Verandermanagement volgens Prosci en ADKAR
Ontdek hoe u weerstand wegneemt en medewerkers meekrijgt

Cursus Hoe krijgt u medewerkers mee in veranderingen?

Datum(s)

11, 12 en 13 december 2019

Kosten

€ 2.795,- (vrijgesteld van BTW). 

Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Vergroot het rendement van uw verandertraject: start met Prosci 

Succesvol verandermanagement valt of staat bij het meekrijgen van uw medewerkers. Onze driedaagse masterclass geeft u de juiste inzichten en praktische tools om uw medewerkers mee te krijgen in veranderingen. Als uitgangspunt wordt het internationale Prosci ADKAR model gebruikt. Wereldwijd werken ruim 3400 organisaties met dit model. 

Het Prosci ADKAR model behandelt de fases die medewerkers tijdens een verandertraject doorlopen. U leert de barrières van de verschillende fases te herkennen zodat u passende maatregelen kunt treffen. Zo heeft het bijvoorbeeld geen zin om medewerkers te trainen (Knowledge), als zij nog niet doordrongen zijn van de noodzaak tot veranderen (Awareness).

De masterclass biedt:

  • Toepassing van de internationale Prosci ADKAR methodologie op uw eigen verandervraagstuk;
  • Een combinatie van wetenschappelijke inzichten en praktische instrumenten voor effectief verandermanagement mét ruimte voor uw medewerkers
  • Een heldere aanpak om weerstand te herkennen en weg te nemen;

Resultaten

  • U kunt het Prosci ADKAR model toepassen in uw eigen organisatie
  • U bent in staat om een veranderproces effectief te structureren met ruimte voor mensen;
  • U bent in staat om een veranderproces te (bege)leiden qua aanpak, rollen, vaardigheden en competenties;
  • U ontwikkelt een proactieve benadering om sneller veranderingen door te voeren en weerstand te onderkennen en aan te pakken;
  • U heeft checklists en werkdocumenten waarmee u uw organisatie en uw medewerkers helpt om samen met u veranderingen te organiseren;
  • U heeft een (gedeelte van) een veranderplan opgesteld.
  • U bent gecertificeerd Prosci Change Management Practitioner

Datums

11, 12 en 13 december 2019

Doelgroep

De masterclass ‘Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen?’ is bedoeld voor project- en programmamanagers, lean coaches, leden van een project- en veranderteam, HR managers, verandermanagers, consultants en trainers, in de publieke of private sector, die betrokken zijn bij verandertrajecten binnen organisaties.

Docenten

De masterclass ‘Hoe krijgt u medewerkers mee in veranderingen?’ wordt gegeven door Erik Steketee. Hij is initiatiefnemer van The People Side of Change die Prosci-trainingen verzorgt in Nederland en België. Erik is in Canada (en de VS) getraind en heeft daar met Prosci gewerkt bij een aantal grote klanten en overheden. In Nederland werkt hij ook als processpecialist en past hij Prosci en het ADKAR model bij zijn klanten toe. 

Je krijgt de kans om je eigen ervaringen en aanpak tegen het licht te houden

"Een absolute aanrader voor iedereen die met management of change te maken heeft. Zeer leerrijk omdat het je de kans geeft om je eigen ervaringen en aanpak tegen het licht te houden. Prosci heeft me nieuwe inzichten gegeven, maar ook en vooral een duidelijk structuur, praktische tips en handige tools waarmee ik dadelijk aan de slag kan."

Wilt u meer weten over de opleiding Hoe krijgt u medewerkers mee in veranderingen?

Download nu de brochure

Contact

Neem bij vragen contact op met Miranda Smit, Adviseur opleidingen

Nieuws over Prosci

Change management mini symposium

Algemeen

Mini-symposium Change Management; the next step op 7 oktober 2019 (13.30-15.30)  met sprekers van Prosci, Microsoft en Thermo Fisher Scientific

Interview met Gabriela Gadeva, Sr. Global partner Process specialist Prosci

Algemeen

Krijg antwoord op vragen als Wat onderscheidt Verandermanagement volgens Prosci en ADKAR van andere methoden?  

Prosci aan boord bij Damen Shipyards

Algemeen

Ronald van der Spoel werkt sinds 2013 als projectmanager bij Damen Shipyards. Hij volgde afgelopen najaar de cursus ‘Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen’ en maakte kennis met Prosci.

Datum(s)

11, 12 en 13 december 2019

Kosten

€ 2.795,- (vrijgesteld van BTW). 

Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
Tijdsduur
3 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Overige gedrag en maatschapij
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats bij de ProcesCentrale Rotterdam.

Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Deze opleiding is vol. U kunt zich alleen nog aanmelden voor de opleiding via het onderstaande formulier als u een optie bij ons heeft lopen dan wel zich via een ander kanaal heeft aangemeld. In alle andere gevallen plaatsen wij u op de wachtlijst:

Persoonlijke gegevens

Factuurgegevens

Factuur naar
Dit e-mailadres gebruiken we voor het versturen van uw digitale factuur.
 
Ik ben alumnus van:

Ondertekening

Velden met een * zijn verplicht

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Vertrouwelijke omgang met informatie: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie – welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden – op enigerlei wijze wordt bekend gemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkene(n) en Erasmus Academie.

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.