Combineer alle relevante implementatie factoren voor succesvolle eHealth interventies
Op basis van de actuele wetenschappelijke inzichten

Cursus eHealth in de praktijk: gemakkelijker gezegd dan gedaan

Datum(s)

deze online masterclass vindt plaats op 3 december 2020 van 09.30-11.00 uur. 

Kosten

EUR 75 (vrijgesteld van BTW). 

De inzet van digitale zorg, of eHealth, biedt in theorie een groot scala aan voordelen om de zorg te verbeteren: zorg kan potentieel breder en laagdrempelig worden aangeboden, met hoge kwaliteit en lage kosten. Maar hoe zit het in de praktijk? Werkt het inderdaad zo, of is dit een utopie? Wie ooit getracht heeft om een eHealth interventie te implementeren in de dagelijkse praktijk weet dat het ingewikkeld is om online zorg goed van de grond te krijgen.

Programma

Implementeren van zorginnovaties is complex en er is daarom niet één juiste manier of één toverformule die het gedaan krijgt. Er is echter ondertussen wél veel onderzoek gedaan naar het succes van bepaalde strategieën, het combineren van methoden en het omzeilen van barrières. Dit webinar gaat in vogelvlucht in op wat er bekend is vanuit de “Implementation Science”. In een bondige sessie krijg je handvatten vanuit de wetenschap en vanuit systematische projectevaluaties uit de praktijk. Er wordt ingegaan op theorieën en modellen uit wetenschappelijk onderzoek die een goede basis bieden voor een effectief implementatieplan en er worden sleutelvoorwaarden gedeeld om tot een succesvolle implementatie te komen. Tevens is er ook tijd voor interactie om concreet te kijken hoe deze kennis uit de wetenschap kan worden vertaald naar jouw eigen praktijksituatie. 

Datum

3 december 2020 09.30-11.00 uur

Docent

Dr. Rosalie van der Vaart, als assistant professor verbonden aan de Universiteit Leiden, sectie Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie. Rosalie van der Vaart is werkzaam als onderzoeker en docent, met als expertisegebied het ontwikkelen, evalueren en implementeren van digitale zorginterventies. In haar onderzoek heeft ze speciale aandacht voor de gebruiksvriendelijkheid (usability) en adoptie van eHealth bij zowel patiënten als zorgverleners.

Contact

Neem bij vragen over de online masterclass contact op met Miranda Smit; Adviseur opleidingen

Datum(s)

deze online masterclass vindt plaats op 3 december 2020 van 09.30-11.00 uur. 

Kosten

EUR 75 (vrijgesteld van BTW). 

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
Tijdsduur
2 uren
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Geneeskunde en gezondheid
Type
Masterclass
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
online
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de online masterclass via het onderstaande formulier:

Aanmelden online masterclass eHealth 3 december 2020 09.30-11.00 uur