Design Thinking: Klantgericht innoveren
Ontwikkel samen met uw doelgroep nieuwe producten, nieuwe diensten en nieuw beleid

Cursus Design thinking in het publieke domein

Datum(s)

Donderdag 7 november 2019 is de opleiding gestart. In 2020 worden weer twee nieuwe edities door Erasmus Academie aangeboden. De planning hiervoor zal medio december 2019 gereed zijn.

Kosten

 

 

Design Thinking is een methode om tot nieuwe en creatieve oplossingen te komen voor problemen. De methode onderscheidt zich door haar klantgerichtheid: de mens staat centraal. Bij design thinking worden eindgebruikers en stakeholders actief betrokken bij het ontwerp van nieuwe of verbeteren van bestaande diensten en producten.

Wilt u de producten of diensten beter afstemmen op uw klanten? Design thinking is een creatieve manier om samen tot innovatieve oplossingen te komen. Er liggen grote kansen voor bedrijven en overheden om via design thinking innovatieve klantgerichte diensten te ontwikkelen. Grote bedrijven als IBM, GE, Samsung, Pepsi en Philips zetten Design Thinking al met succes in als innovatiemotor binnen hun organisatie.

Resultaten

Na het volgen van deze masterclass:

  • weet u hoe design thinking werkt;
  • kunt u design thinking in uw eigen organisatie toepassen;
  • ontwikkelt u relevante, creatieve/out-of-the-box oplossingen voor complexe problemen;
  • weet u het creatieve potentieel in uw eigen organisatie effectief in te zetten;
  • kunt u Probing toepassen, een aan design thinking verwante methode voor het denken vanuit toekomst scenario’s.

Een dosis theorie en veel praktijkvoorbeelden

E.M.C. van Gemert (Ministerie van Algemene Zaken)

‘Ik vond de 3-daagse Masterclass Design Thinking in het publieke domein inspirerend. Hans en Alexander nodigden met een dosis theorie en veel praktijkvoorbeelden uit om met een andere bril dan je gewoon bent te kijken naar verschillende vraagstukken. De masterclass biedt een doe- en denkwijze om buiten de vaste kaders en samen met en voor anderen te zoeken naar ruimte om te experimenteren, te leren en creëren.’

Datums

De opleiding is gestart op donderdag 7 november 2019.  Begin december zal de nieuwe planning voor 2 nieuwe edities in 2020 bekend zijn en is inschrijven hiervoor weer mogelijk.

Doelgroep

De opleiding Design Thinking in het publieke domein richt zich op professionals die op een nieuwe manier durven kijken naar innoveren en waardecreatie. Iedereen die betrokken is bij of verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. Denk aan;

  • innovatiemanagers;
  • (sociaal) ondernemers;
  • (beleids)adviseurs
  • business developers
  • productontwikkelaars

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist.

Alexander van Altena

Docenten

Alexander van Altena studeerde Rechten in Leiden, Economie in Amsterdam en History and Philosophy of Science and Technology and History of Economic Thought aan de University of Notre Dame. Hij was onder meer Directeur Spoor bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en directeur bij ProRail. Tegenwoordig is hij partner van de Holland Branding Group en het World Design Forum.

Hans Robrtus

Hans Robertus is expert op het gebied van design thinking. Hij voltooide de opleiding Industrial and Product Design aan de Design Academy in Eindhoven. Daarna werkte hij onder andere als Senior Director Design bij Philips en was hij directeur van de Dutch Design Week.Tegenwoordig is hij partner van de Holland Branding Group en het World Design Forum.

Wilt u meer weten over de masterclass Design Thinking?

Download nu de brochure

Contact

Neem bij vragen contact op met Mariëlle Elenbaas, adviseur opleidingen

Houd mij op de hoogte

Ik wil ook graag een adviesgesprek

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Design thinking: 'Een moderne overheid moet innoveren'

Algemeen

Design thinking is een creatieve manier om samen met uw stakeholders tot innovatieve oplossingen te komen. Ontdek hoe deze methode past binnen projecten in het publieke domein?

Datum(s)

Donderdag 7 november 2019 is de opleiding gestart. In 2020 worden weer twee nieuwe edities door Erasmus Academie aangeboden. De planning hiervoor zal medio december 2019 gereed zijn.

Kosten

 

 

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
Tijdsduur
4 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Algemene sociale wetenschappen
Type
Masterclass
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline
Bekostiging
Privaatonderwijs
Partner

World Design Forum

Aanmelden

 We zijn op 7 november gestart! ! In 2020 worden door Erasmus Academie twee nieuwe edities van deze opleiding aangeboden. De planning hiervoor zal spoedig bekend zijn.
Datums

7, 8, 22 en 29 november 2019

Prijs€ 2.995 (incl. dagarrangement, btw niet van toepassing - editie najaar 2019)
LocatieEen inspirerende locatie (ntb) in Rotterdam
Alumni10% korting voor alumni van Erasmus Academie | 5% korting voor alumni van de EUR en RSM
CertificaatU ontvangt een certificaat van deelname van Erasmus Academie
AantalMaximaal 18 deelnemers