Datajournalistiek
Benut big data voor je verhaal

Cursus Datajournalistiek

Datum(s)

Wij verwachten in het voorjaar van 2019 een nieuwe editie aan te bieden.

Kosten

€ 795,- (vrijgesteld van btw)

Inhoud van de opleiding datajournalistiek

Diep weggestopt in cijfers en documenten zit soms een verhaal. Maar hoe vind je die ene parel?
Deze praktische cursus datajournalistiek voor beginners houd je overeind in een zee aan informatie. Je leert zelf gegevens te vinden, ze te verwerken en ze aan te passen aan je publicatie.Je hoeft geen cijfergeleerde te zijn of veel van Excel te weten. Je mag zelfs ronduit een hekel hebben aan cijfers. Je leert in twee dagen alleen dingen die je ook daadwerkelijk kunt toepassen. Bijzonder is de uitgebreide aandacht voor Facebook als bron voor data, nieuws en foto's. Je ontdekt de geweldige mogelijkheden die dit platform voor journalisten biedt. 

De masterclass biedt:

  • Een overzicht van de belangrijkste technieken om data te vinden en te verwerken
  • Inzicht in het werken met traditionele en moderne databronnen
  • Docent met veel praktijkervaring

Resultaten

Na afloop weet je precies op welke momenten cijfers ‘spannend’ zijn en wanneer niet, leer je de belangrijkste Excel-commando’s en kun je een infographic maken. Je leert hoe je Facebook kunt inzetten voor jouw journalistieke producties. Je ontwikkelt de vaardigheden om uit big data een verhaal te halen.

Datums

Deze Masterclass heeft plaatsgevonden op 8 en 9 maart 2018. Wij verwachten in het voorjaar van 2019 een nieuwe editie aan te bieden.

Docenten

Henk van Ess is webstrateeg, spreker en auteur van het praktische Handboek Datajournalistiek. Hij traint wereldwijd mediaprofessionals met maar een doel: hoe haal ik nieuws uit data? Henk is verbonden aan de BBC Academy, de Eurovisie Academy en PBS en is vaste gast op Europese journalistenscholen, waaronder Axel Springer Akademie in Berlijn, FH Wenen, Schibsted Oslo en UvA in Amsterdam.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist. De Masterclass is geschikt voor iedereen met een universitaire of hbo-opleiding, of een vergelijkbaar werk- en denkniveau.
 

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

Incompany/maatwerk

Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Houd mij op de hoogte

Ik wil ook graag een adviesgesprek

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Datum(s)

Wij verwachten in het voorjaar van 2019 een nieuwe editie aan te bieden.

Kosten

€ 795,- (vrijgesteld van btw)

Tijdsduur
2 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Overige taal en cultuur
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

Let op: Deze Masterclass heeft plaatsgevonden op 8 en 9 maart 2018. Wij verwachten in het voorjaar van 2019 een nieuwe editie aan te bieden.