Design Thinking: Klantgericht innoveren
Ontwikkel in co-creatie met uw doelgroep nieuwe producten of diensten

Cursus Design thinking in het publieke domein

Datum(s)

Start donderdag 23 mei 2019 (helaas is deze editie van Design Thinking al volgeboekt)

€ 2.995,- (Vrijgesteld van BTW)

Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de  EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Hoe helpt design thinking uw organisatie?

Wilt u de producten of diensten beter afstemmen op uw klanten? Design thinking is een creatieve manier om samen tot innovatieve oplossingen te komen. Er liggen grote kansen voor bedrijven en overheden om via design thinking innovatieve klantgerichte diensten te ontwikkelen. Grote bedrijven als IBM, GE, Samsung, Pepsi en Philips zetten Design Thinking al met succes in als innovatiemotor binnen hun organisatie.

Design thinking is:

• Duurzaam innoveren
  • Klantgericht
  • Experimenteren
  • Waarde creëren voor gebruikers, met gebruikers
  • Samen oplossingen creëren

Wat is Design Thinking?

Design Thinking is een methode om tot nieuwe en creatieve oplossingen te komen voor problemen. De methode onderscheidt zich door haar klantgerichtheid: de mens staat centraal. Bij design thinking worden eindgebruikers en stakeholders actief betrokken bij het ontwerp van nieuwe of verbeteren van bestaande diensten en producten.

Na het volgen van deze opleiding:

• krijgt u snel inzicht hoe design thinking werkt;
  • bent u in staat om design thinking in uw eigen organisatie toe te passen;
  • ontwikkelt u relevante, creatieve/out-of-the-box oplossingen voor complexe problemen;
  • gebruikt u het creatieve potentieel in uw eigen organisatie;
  •  maakt u kennis met Probing, een aan design thinking verwante methode voor het denken vanuit toekomst scenario’s.

Datums

De opleiding vindt plaats op de volgende datums:

• donderdag 23 mei 2019
  • vrijdag 24 mei 2019
  • vrijdag 7 juni 2019
  • vrijdag 14 juni 2019

Doelgroep

De opleiding Design Thinking in het publieke domein  richt zich op professionals die op een nieuwe manier durven kijken naar innoveren en waardecreatie. Iedereen die binnen (semi)publieke of private organisaties betrokken is bij of verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. Denk aan;

• innovatiemanagers;
  • (sociaal) ondernemers;
  • (beleids)adviseurs
  • business developers
  • productontwikkelaars

Docenten

Alexander van Altena studeerde Rechten in Leiden, Economie in Amsterdam en History and Philosophy of Science and Technology and History of Economic Thought aan de University of Notre Dame. Hij was onder meer Directeur Spoor bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en directeur bij ProRail. Tegenwoordig is hij partner van de Holland Branding Group en het World Design Forum.

Hans Robertus is expert op het gebied van design thinking. Hij voltooide de opleiding Industrial and Product Design aan de Design Academy in Eindhoven. Daarna werkte hij onder ander als Senior Director Design bij Philips en was hij directeur van de Dutch Design Week. Tegenwoordig is hij partner van de Holland Branding Group en het World Design Forum.

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist.

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Mariëlle Elenbaas, Adviseur opleidingen

Marielle Elenbaas - Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Houd mij op de hoogte

Ik wil ook graag een adviesgesprek

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Alexander van Altena
Algemeen

Design thinking is een creatieve manier om samen met uw stakeholders tot innovatieve oplossingen te komen. Ontdek hoe deze methode past binnen projecten in het publieke domein?

Datum(s)

€ 2.995,- (Vrijgesteld van BTW)

Startdatum wordt later bekendgemaakt
Tijdsduur
4 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Algemene sociale wetenschappen
Instructievorm
offline

Aanmelden

Helaas is deze editie van Design Thinking volgeboekt. Inschrijven kan enkel nog voor de wachtlijst. Wanneer er een plaats beschikbaar komt dan nemen we contact met u op.

Persoonlijke gegevens

Factuurgegevens

Factuur naar
Dit e-mailadres gebruiken we voor het versturen van uw digitale factuur.

Ik ben alumnus van:

Ondertekening

Velden met een * zijn verplicht

Vertrouwelijke omgang met informatie: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie – welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden – op enigerlei wijze wordt bekend gemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkene(n) en Erasmus Academie.

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.