Leer complexe vraagstukken op een eenvoudige en overtuigende wijze uitleggen!
Ontdek de voordelen van framing en wat de principes zijn achter een goed frame

Cursus Framing

Datum(s)

De Masterclass Framing vindt plaats op dinsdag 29 oktober 2019.

Kosten

€ 895,- (Editie 2019)
Dit bedrag is vrijgesteld van btw. Inbegrepen in het cursusgeld zijn het dagarrangement, cursusmateriaal en het boek "Handboek Framing. Het spel met de taal"

Inhoud

Framing is een hot topic in Nederland. Zowel in de politiek als het bedrijfsleven wordt het veel gebruikt om een boodschap zo effectief mogelijk over te laten komen en te laten beklijven. Framing voegt namelijk toe aan de overtuigingskracht. Maar, wat is framing? Hoe werkt het? En waarom is het zo belangrijk?

Framing is in feite niets anders dan met de juiste woorden een aantrekkelijk beeld oproepen en daarmee emoties activeren. Wie dat goed doet valt op tussen de enorme hoeveelheid informatie in de uiteenlopende media. In de masterclass Framing leer je hoe je de beeldvorming kunt bepalen door de juiste woorden en terminologie te gebruiken.

Resultaten

Na het volgen van de masterclass Framing krijgt u antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe komt het dat sommige boodschappen moeiteloos overtuigen terwijl andere zorgvuldig beargumenteerde boodschappen niet eens gehoord lijken te worden
 • Waarom lijken mensen vaak iets heel anders te horen dan dat er bedoeld wordt
 • Hoe raakt u de juiste snaar om in (het publieke) debat uw standpunt zonder weerstand over de bühne te tillen
 • Hoe herkent u frames, hoe kunt u zelf strategisch framen en wat zijn de valkuilen
 • Wat zijn de voordelen van framing en wat zijn de principes achter een goed frame?

Wilt u mensen moeiteloos overtuigen met uw boodschap?

Leer wat framing voor u kan doen

Vraag nu de brochure aan van Framing

  Datum

  De Masterclass Framing vindt plaats op dinsdag 29 oktober 2019.

  Doelgroep

  De Masterclass Framing is bedoeld voor iedereen die het interessant vindt te leren hoe je je beeldvorming kunt bepalen door de juiste woorden en de juiste terminologie te gebruiken. Maar ook hoe u het tij kunt keren als uw organisatie of product in een ongewenst frame wordt neergezet: Framing & Reframing, met praktijkvoorbeelden uit de politiek, maatschappelijke organisaties én het bedrijfsleven!

  "The art of framing"

  “Als adviseur is het superbelangrijk om goed ‘binnen’ te komen bij management en directie. De masterclass framing heeft onze ogen geopend. Wat een wereld van verschil kan het anders framen van onderwerpen maken! Een inspirerende spreker en fantastische acteurs om de voorbeelden beeldend te maken. Zo herkenbaar als het is, zo makkelijk lijkt het om het toe te passen. Niets is minder waar! Zoveel krachtenvelden spelen een rol waardoor je eigenlijk moet spreken over ‘the art of framing’. Magisch om de meester aan het werk te zien” - Piera Cherchi & Annemarie Villaseñor Redondo (Gemeente Rijswijk) 

  Docent

  Prof.mr.dr. Hans de Bruijn is hoogleraar bestuurskunde aan de TU Delft. Hij houdt zich in zijn onderzoek bezig met processen van zgn. multi-actor besluitvorming: veel partijen, soms met verschillende perspectieven op problemen en oplossingen, die elkaar desondanks nodig hebben en tot een vergelijk moeten komen. Mediating kan worden beschouwd als een van de manieren om deze besluitvorming vorm te geven. Hans de Bruijn heeft een wekelijkse column over ‘framing’ in Trouw.

  Contact

  Vragen over de opleiding? Neem contact op met Mariëlle Elenbaas, Adviseur opleidingen

  Incompany/maatwerk

  Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
  tel: 31 (0) 10-4081819
  e-mail: markus@erasmusacademie.nl

  Houd mij op de hoogte van de masterclass Framing
  Marielle Elenbaas - Adviseur opleidingen Erasmus Academie

  Datum(s)

  De Masterclass Framing vindt plaats op dinsdag 29 oktober 2019.

  Kosten

  € 895,- (Editie 2019)
  Dit bedrag is vrijgesteld van btw. Inbegrepen in het cursusgeld zijn het dagarrangement, cursusmateriaal en het boek "Handboek Framing. Het spel met de taal"

  Tijdsduur
  1 dag
  Aangeboden door
  Erasmus Academie
  Discipline
  Overige gedrag en maatschapij
  Voertaal
  Nederlands

  Aanmelden

  Datum

  Dinsdag 29 oktober 2019

  Prijs€ 895,- (incl. dagarrangement, btw niet van toepassing)
  LocatieOp een inspirerende nog nader te bepalen locatie in Rotterdam
  CertificaatU ontvangt een certificaat van deelname van Erasmus Academie
  AantalMaximaal 25 deelnemers 

   


   

  Persoonlijke gegevens

  Factuurgegevens

  Factuur naar
  Dit e-mailadres gebruiken we voor het versturen van uw digitale factuur.
   

  Ondertekening

  Velden met een * zijn verplicht

  Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

  Vertrouwelijke omgang met informatie: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie – welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden – op enigerlei wijze wordt bekend gemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkene(n) en Erasmus Academie.

  Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.