De grote roman in de 19e en 20e eeuw
Bestudeer zeven meesterwerken van onder anderen Jane Austen, Lev Tolstoj en Virginia Woolf

Cursus De grote roman in de 19e en 20e eeuw (2013DD)

Datum(s)

Data: 7, 21, 28 oktober, 4, 11, 18 en 25 november 2020

Dag en tijd: Woensdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€140 (incl. BTW)

De negentiende eeuw is de eeuw van de grote roman. Als in de achttiende eeuw dit genre in Europa tot wasdom komt, kan niemand nog voorspellen wat een hoge vlucht het in de tweehonderd jaar daarna zal nemen. De roman biedt de lezer persoonlijke ontboezemingen, romantische verhalen, spannende avonturen, historische uitweidingen, politieke en filosofische ideeën, psychologische inzichten, essays en dialogen en dit alles tegelijk.

Aan het begin van de twintigste eeuw treedt er een vernieuwing in de romankunst in: auteurs gaan experimenteren met vorm en taal en verkennen de grenzen van de psychologie. De roman wordt hét middel om zowel een persoonlijk, subjectief verhaal te vertellen, als om een wereld- beeld en tijdgeest op te roepen.

In deze cursus worden de ins & outs van zeven klassieke romans behandeld. Elke bijeenkomst staat één roman centraal. Er is een selectie gemaakt van meesterwerken uit verschillende landen en/of taalgebieden, die allen de wereldliteratuur op haar kop hebben gezet, en nog altijd beschouwd kunnen worden als het allerbeste op het gebied van vertelkunst en taal.

Literatuur die in deze cursus bestudeerd gaat worden:

  • Pride and Prejudice van Jane Austen
  • I promessi sposi van Alessandro Manzoni
  • Moby Dick van Herman Melville
  • Max Havelaar van Multatuli
  • Anna Karenina van Lev Tolstoj
  • Honger van Knut Hamsun
  • Mrs. Dalloway van Virginia Woolf

Digitaal onderwijs

Het volledige najaarsprogramma, dus ook deze cursus, wordt digitaal via ZOOM aangeboden en is te volgen via de eigen computer of laptop. Na aanmelding voor eencursus ontvang je van ons de benodigde praktische informatie omtrent ons digitale onderwijs. Tijdens de bijeenkomsten ben je samen met de docent en andere deelnemers online aanwezig. Het is mogelijk om elkaar te zien, met elkaar te praten en vragen te stellen. De docent deelt de PowerPoint en heeft een digitaal whiteboard tot de beschikking.

Alle colleges worden daarnaast ook opgenomen. Hierdoor is het mogelijk om het op een later moment nog eens rustig terug te kijken, of te bekijken wanneer het niet mogelijk was om aanwezig te zijn. 

Heb je vragen over ons online onderwijs? Bekijk dan onze pagina over veelgestelde vragen omtrent corona en digitaal onderwijs.

hovo docent Liesje Schreuders

Over de docent

Drs. Liesje Schreuders studeerde af in de literatuurwetenschap over de representatie van het Italiaanse karakter in het werk van Couperus en James. Ze vervolgde haar studie in Rome. Voorts voltooide ze een master culturele antropologie en sociologie der niet-westerse samenlevingen met een scriptie over de cultuur van de Vijftigers. Ze publiceerde twee romans en verschillende korte verhalen. Onlangs verscheen van haar een vertaling van ‘Finisterre’ van Eugenio Montale.

Anderen bekeken ook
Black Fiction Matters
Anderen bekeken ook
Poëzie Lezen: klassiek & hedendaags

Contact

Heb je vragen over deze cursus? Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee.

E-mail: cursussen@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data: 7, 21, 28 oktober, 4, 11, 18 en 25 november 2020

Dag en tijd: Woensdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€140 (incl. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Tijdsduur
7 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Taal en cultuur
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier