Framing:
Leer complexe vraagstukken op een eenvoudige en overtuigende wijze uitleggen

Cursus Framing

Datum(s)

29 oktober 2019.

Kosten

€ 895,- (vrijgesteld van BTW))
 

Framing is een hot topic in Nederland. Zowel in de politiek als het bedrijfsleven wordt het veel gebruikt om een boodschap zo effectief mogelijk over te laten komen en te laten beklijven. Framing voegt namelijk toe aan de overtuigingskracht. Maar, wat is framing? Hoe werkt het? En waarom is het zo belangrijk?

Framing is in feite niets anders dan met de juiste woorden een aantrekkelijk beeld oproepen en daarmee emoties activeren. Wie dat goed doet valt op tussen de enorme hoeveelheid informatie in de uiteenlopende media. In de masterclass Framing leer je hoe je de beeldvorming kunt bepalen door de juiste woorden en terminologie te gebruiken.

Resultaten

Na het volgen van de masterclass Framing krijgt u antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe komt het dat sommige boodschappen moeiteloos overtuigen terwijl andere zorgvuldig beargumenteerde boodschappen niet eens gehoord lijken te worden
 • Waarom lijken mensen vaak iets heel anders te horen dan dat er bedoeld wordt
 • Hoe raakt u de juiste snaar om in (het publieke) debat uw standpunt zonder weerstand over de bühne te tillen
 • Hoe herkent u frames, hoe kunt u zelf strategisch framen en wat zijn de valkuilen
 • Wat zijn de voordelen van framing en wat zijn de principes achter een goed frame?

  Datum

  De Masterclass Framing vindt plaats op dinsdag 29 oktober 2019 van 09.30 - 16.30 uur

  Doelgroep

  De Masterclass Framing is bedoeld voor iedereen die het interessant vindt te leren hoe je je beeldvorming kunt bepalen door de juiste woorden en de juiste terminologie te gebruiken. Maar ook hoe u het tij kunt keren als uw organisatie of product in een ongewenst frame wordt neergezet: Framing & Reframing, met praktijkvoorbeelden uit de politiek, maatschappelijke organisaties én het bedrijfsleven!

  "The art of framing"

  “Als adviseur is het superbelangrijk om goed ‘binnen’ te komen bij management en directie. De masterclass framing heeft onze ogen geopend. Wat een wereld van verschil kan het anders framen van onderwerpen maken! Een inspirerende spreker en fantastische acteurs om de voorbeelden beeldend te maken. Zo herkenbaar als het is, zo makkelijk lijkt het om het toe te passen. Niets is minder waar! Zoveel krachtenvelden spelen een rol waardoor je eigenlijk moet spreken over ‘the art of framing’. Magisch om de meester aan het werk te zien” - Piera Cherchi & Annemarie Villaseñor Redondo (Gemeente Rijswijk) 

  Docent

  Prof. mr. dr. Hans de Bruijn. Hoogleraar Technische Bestuurskunde aan de Technische Universiteit Delft. Hans de Bruijn heeft een wekelijkse column over ‘framing’ in Dagblad Trouw.

  Wilt u meer weten over de Masterclass Framing?

  Download nu de brochure

  Contact

  Neem bij vragen contact op met Mariëlle Elenbaas, Adviseur opleidingen

  Datum(s)

  29 oktober 2019.

  Kosten

  € 895,- (vrijgesteld van BTW))
   

  BTW
  Not applicable
  Tijdsduur
  1 dag
  Aangeboden door
  Erasmus Academie
  Discipline
  Overige gedrag en maatschapij
  Type
  Cursus
  Voertaal
  Nederlands
  Locatie

  Novotel Brainpark Rotterdam

  Bekostiging
  Privaatonderwijs

  Aanmelden

  Via het onderstaande formulier kunt u zich inschrijven

  Persoonlijke gegevens

  Factuurgegevens

  Factuur naar
  Dit e-mailadres gebruiken we voor het versturen van uw digitale factuur.
   

  Ondertekening

  Velden met een * zijn verplicht

  Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

  Vertrouwelijke omgang met informatie: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie – welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden – op enigerlei wijze wordt bekend gemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkene(n) en Erasmus Academie.

  Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.