Leer uw boodschap effectief te framen
Herken uw frame, leer strategisch framen en de valkuilen herkennen

Cursus Framing

Samenvatting

Type
Cursus
Datum(s)

De Masterclass Framing start op 24 mei 2018.

Locatie

Op een inspirerende nog nader te bepalen locatie in Rotterdam.

Kosten

€ 895,- (Editie VJ 2018)
Dit bedrag is vrijgesteld van btw. Inbegrepen in het cursusgeld zijn het dagarrangement, cursusmateriaal en het boek "Framing. Over de macht van taal in de politiek"

BTW
Niet van toepassing

Inhoud

De Masterclass Framing (gegeven door Prof. mr. dr. Hans de Bruijn, hoogleraar Bestuurskunde aan de TU Delft) is bedoeld voor iedereen die het interessant vindt te leren hoe je in één dag je beeldvorming kunt bepalen door de juiste woorden, de juiste terminologie te gebruiken. Maar ook hoe je het tij kunt keren als uw organisatie of product in een ongewenst frame wordt neergezet (framing & reframing).

Resultaten
Na het volgen van de masterclass krijgt u antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe komt het dat sommige boodschappen moeiteloos overtuigen terwijl andere zorgvuldig beargumenteerde boodschappen niet eens gehoord lijken te worden;
  • Waarom lijken mensen vaak iets heel anders te horen dan dat er bedoeld wordt;
  • Hoe raakt u de juiste snaar om in (het publieke) debat uw standpunt zonder weerstand over de bühne te tillen;
  • Hoe herkent u frames, hoe kunt u zelf strategisch framen en wat zijn de valkuilen;
  • Wat zijn de voordelen van framing en wat zijn de principes achter een goed frame?

Datums
De Masterclass Framing vindt plaats op donderdag 24 mei 2018. 

Doelgroep
De Masterclass Framing is bedoeld voor iedereen die het interessant vindt te leren hoe je in één dag je beeldvorming kunt bepalen door de juiste woorden, de juiste terminologie te gebruiken. Maar ook hoe u het tij kunt keren als uw organisatie of product in een ongewenst frame wordt neergezet: Framing & Reframing, met praktijkvoorbeelden uit de politiek, maatschappelijke organisaties én het bedrijfsleven!

Docenten
Prof.mr.dr. Hans de Bruijn is hoogleraar bestuurskunde aan de TU Delft. Hij houdt zich in zijn onderzoek bezig met processen van zgn. multi-actor besluitvorming: veel partijen, soms met verschillende perspectieven op problemen en oplossingen, die elkaar desondanks nodig hebben en tot een vergelijk moeten komen. Mediating kan worden beschouwd als een van de manieren om deze besluitvorming vorm te geven.

Relevante Nederlandstalige publicaties: Procesmanagement’ (2e druk, Amsterdam 2002, samen met Ernst ten Heuvelhof en Roel in ’t Veld) en ‘Management in Netwerken - over multi-actor besluitvorming’ (3e druk 2007, samen met Ernst ten Heuvelhof). De toepassingsgebieden van zijn onderzoek bevinden zich vaak op de interface van de publieke en private sector. Voorbeelden: economische subsidieverlening, de rol van toezichthouders op nutssectoren, regulering van complexe milieuvraagstukken, handhaving. Hij verricht veel opdrachten over overheden, in de laatste zes maanden onder andere voor de Ministeries van Economische Zaken, VWS, OC&W en Verkeer en Waterstaat en voor de gemeente Den Haag. Het kan hierbij zowel gaan om het analyseren van complexe processen als om het ontwerpen van dergelijke processen. Hij was in het verleden betrokken bij mediatingprocessen, o.a. tussen het Ministerie van OC&W en vervoersmaatschappijen (inzake de OV jaarkaart voor studenten) en tussen de verpakkende industrie en maatschappelijke organisaties (over de milieulast van verpakkingen).

Hans de Bruijn, hoogleraar bestuurskunde, heeft een wekelijkse column over ‘framing’ in Trouw.

Testimonials 
“Als adviseurs is het superbelangrijk om goed ‘binnen’ te komen bij management en directie. De masterclass framing heeft onze ogen geopend. Wat een wereld van verschil kan het anders framen van onderwerpen maken! Een inspirerende spreker en fantastische acteurs om de voorbeelden beeldend te maken. Zo herkenbaar als het is, zo makkelijk lijkt het om het toe te passen. Niets is minder waar! Zoveel krachtenvelden spelen een rol waardoor je eigenlijk moet spreken over ‘the art of framing’. Magisch om de meester aan het werk te zien” -
Piera Cherchi & Annemarie Villaseñor Redondo - Gemeente Rijswijk

Incompany/maatwerk
Volgt u deze masterclass liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze masterclass? Overweeg dan een incompany/maatwerk masterclass. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819/  e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Mariëlle Elenbaas, Adviseur opleidingen

Incompany/maatwerk

Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Marielle Elenbaas - Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Houd mij op de hoogte

Ik wil ook graag een adviesgesprek

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Factsheet

Type
Cursus
Datum(s)

De Masterclass Framing start op 24 mei 2018.

Locatie

Op een inspirerende nog nader te bepalen locatie in Rotterdam.

Kosten

€ 895,- (Editie VJ 2018)
Dit bedrag is vrijgesteld van btw. Inbegrepen in het cursusgeld zijn het dagarrangement, cursusmateriaal en het boek "Framing. Over de macht van taal in de politiek"

BTW
Niet van toepassing
Tijdsduur
1 dag
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Media en communicatie
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

Persoonlijke gegevens

Factuurgegevens

Factuur naar
Ik ben alumnus van:

Ondertekening

Velden met een * zijn verplicht

Privacy verklaring en Algemene Voorwaarden

Privacy verklaring: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie - welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden - op enigerlei wijze wordt bekendgemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkenen(n) en Erasmus Academie.

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.