Verandermanagement volgens Prosci en ADKAR
Ontdek hoe u weerstand wegneemt en medewerkers meekrijgt

Cursus Hoe krijgt u medewerkers mee in veranderingen?

Datum(s)

Start woensdag 22 mei 2019

Kosten

Reguliere deelnemers € 2.795,-
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Vergroot het rendement van uw verandertraject: start met Prosci 

Succesvol verandermanagement valt of staat bij het meekrijgen van uw medewerkers. Onze driedaagse masterclass geeft u de juiste inzichten en praktische tools om uw medewerkers mee te krijgen in veranderingen. Als uitgangspunt wordt het internationale Prosci ADKAR model gebruikt. Wereldwijd werken ruim 3400 organisaties met dit model. 

Het Prosci ADKAR model behandelt de fases die medewerkers tijdens een verandertraject doorlopen. U leert de barrières van de verschillende fases te herkennen zodat u passende maatregelen kunt treffen. Zo heeft het bijvoorbeeld geen zin om medewerkers te trainen (Knowledge), als zij nog niet doordrongen zijn van de noodzaak tot veranderen (Awareness).

De masterclass biedt:

 • Toepassing van de internationale Prosci ADKAR methodologie op uw eigen verandervraagstuk;
 • Een combinatie van wetenschappelijke inzichten en praktische instrumenten voor effectief verandermanagement mét ruimte voor uw medewerkers
 • Een heldere aanpak om weerstand te herkennen en weg te nemen;

De resultaten

 • U kunt het Prosci ADKAR model toepassen in uw eigen organisatie
 • U bent in staat om een veranderproces effectief te structureren met ruimte voor mensen;
 • U bent in staat om een veranderproces te (bege)leiden qua aanpak, rollen, vaardigheden en competenties;
 • U ontwikkelt een proactieve benadering om sneller veranderingen door te voeren en weerstand te onderkennen en aan te pakken;
 • U heeft checklists en werkdocumenten waarmee u uw organisatie en uw medewerkers helpt om samen met u veranderingen te organiseren;
 • U heeft een (gedeelte van) een veranderplan opgesteld.
 • U bent gecertificeerd Prosci Change Management Practitioner

Interview met Sr Global partner Program specialist Prosci

Bekijk het Engelstalige interview met Gabriela Gadeva en krijg antwoord op vragen als Wat onderscheidt Verandermanagement volgens Prosci en ADKAR van andere methoden?  Is Prosci toepasbaar in alle soorten organisaties? en Wat maakt Prosci zo de moeite waard?

Datums

Deze masterclass vindt plaats van woensdag t/m vrijdag op:

 • 22 mei 2019
 • 23 mei 2019
 • 24 mei 2019

Doelgroep

De masterclass ‘Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen?’ is bedoeld voor project- en programmamanagers, lean coaches, leden van een project- en veranderteam, HR managers, verandermanagers, consultants en trainers, in de publieke of private sector, die betrokken zijn bij verandertrajecten binnen organisaties.

Docenten

De masterclass ‘Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen?’ wordt gegeven door Erik Steketee. Erik Steketee is initiatiefnemer van The People Side of Change die Prosci-trainingen verzorgt in Nederland en België. Hij is in Canada (en de VS) getraind en heeft daar met Prosci gewerkt bij een aantal grote klanten en overheden. In Nederland werkt hij ook als processpecialist en past hij Prosci en het ADKAR model bij zijn klanten toe.

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen speciale voorkennis vereist. De masterclass is geschikt voor iedereen met een universitaire of hbo-opleiding, of een vergelijkbaar werk- en denkniveau.

Je krijgt de kans om je eigen ervaringen en aanpak tegen het licht te houden

"Een absolute aanrader voor iedereen die met management of change te maken heeft. Zeer leerrijk omdat het je de kans geeft om je eigen ervaringen en aanpak tegen het licht te houden. Prosci heeft me nieuwe inzichten gegeven, maar ook en vooral een duidelijk structuur, praktische tips en handige tools waarmee ik dadelijk aan de slag kan."

Wilt u meer weten over de opleiding Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen?

Download nu de brochure

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Miranda Smit, Adviseur opleidingen

Incompany/maatwerk

Volgt u deze masterclass liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze masterclass? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Houd mij op de hoogte

Wilt u graag een adviesgesprek over deze opleiding?

Wilt u advies van onze adviseurs? Vink dan dit vakje aan.
 
Laat hier uw telefoonnummer achter, dan neemt één van onze adviseurs contact met u op.
 

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Datum(s)

Start woensdag 22 mei 2019

Kosten

Reguliere deelnemers € 2.795,-
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Startdatum
Tijdsduur
3 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Overige gedrag en maatschapij
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

Datums22, 23 en 24 mei 2019 
Prijs€ 2.795 (incl. dagarrangement, btw niet van toepassing) 
LocatieProcesCentrale, Rotterdam
AlumniAlumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.
CertificaatU ontvangt een certificaat van deelname van Erasmus Academie
Aantal

Maximaal 18 deelnemers

Persoonlijke gegevens

Factuurgegevens

Factuur naar
Dit e-mailadres gebruiken we voor het versturen van uw digitale factuur.
 
Ik ben alumnus van:

Ondertekening

Velden met een * zijn verplicht

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Vertrouwelijke omgang met informatie: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie – welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden – op enigerlei wijze wordt bekend gemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkene(n) en Erasmus Academie.

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.