Freelancen & Journalistiek Ondernemerschap
Leer hoe je jezelf als journalist in de markt zet

Cursus Freelancen & Journalistiek Ondernemerschap

Datum(s)

Start 18 mei 2018

Kosten

€ 795,- 

Deze Masterclass bestaat uit 2 bijeenkomsten.

Inhoud van de opleiding Freelancen & Journalistiek Ondernemerschap

Niet elke freelance journalist is uit zichzelf ook een goede ondernemer. Toch zullen weinig mensen je verhalen lezen, als je niet weet hoe je ze moet verkopen. Gelukkig kun je dat wel leren. Daarom bieden wij deze tweedaagse masterclass Freelancen & Journalistiek Ondernemerschap aan.

Op dag 1 leer je hoe je ergens binnen komt, waar je ideeën vandaan haalt, wat netwerken in de praktijk nou precies is, hoe je social media en bijvoorbeeld Reporters Online kunt inzetten, hoe het zit met auteursrecht, belastingen, Kamer van Koophandel en vooral ook hoe je moet pitchen. Je krijgt daarnaast een opdracht voor het schrijven van een pitch mee naar huis, die op dag 2 wordt besproken. Die dag oefenen we ook met onderhandelen en gaan we aan de slag met het maken van een business model.

De masterclass biedt:

  • Praktische tips voor het uitbreiden en onderhouden van je netwerk
  • Inzicht hoe je jouw ideeën overtuigend kunt pitchen
  • Tools voor het ontwikkelen van een business model

Resultaten

Na de masterclass heb je als deelnemer concrete feedback gekregen op een pitch, weet je hoe je je klantenkring kunt uitbreiden, heb je een realistisch idee van de tijdsinvestering die nodig is om als freelancer te slagen en heb je geleerd hoe je jezelf meer als merk in de markt kunt zetten.

Datums

De Masterclass Freelancen en Journalistiek Ondernemerschap vindt plaats op vrijdag 18 en vrijdag 25 mei.

Doelgroep

Beginnende journalisten die binnenkort aan de slag gaan als freelancer, die al zijn begonnen maar merken dat het ze het lastig vinden om voldoende opdrachten binnen te halen, of journalisten die al wat langer bezig zijn, maar toch op zoek zijn naar tips om als journalist ondernemender te worden.

Docent

Jop de Vrieze

Opgeleid als medisch bioloog en met een master in de wetenschapscommunicatie op zak, schrijft hij over alles wat met levenswetenschappen te maken heeft. Freelancen doet Jop sinds april 2008, slechts onderbroken door vijf leerzame maanden op de redactie van NRC Handelsblad in 2009 en een invalbeurt van twaalf weken bij maandblad Quest. In 2010 richtte hij met een aantal collega-freelancers een collectief op, gehuisd in het voormalig Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam: Bureau Wibaut.

Nick Kivits

Nick Kivits is freelance journalist, auteur en trainer. Sinds 2005 werkt hij voor verschillende opdrachtgevers, waaronder het Algemeen Dagblad, de European Space Agency, Het Financieele Dagblad, KIJK, Playboy, Quest, Veronica Magazine en journalistenvakblad Villamedia. Daarnaast schreef hij diverse boeken, waaronder een aantal bestsellers. Nick is gastdocent aan de journalistieke opleidingen van Fontys, Hogeschool Utrecht en de PDOJ. Hij is een freelancer pur sang, en kan zich niet voorstellen dat hij zijn vrije bestaan ooit in zou wisselen voor een vaste baan. 

Marca van den Broek

Marca van den Broek heeft, na haar studie Nederlands en audiovisuele vormgeving, zo’n 14 jaar als eindredacteur en uitvoerend producent gewerkt bij verschillende televisieproducenten. Inmiddels is ze 13 jaar coach en trainer voor ondernemers in de creatieve sector. Ze heeft zich gespecialiseerd in hoe je jezelf goed in de markt zet als creatief, waarbij de focus ligt op online marketing.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist. De Masterclass is geschikt voor iedereen met een universitaire of hbo-opleiding, of een vergelijkbaar werk- en denkniveau.

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

Incompany/maatwerk
Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Datum(s)

Start 18 mei 2018

Kosten

€ 795,- 

Deze Masterclass bestaat uit 2 bijeenkomsten.

Startdatum
Tijdsduur
2 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Overige taal en cultuur
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

Datums18 en 25 mei 2018
Prijs€ 795 (incl. dagarrangement, btw niet van toepassing)
LocatieErasmus Universiteit Rotterdam, Campus Woudestein
CertificaatU ontvangt een certificaat van deelname van Erasmus Academie
AantalMaximaal 23 deelnemers