adviesgesprek over deze opleiding?

Wilt u advies van onze adviseurs? Vink dan dit vakje aan.
 
Laat hier uw telefoonnummer achter, dan neemt één van onze adviseurs contact met u op.
 

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Datum(s)

De opleiding start maandag 13 mei 

Kosten

€ 2.595,- (vrijgesteld van BTW)
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Startdatum
Tijdsduur
4 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Informatica
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

Datums

13, 20, 27 mei en 3 juni 2019

Prijs€ 2.595 (incl. dagarrangement, btw niet van toepassing)
LocatieNovotel Brainpark, Rotterdam
Alumni10% korting voor alumni van Erasmus Academie | 5% korting voor alumni van de EUR en RSM
CertificaatU ontvangt een certificaat van deelname van Erasmus Academie
AantalMaximaal 25 deelnemers
Ik schrijf mij in voor Data Science en Machine Learning

Persoonlijke gegevens

Factuurgegevens

Factuur naar
Dit e-mailadres gebruiken we voor het versturen van uw digitale factuur.
 

Ondertekening

Velden met een * zijn verplicht

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Vertrouwelijke omgang met informatie: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie – welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden – op enigerlei wijze wordt bekend gemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkene(n) en Erasmus Academie.

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.