Maak design thinking de creatieve motor van uw organisatie
Leer hoe u co-creatie een vaste plek kunt geven binnen uw werkprocessen

Cursus Design thinking in het publieke domein

Datum(s)

Start woensdag 16 mei 2018

BTW
Niet van toepassing

Inhoud van de opleiding Design Thinking

Design thinking is een creatieve manier om samen met uw stakeholders tot innovatieve oplossingen te komen. De ervaring van de klant/gebruiker staat daarbij voorop. Er liggen grote kansen voor bedrijven, overheden en semi-publieke organisaties om via design thinking innovatieve mens- en klantgerichte diensten te ontwikkelen. Overheden en bedrijven zoeken namelijk steeds vaker contact met hun doelgroep om gezamenlijk nieuwe producten of diensten te ontwikkelen. Of om bestaande diensten en producten te verbeteren.

Design thinking is een methode van:

• Duurzame innovatie en klantgerichte oplossingen;

• Experimenteren en testen van prototypen;
  • Waarde creëren voor gebruikers, met gebruikers;
  • Creatieve coproductie.

Wat is Design Thinking?

Design thinking is een methode om tot nieuwe en creatieve oplossingen te komen voor problemen. De methode onderscheidt zich door haar klantgerichtheid: de mens staat centraal. Bij design thinking worden eindgebruikers en stakeholders actief betrokken bij het ontwerp van nieuwe of verbeteren van bestaande diensten en producten.

De resultaten in het kort

• Krijg snel zicht op hoe design thinking werkt;
  • Krijg instrumenten om het proces van design thinking succesvol toe te passen;
  • Gebruik design thinking in een eigen casus;
  • Ontwikkel relevante, out-of-the-box oplossingen;
  • Krijg handvatten om design thinking in te bedden in uw organisatie;
  • Gebruik het creatieve potentieel in uw eigen organisatie;
  • Extra: Maak kennis met Probing, een aan design thinking verwante methode voor het denken vanuit toekomst scenario’s.

Doel is om via design thinking en de nadruk op de gebruikerservaring, te komen tot een betere en meer innovatieve dienstverlening.

Datums

• Woensdag 16 mei 2018
  • Donderdag 17 mei 2018
  • Vrijdag 15 juni 2018

Tussen dag 2 en 3 vindt er intervisie plaats (deze dag wordt in overleg met de deelnemers bepaald).

Doelgroep

Deze cursus richt zich op professionals die op een nieuwe manier durven kijken naar innoveren en waardecreatie. Iedereen die binnen (semi)publieke of private organisaties betrokken is bij of verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. Denk aan;

• innovatiemanagers;
  • (sociaal) ondernemers;
  • (beleids)adviseurs
  • business developers
  • productontwikkelaars

Docenten

Alexander van Altema studeerde Rechten in Leiden, Economie in Amsterdam en History and Philosophy of Science and Technology and History of Economic Thought aan de University of Notre Dame. Hij was onder meer Directeur Spoor bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en directeur bij ProRail. Tegenwoordig is hij partner van de Holland Branding Group en het World Design Forum.

Hans Robertus is expert op het gebied van design thinking. Hij voltooide de opleiding Industrial and Product Design aan de Design Academy in Eindhoven. Daarna werkte hij onder ander als Senior Director Design bij Philips en was hij directeur van de Dutch Design Week. Tegenwoordig is hij partner van de Holland Branding Group en het World Design Forum.

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist.

Studiebelasting

Design thinking in het publieke domein is een interactieve opleiding die naast de cursusdagen tijd vraagt voor voorbereiding en voor de uitwerking van uw casus.

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Mariëlle Elenbaas, Adviseur opleidingen

Incompany/maatwerk

Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Marielle Elenbaas - Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Houd mij op de hoogte

Ik wil ook graag een adviesgesprek

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie.

Factsheet

Datum(s)

Start woensdag 16 mei 2018

BTW
Niet van toepassing
Tijdsduur
3 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Algemene sociale wetenschappen
Instructievorm
offline

Datums16 & 17 mei 2018, 15 juni 2018
Prijs€ 2.795 (incl. dagarrangement, btw niet van toepassing)
LocatieLocatie wordt nog bekend gemaakt
Alumni10% korting voor alumni van Erasmus Academie | 5% korting voor alumni van de EUR en RSM
CertificaatU ontvangt een certificaat van deelname van Erasmus Academie
AantalMaximaal 21 deelnemers

Persoonlijke gegevens

Factuurgegevens

Factuur naar
Ik ben alumnus van:

Ondertekening

Velden met een * zijn verplicht

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.