Beter zakelijk leren schrijven
Leer je boodschappen helder en effectief te formuleren

Cursus Helder en overtuigend zakelijk schrijven

Datum(s)

30 mei 2018

€ 495,- (4 bijeenkomsten)

Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

BTW
Niet van toepassing

Exclusief voor Erasmus Academie

Hoe zorg je ervoor dat de lezer van jouw boodschap niet alleen iets wéét, maar ook aandacht heeft voor je bericht? Hoe neem je de lezer mee in je onderwerp? Hoe houd je de aandacht vast en de vaart erin? Welke stijl kies je, hoe bouw je je tekst op en hoe zorg je ervoor dat je schrijft wat je bedoelt te zeggen? Dát en meer komt in de cursus aan bod.

Waarom een online cursus Helder en overtuigend zakelijk schrijven?

• Elke week een online bijeenkomst, 4 weken lang
  • Persoonlijke feedback op uw schrijfopdrachten
  • Werken aan een eigen casus
  • Interactief
  • Ervaren schrijver als tutors
  • Persoonlijke begeleiding

Studieprogramma

Het studieprogramma ziet er als volgt uit:

Week 1: Wat zijn de criteria voor effectieve teksten en welk type schrijver ben jij?
Week 2: Voorbereiding: de basisvragen, tekststructuur en schrijfstijl.
Week 3: Effectieve zinsbouw en woordgebruik, inclusief werkwoordspelling.
Week 4: Schrijven van een brief, e-mail of uitnodiging.

Corona de Wert

Leer online helder en duidelijk zakelijk schrijven

Met de deur in huis vallen

Resultaat

• Je leert beter schrijven
  • Je boodschappen helder en effectief formuleren
  • Je leert de aandacht van de lezer vast te houden
  • Je leert schrijven wat je bedoelt

Competenties

• Communiceren en beïnvloeden: schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
  • Presenteren
  • Overtuigingskracht

Wat zijn de voordelen van de online schrijfmethode:

Belangrijk voordeel van onze online schrijfcursussen is dat u zowel uw eigen competenties verbetert en aan uw eigen project kunt werken. U heeft dus direct voordeel door de koppeling aan uw werkpraktijk. Hoe werken de online opleidingen verder?

• Aansprekende schrijvers/docenten,
  • Zelf uw tijd indelen waar u maar wilt,
  • Kleine groepen met veel individuele aandacht (feedback),
  • De mogelijkheid om aan uw eigen project te werken en dus de koppeling met uw werkpraktijk,
  • En: elke week twee schrijfopdrachten met persoonlijke feedback van uw tutor!

Inloggegevens

Na inschrijving ontvangt u van Editio een factuur. Na betaling van de factuur ontvangt u een dag voordat de cursus van start gaat uw inloggegevens. Daarmee kunt u op de dag dat de cursus begint inloggen.

Online leerplatform

Met behulp van uw inloggegevens krijgt u toegang tot het interactieve platform waar alle informatie en uitleg van de cursus te vinden is, waar berichten kunnen worden verzonden naar tutors en medecursisten en waar gereageerd kan worden op de gemaakte opdrachten van medecursisten.

Opzet en duur van de opleiding

De cursusweken lopen van woensdag tot en met dinsdagavond. Er zijn elke week twee opdrachten. U kunt hieraan werken waar u ook bent en wanneer het u schikt. U kunt uw gemaakte opdrachten uploaden op het platform, hier is het zichtbaar voor tutor en medecursisten. Hier krijgt u feedback van de tutor en kunt u reageren op het werk van uw medecursisten. Het is wel van belang dat u zich aan het weekritme houdt, zodat iedereen in de lesgroep in hetzelfde onderdeel van de cursus zit.

Werklast

De gemiddelde werklast van de cursussen ligt rond de vier uur per week.

Groepsgrootte

Lesgroepen zijn nooit groter dan tien deelnemers. U heeft dus intensief contact met medecursisten en met uw tutor.

Onderwijsmodel

De online schrijfcursussen van Editio zijn gebaseerd op het model van het Creative Writing Program van de Universiteit van Oxford.

• Uitleg: U leert alles over het schrijfproces.
  • Lezen: Door het werk van anderen te analyseren wordt uzelf ook een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leert u door het te doen. U gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: U ontvangt feedback op uw schrijfopdrachten van de tutor en van uw medecursisten.

Demo-video

Contact

Voor vragen en opmerkingen kunt u Editio telefonisch bereiken op 020 - 620 80 56 of per email: contact@editio.nl.

Factsheet

Datum(s)

30 mei 2018

€ 495,- (4 bijeenkomsten)

Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

BTW
Niet van toepassing