Design Thinking: Klantgericht innoveren
Ontwikkel samen met uw doelgroep nieuwe producten, nieuwe diensten en nieuw beleid

Cursus Design thinking in het publieke domein

Datum(s)
  • Voorjaar: 14 mei 2020
  • Najaar: 29 oktober 2020

€ 3.250,- (vrijgesteld van BTW)

Design Thinking is een methode om tot nieuwe en creatieve oplossingen te komen voor problemen. De methode onderscheidt zich door haar klantgerichtheid: de mens staat centraal. Bij design thinking worden eindgebruikers en stakeholders actief betrokken bij het ontwerp van nieuwe of verbeteren van bestaande diensten en producten.

Wil je de producten of diensten beter afstemmen op jouw klanten? Design thinking is een creatieve manier om samen tot innovatieve oplossingen te komen. Er liggen grote kansen voor bedrijven en overheden om via design thinking innovatieve klantgerichte diensten te ontwikkelen. Grote bedrijven als IBM, GE, Samsung, Pepsi en Philips zetten Design Thinking al met succes in als innovatiemotor binnen hun organisatie.

Na het volgen van deze masterclass:

• weet je hoe design thinking werkt;
  • kun je design thinking in jouw eigen organisatie toepassen;
  • ontwikkel je relevante, creatieve/out-of-the-box oplossingen voor complexe problemen;
  • weet je het creatieve potentieel in jouw eigen organisatie effectief in te zetten;
  • kun je Probing toepassen, een aan design thinking verwante methode voor het denken vanuit toekomst scenario’s.

Een dosis theorie en veel praktijkvoorbeelden

E.M.C. van Gemert (Ministerie van Algemene Zaken)

‘Ik vond de Masterclass Design Thinking in het publieke domein inspirerend. Hans en Alexander nodigden met een dosis theorie en veel praktijkvoorbeelden uit om met een andere bril dan je gewoon bent te kijken naar verschillende vraagstukken. De masterclass biedt een doe- en denkwijze om buiten de vaste kaders en samen met en voor anderen te zoeken naar ruimte om te experimenteren, te leren en creëren.’

Datums

De opleiding  wordt zowel in het voorjaar als najaar van 2020 aangeboden door Erasmus Academie. De opleidingsdagen vinden plaats van 09:30 uur t/m 17:00 uur. De eerste cursusdag eindigt om 19:30 uur. De opleiding vindt plaats bij Hal4 aan de Maas in Rotterdam.

Editie Voorjaar 2020:

• Dag 1                              Donderdag 14 mei (start)
  • Dag 2                              Vrijdag 15 mei
  • Dag 3                              Vrijdag 29 mei (intervisie)
  • Dag 4                              Vrijdag 12 juni (slot)

Editie Najaar 2020:

• Dag 1                             Donderdag 29 oktober (start)
  • Dag 2                             Vrijdag 30 oktober
  • Dag 3 (intervisie)           Vrijdag 13 november (intervisie)
  • Dag 4                             Vrijdag 27 november (slot)

Doelgroep

De opleiding Design Thinking in het publieke domein richt zich op professionals die op een nieuwe manier durven kijken naar innoveren en waardecreatie. Iedereen die betrokken is bij of verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. Denk aan;

• innovatiemanagers;
  • (sociaal) ondernemers;
  • (beleids)adviseurs
  • business developers
  • productontwikkelaars

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist.

Alexander van Altena

Docenten

Alexander van Altena studeerde Rechten in Leiden, Economie in Amsterdam en History and Philosophy of Science and Technology and History of Economic Thought aan de University of Notre Dame. Hij was onder meer Directeur Spoor bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en directeur bij ProRail. Tegenwoordig is hij partner van de Holland Branding Group en het World Design Forum.

Hans Robertus is expert op het gebied van design thinking. Hij voltooide de opleiding Industrial and Product Design aan de Design Academy in Eindhoven. Daarna werkte hij onder andere als Senior Director Design bij Philips en was hij directeur van de Dutch Design Week.Tegenwoordig is hij partner van de Holland Branding Group en het World Design Forum.

Wilt u meer weten over de masterclass Design Thinking?

Download nu de brochure

Neem bij vragen contact op met Mariëlle Elenbaas, adviseur opleidingen

Houd mij op de hoogte

Ik wil ook graag een adviesgesprek

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Design thinking: 'Een moderne overheid moet innoveren'

Algemeen

Design thinking is een creatieve manier om samen met uw stakeholders tot innovatieve oplossingen te komen. Ontdek hoe deze methode past binnen projecten in het publieke domein?

Datum(s)
  • Voorjaar: 14 mei 2020
  • Najaar: 29 oktober 2020

€ 3.250,- (vrijgesteld van BTW)