Cursus Domesticatie van het noodlot

Kosten

De prijs per cursus bedraagt €285,- incl. tentamen en een hertentamen. Daarnaast betaalt u eenmalig €40 registratiekosten.

Inhoud

Vroeg of laat klopt het noodlot bij ieder mens aan de deur: een ongeval, een ongeneeslijke ziekte, oorlogsge­weld, een alles verterende jaloezie, een verslaving en uiteindelijk de dood. Hoe­wel het noodlot onvermijdelijk is, kunnen we er niet mee leven.

In deze cursus zal nader worden ingegaan op drie verschillende manieren waarop de Europese mens heeft getracht het noodlot te temmen en te domesticeren: de heroïsche affirmatie van het noodlot in de tragische cultuur van de Grieken, de deemoedige acceptatie van de goddelijke voorzienigheid in het christendom en de ‘afschaffing’ van het noodlot in de moderne, technische cultuur. Zowel de natuur als de cultuur worden maakbaar. Met technologieën als geneti­sche manipulatie lijken we ons lot en onze toekomst volledig in eigen hand te nemen. Tegen de achtergrond van drie klassieke tragedies – Prometheus ontketend van Aischylos, Antigone van Sophokles en Medea van Euripides – zal worden ingegaan op de vraag of dit meer is dan “blinde hoop" door Prometheus aan de mensheid geschonken.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Studiebelasting

Elke cursus heeft een studiebelasting van 3,75 studiepunten of ECTS. Per studiepunt moet u rekenen op 27 uur studiebelasting.

Rooster en literatuur

Raadpleeg voor het rooster en de literatuur de courseguide van Domesticatie van het noodlot.

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

E-mailadres
Telefoon
+31104088687
Adres

Burgemeester Oudlaan 50
3062 PARotterdam
Nederland

Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Kosten

De prijs per cursus bedraagt €285,- incl. tentamen en een hertentamen. Daarnaast betaalt u eenmalig €40 registratiekosten.

Tijdsduur
5 weken
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Wijsbegeerte
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline