Gratis online Masterclass Governance van Migratie en Diversiteit

Maak kennis met de opleiding en stel je vragen tijdens dit gratis proefcollege over complexiteit van sturingsdilemma’s bij migratie en migratie gerelateerde diversiteit

Inleiding

Schrijf je in voor de gratis online masterclass Governance van Migratie en Diversiteit over sturingsdilemma's bij migratie en migratie gerelateerde diversiteit.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Masterclass
Begindatum
vrijdag 30 sep 2022
Tijdsduur
2 uren
Instructievorm
Bekostiging

private

Startdatums

30 september 2022, 13.00 - 14.30 uur

• vrijdag 30 sep 2022

Tijdsduur: 2 uren

Hoogleraar Migratie- en Diversiteitsbeleid Peter Scholten (EUR) biedt tijdens deze gratis online masterclass Governance van Migratie en Diversiteit beleidsmakers en bestuurders een inkijkje in de complexiteit van vraagstukken rond de governance van migratie, beleid en migratie gerelateerde diversiteit. Maak kennis met de opleiding en met de docent, en stel je vragen.

Betekenis voor beleid

Niet alleen als sociale thema’s maar ook als beleidsdomeinen worden migratie en diversiteit gekenmerkt door een hoge mate van complexiteit. Peter Scholten, hoogleraar Migratie- en Diversiteitsbeleid aan de EUR en verbonden aan het Leiden-Delft-Erasmus Centre Governance of Migration and Diversity, bespreekt samen met de deelnemers aan deze masterclass wat die complexiteit betekent voor het beleid en de beleidsprocessen, en wat dit betekent voor betrokkenen vanuit diverse organisaties en rollen?

Wil je alles weten over het aanpakken van problemen rond migratie en migratie gerelateerde diversiteit?

Ga naar de website van de opleiding Governance van Migratie en Diversiteit en schrijf je in

Omgaan met complexiteit

De masterclass Governance van Migratie en Diversiteit geeft beleidsmakers en bestuurders inzicht hoe zij om kunnen gaan met de complexiteit van migratie en -diversiteitsbeleid. De masterclass is een inleidend proefcollege voor de opleiding Governance van Migratie en Diversiteit, die op 4 november van start gaat. Experts van drie universiteiten van het interdisciplinaire Leiden-Delft-Erasmus Centre Governance of Migration and Diversity bieden de noodzakelijke inzichten en inspiratie hoe om te gaan met de complexiteit van de vele verweven thema’s rond migratie en migratie gerelateerde diversiteit.

Interactieve masterclass

De masterclass Governance van Migratie en Diversiteit is online via ZOOM te volgen op 30 september van 13.00 - 14.30 uur. Deelnemers ontvangen per mail de link naar de uitzending. Gedurende de masterclass bestaat er natuurlijk volop ruimte om vragen te stellen en in discussie te gaan.

Onder deelnemers aan de masterclass worden twee exemplaren verloot van het nieuwe boek De Migratiesamenleving. Bovendien ontvangen zij bij inschrijving aan de opleiding Governance van Migratie en Diversiteit die 4 november van start gaat, 10% korting op het cursusbedrag.

Masterclass Governance van Migratie en Diversiteit door Peter Scholten

Peter Scholten is hoogleraar Migratie- en Diversiviteitsbeleid aan de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences. Hij is tevens directeur van IMISCOE, Europe’s grootste onderzoeksnetwerk op het gebied van migratie, integratie en sociale cohesie. Peter Scholten is verder lid van de Academic Executive Board van het Leiden-Delft-Erasmus Governance of Migration and Diversity en coördinator van de master Governance of Migration and Diversity.

Multilevel vraagstukken

Of het nu gaat over opvang van vluchtelingen in Ter Apel, het politieke debat over bed-bad-brood, de Nederlandse beleidsreactie in Europees verband op vluchtelingen uit de Oekraïne, of zelfs de Black-lives-matter-beweging, migratie en migratie gerelateerde diversiteit werken door op alle lagen van de samenleving. Bovendien zijn het al snel complexe vraagstukken, omdat ze zich niet beperken tot een enkel bestuursniveau of maatschappelijk domein.

Zowel de oorzaken als de uitingsvormen en gevolgen van migratie en migratie gerelateerde diversiteit, spelen zich tegelijkertijd af op mondiaal, Europees, nationaal en lokaal niveau, en lopen bovendien dwars door verschillende domeinen van de samenleving heen zoals huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg. Deze crisismodus zorgt voor een permanente druk en vraag naar quick fixes, die al snel kunnen leiden tot onaf beleid en problemen in het bestuur.

Meer informatie

Voor meer informatie over de opleiding Governance van de Migratiesamenleving kunt u terecht op de website of neemt u contact op met de cursuscoördinator Monique Arrachart.

Monique Arrachart-van Rootseler

Coördinator Opleidingen

arrachart@erasmusacademie.nl

di/woe/dond/vrij